Свържи се с нас

Новини

Две обучения на библиотекари завършиха успешно в РБ „Априлов – Палаузов“

До края на годината предстоят още три обучения

Published

on

На 24 октомври  стартираха обученията за библиотекари по Програма „Глоб@лни библиотеки” в есенната сесия на програмата. От 17 до 22 октомври 2011 г. в обучителната база на Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” се проведе обучението по Направление 4 „Общуване и работа с потребители и общности”, а в периода 2 – 4 ноември – Модул З „Застъпничество и управление на проектен цикъл” на програма „Глоб@лни библиотеки – България”.  Обучител по двете направления е Ралица Манолова.

В обучението се включиха 27 библиотечни специалисти от Регионалната библиотека „Априлов – Палаузов” и от читалищните библиотеки в Дряново, Гостилица, Плачковци, Трявна, Ряховците, Яворец, Градница, Жълтеш, Новаковци, Дамяново, Петко Славейково, Сенник и Душево. Участниците споделиха добри практики и собствен опит през годините. Освен необходима и полезна информация, поднесена по професионален начин, библиотекарите получиха и специално отпечатаните наръчници в помощ на библиотекаря, които ще им бъдат полезни в бъдещата им дейност.

В момента, в Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” се провежда обучение по информационни и комуникационни технологии с обучител Светослав Стефанов.

До края на годината предстоят обучения по „Услуги в модерната библиотека” с обучител Виолета Сечкова и „Организация и управление на работата в обществената библиотека” с обучител Савина Цонева.

Обученията са важна част от програма „Глоб@лни библиотеки – България” и целят да повишат компетентността на библиотечните специалисти в работата им с гражданите. През 2012 година програмата предвижда и обучения на библиотекари от нецелеви библиотеки.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

 

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица