Свържи се с нас

Новини

Планинските спасители се срещнаха с кмета на Трявна

Published

on

Във връзка с настъпващия зимен сезон, г-н Николай Димов – началник на ПСС и Калоян Узунов представител на Планинската спасителна служба Трявна, се срещнаха с кмета на общината. На срещата планинските спасители запознаха инж. Драгомир Николов с дейността на службата през 2011г. и разказаха за участието си на 13.11.2011г. в учебното занятие на планинските спасители на отрядите от Трявна, Елена и Велико Търново. Занятието е проведено на скалния масив зад женския манастир „Света Троица” – край Велико Търново. От планинската служба в Трявна са участвали Никола Димов и Петко Христов. Основната цел на акцията е била работа на скала. Въпреки трудностите те са доволни от начина на провеждане на занятието и възможността да натрупат още полезни знания и умения.

Обсъден бе и въпросът за заложените промяни в новия законопроект за изменение и допълнение на Закона за Българския червен кръст и по точно отделянето на ПСС от БЧК и обособяването му като самостоятелно юридическо лице с нестопанска цел за обществено полезна дейност.

Спасителите докладваха и, че базата на връх Българка е готова за работа при зимни условия и съобразно вътрешен график са организирани седмични наряди. Също така те споделиха, че за добрата организация на тяхната работа им е необходима финансова подкрепа за зимния сезон.

Новини

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Габрово

Published

on

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври. Това стана ясно днес, 19 август, по време на пресконференция, на която ръководството на политическата партия представи водачите на листите си в страната.

Пред медии председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с Цончо Ганев – зам. – председател на „Възраждане“, Александър Арангелов – председател на
„Възраждане“ София, Маргарите Генчева – член на „Възраждане“ и адв. Петър Петров – зам.председател на „Възраждане“ обявиха имената на кандидатите.

Даниел Петров е познат на местния избирател. Той беше народен представител в предходното 47-мо Народно събрание. По образование е икономист, завършва икономика – „Управление и финанси“, а днес е успешен предприемач в сферата на индустрията.

Средна възраст на водачите на листите е 42.3 г. Най-млад е водачът на листата в 21 МИР Сливен –  Климент Шопов, който е на 29 години, а най – възрастен е колегата му във Видин Валери Сираков, който е 66-годишен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Алекс Павлов постави тазгодишния рекорд по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата

Published

on

Тазгодишният рекорд за скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата е 246 секунди!

Той е притежание на Алекс Павлов от Дряново, който стана победител при момчетата, във възрастовата група от IX до XII клас.

Другите победители са: Ясемин Занкова от ИСО „Узана“ с резултат 5,25 минути (втора възрастова група), както и двама ученици от Габрово: Борислав Савев (5,37 минути) и Полин Пасева (6,03 минути) – първа възрастова група.

От името на „Сиела Норма“ наградите в традиционното състезание по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея връчи Пламен Иларионов.

Победителите в трите призови места получиха книги на издателство „Сиела“ и грамоти.

Състезанието е една от проявите по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 2012 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вицепрезидентът ще участва в честването на Шипченската епопея

Published

on

В събота, 20 август, от 11.30 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще участва на връх Шипка в честването на 145 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Тържествата се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

По-късно вицепрезидентът ще бъде в местността Петрова нива, община Малко Търново, където ще се включи в поклонението по повод 119-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание.

От 20.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, от 20.30 часа е възпоменателната церемония.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица