Свържи се с нас

Новини

В четирите общини от областта са сключени договори за снегопочистването

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Зимната подготовка върви нормално, информираха ръководителите на структури  по време на провелото се вчера заседание на Областния щаб за координация на СНАВР – Габрово. Изпълняват се всички мерки за намаляване на последствията за населението и осигуряване на ефективно функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите, съобщиха представителите на общини и териториални звена – РЗИ, МБАЛ, Спешна помощ, РИО, ВиК, Е.ОН, КАТ, ЖП превози, специализираното звено ПБЗН , ОДБХ, ОПУ и ОД на МВР.

В четирите общини (Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново) са сключени договори за зимното поддържане, снегопочистване  и опесъчаване на общинската пътна мрежа в областта през зимния сезон 2011-2012 г. Фирмите – изпълнители са изготвили оперативни планове за снегопочистването, които са утвърдени от общините. Доставени са определени количества инертни материали, пясък и сол, необходими за началото на зимния период. Снабдяването с допълнителни количества материали ще се извършва периодично в зависимост от необходимостта. Извършва се контрол за осигуряване на горива, запаси от инертни материали и сол в установените обеми.

Чрез РИО на МОМН и отдели „Образование” на общинските администрации е създадена организация за нормални условия на учебния процес в зимния период, включително отопление, транспорт, медицинско осигуряване, превенция за грипни епидемии и снегопочистване на прилежащите към учебните заведения райони.

Актуализиран е списъка на пациентите на хемодиализа от област Габрово с техните адреси и телефони.

Онова, на което наблегна най-вече Областният управител Мариян Костадинов, в качеството си и на председател на Щаба, е необходимостта от комуникация и синхрон при взаимодействието на институциите за справяне в усложнена зимна обстановка.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен концерт в подкрепа на Гери

Published

on

Четвърто издание на Благотворителния концерт „Ангелски сърца“ ще се проведе на 10 февруари, чиято кауза е подкрепа на Гергана в битката ѝ с рак на костта.

Благотворителната инициатива се организира от Младежки център – Габрово. Концертът ще се състои в зала „Възраждане“ от 18.30 часа.

Билетите са на стойност от 5 лева и ще бъдат пуснати в продажба на касата на залата, в деня на събитието, в часовете от 15.00 – 18.00 часа.

Благотворителният концерт „Ангелски сърца“ трябваше да се проведе на 27 януари, но поради обявената грипна епидемия и издадената заповед от РЗИ Габрово за преустановяване на учебния процес и масови дейности, включващи присъствието на ученици, бе отложен за 10 февруари.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица