Свържи се с нас

Икономика

Безработните лица подават в приходната агенция декларация образец 7

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Декларация образец 7 „Данни за възникване на задължение за внасяне на здравноосигурителни вноски на основание чл. 40 ал. 5 т. 1 от Закона за здравно осигуряване (ЗЗО)“ се задължават да подават безработните лица, след като влязоха в сила новите нормативни промени, съгласно горепосоченото основание и на основание член 2, алинея 3 от Наредба N Н-8/29.12.2005 г.

В декларацията се попълват идентифициращи лицето данни и началната дата от периода, за който възниква задължението за внасяне на вноски за здравно осигуряване на основание чл. 40, ал. 5, т. 1 от ЗЗО – обясниха експерти от приходната агенция.
Декларация образец 7 се подава в териториалното поделение на НАП по постоянен адрес до края на месеца, следващ месеца, през който е възникнало задължението за осигуряване на основание чл. 40, ал. 5, т. 1 от ЗЗО. Например, ако едно лице е здравно осигурено за месец ноември 2011 г. и от 1 декември 2011 г. следва само да внася дължимите вноски за здравно осигуряване , то крайният срок за подаване на Декларация образец 7 е до 31 януари 2012 г. Декларацията може да се подаде и по пощата с обратна разписка.
Образец на декларацията може да се получи и от офиса на НАП – Габрово на ул.”Радецка”7 , както и да се изтегли от сайта на приходната администрация – www.nap. bg.
Към днешна дата в офиса на НАП – Габрово  са приети 714 броя декларации образец 7.“

От приходната агенция напомнят, че за неподадена в срок Декларация образец 7 „Данни за възникване на задължение за внасяне на здравноосигурителни вноски на основание чл. 40, ал. 5, т. 1 от ЗЗО“ санкцията е глоба в размер от 500 до 1000 лева, а при повторно нарушение – от 1000 до 3000 лева.

Всяко лице може да провери здрав-ноосигурителния си статус в офиса на НАП – Габрово , а също и на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор. Справка за размера на дължимите здравноосигурителни вноски и лихвите към тях може да се направи на интернетстраницата на НАП чрез електронната услуга „Здравноосигурителен калкулатор“.

С влизането в сила на новите промени прекъсването на здравните права става, ако са пропуснати повече от три вноски за период от 36 месеца. През 2011 г. лицата, които сами внасят здравноосигурителните си вноски, следва да внасят минимум 16.80 лева на месец. Те се внасят до 10-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят. При попълване на преводни нареждания за внасяне на здравноосигурителните вноски, е необходимо да се напише точната сума, кодът за вид плащане (код 560405 – „Вноски от лица, неподлежащи на здравно осигуряване на друго основание по ЗЗО“ и код 562806. Наказателни лихви по просрочени осигурителни вноски за НЗОК“), като задължително се посочва периодът, за който се отнася вноската и ЕГН.“

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица