Свържи се с нас

Новини

Панихида в памет на жертвите при пътнотранспортни произшествия

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Панихида в памет на жертвите при пътнотранспортни произшествия ще бъде отслужена на 20 ноември  от 11.00 часа в храм “Успение Богородично” в Габрово. От 26 октомври 2005 година насам всяка трета неделя на месец ноември е определена за Световен ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия, по идея на Генералната асамблея на ООН.

Всяка седмица у нас във войната по пътищата загиват повече от 15 души. Над 150 са пострадалите с тежки наранявания, а част от тях остават с трайни увреждания за цял живот. Мъже, жени и деца приключват своя жизнен път или остават инвалиди заради чужди или свои грешки.

„Голяма част от нещастията по пътищата са предсказуеми и предотвратими“ – заявява заместник министър председателя  Цветан Цветанов в своето писмо до всички областни управители в страната и допълва – „За да постигнем нашите амбициозни цели за намаляване на загубите от пътнотранспортните произшествия, ще продължим да прилагаме системен подход за осигуряване на безопасността на движението. Глобалната криза в областта на безопасността на движението може да бъде преодоляна само с помощта на многосекторно сътрудничество и партньорство с участието на всички заинтересовани страни от държавния и частния сектор и с привличане на гражданското общество. Ние вярваме, че заедно можем да спасим живот и да работим за постигане по-висока безопасност по пътищата на нашата страна. Нека всички ние заедно, институции и участници в движението, с повече воля и упоритост, обединим усилията си и от възпоменание към жертвите пристъпим към конкретни действия за постигане на нова култура в движението и направим нашите пътища по-безопасни за всички.“

На този ден с дълбока почит ще изкажем благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, за които всеки ден се осмисля от спасен живот или подадена ръка за помощ на пострадал при пътнотранспортно произшествие.

Панихидата се организира от областния управител на област Габрово по призива на вицепремиера и министър на вътрешните работи  за отбелязване на деня в знак на дълбока почит към жертвите при пътнотранспортни произшествия. Поканени са кметът на община Габрово, директорът на ОД на МВР-Габрово и всички граждани.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица