Свържи се с нас

Новини

Намалява броя на загиналите при катастрофи през миналата година

През последните години са спасени 775 човешки живота

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

По данни на отдел „Пътна полиция” – ГДОП, през 2011 година по пътищата на страната при тежки катастрофи са загинали 658 души, което е  със 118 по-малко в сравнение с предходната година, съобщават от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. В момента регистрираните автомобили са близо 3 500 000. Резултатите са съпоставими с тези от 1963 г., когато загиналите са били 678 при регистрирани 264 000 МПС и интензивността на движението е била несравнимо по-малка.

Показателен е и фактът, че за периода 2006-2008 г. са загинали 3110 участници в движението, а за периода 2009-2011 г. техният брой е 2335. Това означава, че през последните години са спасени 775 човешки живота.

Отново през летните месеци на годината – юли и август, са регистрирани най-много загинали при ПТП, съответно 71 и 80 души. Тази тенденция се запазва през последните няколко години. През изминалата година бе постигнат успех в изпълнение на нелеката задача за намаляване нивото на пътно-транспортния травматизъм.

Резултати в борбата за опазване живота и здравето на хората по пътищата на България са заслуга на цялото общество. От съществено значение е подобряването на пътната инфраструктура в страната. Не по-малко е въздействието от предприетите мерки по контрола и организацията на движение от страна на „Пътна полиция”, както и цялостната дейност на МВР.

Свой принос имат законодателните промени, реализирани от Народното събрание, дейността на редица правителствени организации, общинските ръководства по места, неправителствени организации, граждански сдружения и др. С превантивна цел бяха проведени различни разяснителни кампании, акции, полицейски операции и др.  Своята съпричастност и активна позиция изразиха и медиите, които многостраннно отразяваха предприеманите мерки по пътната безопасност и инициативите през цялата година.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица