Свържи се с нас

Новини

Община Габрово настоява да не се закрива директният влак Габрово – Свищов

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Във връзка с намеренията на „Холдинг БДЖ” ЕАД да спре директния влак Свищов-Габрово-Свищов, кметът на общината Таня Христова изпрати писмо до изпълнителния директор на холдинга Йордан Недев с копие до министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски с настояване за преразглеждане на мярката.

 В планираната от железопътното дружество оптимизация на движение се посочва, че от 11 декември 2011 г. официално мотрисата „Дезиро” ще спре да пътува до ЖП гара – Габрово, а вместо това ще изчаква пътниците на перона на ЖП гарата във Велико Търново. След оповестяването на намерението в Община Габрово постъпиха множество молби от граждани, най-вече – ученици и студенти, ползващи горецитираната линия. Във всички тях се посочва категорично несъгласие с промените.

 В текста на изпратеното писмо се подчертава, че ръководството на Община Габрово счита мотивите на молителите за основателни и логични. Необходимо е да се напомни, че влакът Свищов-Габрово-Свищов беше пуснат през декември 2010 г. точно, за да улесни пътуването на много ученици и студенти, пътуващи от Габрово за Велико Търново, Свищов, Левски, Горна Оряховица и обратно.

 Като мотив за отмяна на съкращаването на линията се излагат наблюденията на пътникопотока, които сочат, че влакът е най-използван поради удобните часове, директния маршрут и комфорта. От значение е и фактът, че алтернативният транспорт не покрива нуждите на територията на общината, както и на жителите от малките населени места, ползващи ЖП гара – Габрово, в това число и от съседни общини. Във връзка с горното, както и с цел ограничаване на икономическото и социалното напрежение сред населението, ръководството на Общината се обръща с молба към „Холдинг БДЖ” ЕАД да потърси алтернативни варианти за извършване на оптимизацията.

 „Като кмет на община, считам за първостепенно важно отстояването на интересите на гражданите и ще полагам всички усилия за тяхното коректно спазване. Особено в настоящия случай, в който потърпевши от промените са най-бедните слоеве на населението, а именно, ученици, студенти, пенсионери”, пише още в писмото си Таня Христова.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица