Свържи се с нас

Новини

Благотворителен концерт на „Спортист на Габрово 2011”

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Благотворителен концерт ще зарадва гостите на тазгодишното издание на „Спортист на Габрово 2011”. В церемонията на 22 декември ще вземат участие две от най-ярките звезди на Фондация „Сила за живот ”, чиято презентация ще бъде направена по време на шоуто. В концерта ще се включат победителката от „България търси талант” Богдана Попова, участникът в „Байландо” – Кристиян Григоров, както и Кристиан Талев – Криско.

Фондация „Сила за живот” е основана от габровеца инж. Пламен Толев през 2005-та година, който след тежка автомобилна катастрофа остава с трайни увреждания, прикован на инвалидна количка. Организацията има културна насоченост и амбицията да търси и открива даровити певци, танцьори, инструменталисти и рецитатори с физически увреждания, както и талантливи деца в неравностойно положение от цялата страна, за да работи за тяхното интегриране в обществото чрез изкуството. Пламен Толев е основател на Музикалния фестивал за хора с увреждания в Поморие, който организира 6 поредни години. Толев почина в началото на октомври и е номиниран посмъртно за Човек на годината.

Каузата на благотворителния концерт по време на церемонията „Спортист на Габрово 2011” е да събере средства за участие на незрящата Петя Алексиева на Международния фестивал „Омагьосана песен” в полския град Краков. Петя, която впечатли журито на последното издания на фестивала в Поморие, е новото лице на фондация „Сила за живот“. 24-годишната пловдивчанка е завършила Музикалната академия в родния си град, специалност „Джаз и Поп изпълнителско изкуство“, в момента е преподавателка по джаз пеене. По време на спектакъла ще бъде представена банковата сметка на фондацията, в която ще могат да се внасят дарения.

38 спортисти от 20 клуба са номинирани за Десятката на най-изявените габровски спортисти за 2011-та година. Това стана ясно след направените предложения от лицензираните клубове в града. Състезателите, които ще се борят за званието Спортист номер едно на Община Габрово са представители на 19 вида спорт. Началото на церемонията в четвъртък е от 18:30 часа в спортна зала „Орловец”. Час преди това ще бъде официално открита ледената пързалка пред залата. Специално за това в Габрово ще направят шоу на лед момичетата  от клуба на трикратната ни олимпийска медалистка Евгения Раданова – “Айс пик”.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица