Свържи се с нас

Любопитно

Гергана Стоянова се срещна с ученици от СУ „Васил Левски“

Published

on

Вдъхновяващата актриса и водеща Гергана Стоянова се срещна с учениците в СУ „Васил Левски “ по инициатива на Училищното настоятелство и Ротари клуб-Севлиево. Областният и заместник – областният управители Мария Башева и Иван Любомиров присъстваха на една от общо 4-те лекции под мотото „Аз уча, вярвам, мога, знам“.

Стоянова се обърна към младежите с думите „Забравете името ми, но помнете, че никой не Ви е длъжен и никой не Ви е виновен! „. Всеки ученик получи специална книжка, която Гергана определи като частичка от последната си мечта. Прави срещи с деца от 4 години, а книжките са начинание от последната година.

В тях младежите са предизвикани да попълват информация за мечтите, целите си, за големи български постижение, за героите ни. „Учете сърцето си да изпитва почит“- това призова децата Стоянова, като ги помоли да четат за делата на великите българи и успешни чужденци.

Тя цитира и думите на Робин Шарма: „В по-голямата си част умората е продукт на човешкия ум. Тя доминира в живота на тези, които нямат посока и цел.“, като ги доказа и с примерите на житейските истории на Силвестър Сталоун и Мерилин Монро. Стоянова сподели и своята история, която започва в село до Бургас, за да я нареди днес сред топ 3 на жените, които озвучават в България.

Над 2,4 млн. думи и изрази звучат с гласа на Гергана Стоянова в онлайн правописния речник на БАН- „Берон“. Нейният глас звучи от навигацията, от малкия екран, в радио ефира, в големите вериги магазини.

„Седях с тапа в устата и изговарях всичко, което виждах около себе си в продължение на 4 години“, спомня си Гергана как се е отървала от диалекта си по време на обучението си във ВИТИС. Основното си образование завършва на село. Иска да свири на пиано, но родителите й не могат да си позволят уроците, затова записва пантомима, народни танци и лека атлетика.

Обучението я отвежда в Бургас, където завършва гимназия. Ходи всеки месец на театър поне по два пъти и мечтае да стане актриса. Споделяйки своята мечта със съучениците си, получава само присмех. Това не я демотивира. Учи словата си наизуст, явява се на изпит и успява да влезе във висшето училище.

Там получава нова доза присмех заради диалекта си. Вместо да се сърди, полага неимоверни усилия, за да се превърне днес в гласа, който чуваме навсякъде.

Любопитно

Тече записването за SmartyЛЯТО 2024!

Published

on

Лято 2024 наближава, а с него идва и любимата целодневна занималня SmartyЛЯТО, подходяща за деца от 1 до 4 клас. Програмата ще стартира на 1-ви юли и ще продължи до края на лятото, като заниманията ще се провеждат всеки ден от 08.00 до 17.00 часа.

Какво се планира за вашите деца?

📖 Четене и читателски дневник Вашите деца ще имат възможността да четат задължителната литература и да попълват читателски дневник, което ще им помогне да развият своите четивни умения и любовта към книгите.
📖 Бързо четене

Ще бъдат организирани интензивни занимания с курс „Бързо четене“, за да бъде помогнато на децата да усъвършенстват уменията си за бързо и ефективно четене.

🧮 Ментална аритметика с Абакус
Запознаване с Абакус и основите на менталната аритметика ще даде на децата ценни математически умения и ще развие тяхната концентрация.

💶 Финансова грамотност
Децата ще бъдат въведени в основните финансови понятия и ще бъдат запознати с концепцията на семейния бюджет.

Развитие на когнитивни умения
Ще се работим върх подобряване на концентрацията и паметта, както и върху развитието на въображението, логиката и пространственото мислене.

Игри на открито
Редовните игри на открито ще гарантират, че децата ще бъдат активни и ще се наслаждават на лятото.

Посещения и беседи в габровските музеи
Ще бъдат организирани интересни посещения и беседи в габровските музеи, които ще обогатят познанията на децата за културата и историята.

Опция за обяд и следобедна закуска
Предлага се и опция за обяд и следобедна закуска, с грижа за здравословното хранене на вашите деца през деня.

Побързайте да запишете вашето дете! Местата са ограничени, затова не пропускайте възможността да запишете вашето дете за SmartyЛЯТО 2024! Свържете се с Детски образователен център SmartyKids – Габрово за повече информация и записване на телефон: 0897 970 400.

Зареди още

Любопитно

Градище става детска планета на 16 юни

Published

on

Детски празник „Ние сме бъдещето“ очаква малчуганите на 16 юни на Градище. Началото е в 11.00 часа, когато ще чуем концерт на „Габровски гласчета“ към НЧ „Габрово 2002“. В 12.00 часа щафетата с весело настроение ще бъде предадена на „Инкансамбле“, с които ще можем да се научим на регетон, модерни и латино танци и на нещо много актуално – танци от Тик Ток!

Какво се крие зад „Обяд… с „люти чушки“ ще разберете, ако сте на поляната в 13.00 часа. Обещаваме, че е няма да е опасно! Хайде да ви видим дали сте смелчаци! В 13.30 ще има скачане с чували, а в 14.00 часа започва прочутото балонено шоу на театър „Мале, мале“, които са добре познати и много обичани от младата публика на Габрово.

Открит урок по футбол ще има в 15.00 часа. В ролята на треньори ще влязат младите надежди от ДЮФК „Янтра“. В 16.00 часа е време за закуска. Приготвили сме ви чудесно похапване на торта. Без ръце обаче! Нека го направим по-забавно и под формата на състезание!

После ще се позабавляваме с пукане на балони, а в 17.00 часа ще изгорим калориите от тортата с вечерна аеробика с водещ Моника.

В 17.30 Спортен клуб по Таекуон-до, кикбокс и френски бокс „Сават” ще ни разкаже и покаже малко повече за функционалната гимнастика с превенция срещу изкривявания в гръбначния стълб и паднал свод на стъпалото.

Прекрасният ден ще приключи с лимбо, за да проверим колко гъвкави и музикални сме.

Приканваме малчуганите да доведат своите родители, баби и дядовци, за да не остават сами по време на празника. Ще има приятни преживявания и за тях, особено в барчето, което освен че предлага най-вкусната лимонада, има и страхотна скара и бира. В съчетание с ореховата сянка – неделният ден става незабравим!

Събитието е част от неделните инициативи „Горски срещи на Градище“ с домакин фондация „ОТ БГ“. Всяка неделя в 11 часа поляната кани всички габровци и гости на града да прекарат деня сред чист въздух и горска прохлада. На поляната ви очаква и къщичката за четене и игри, пълна с още чудеса за малките любители на природата.

За Празника тази неделя обединяват сила редица фирми и институции: „Граве“, Областна администрация – Габрово, Рекламна агенция „Елмазови“, MATEGA, Чочис кейк, Кисело мляко „Боженци“, „Маринова“, „Еврохим груп”, „СтелаАРТ”, „APIS”, „Форд Мото Фое” и „Илиян Георгиев Ауто”, за да може всички по малко да направям нещо голямо.

Зареди още

Любопитно

Вечер на руската музика и кухня сред атмосферата на Рибарник „Кметовци“

Published

on

На 6 юли, събота, от 19.00 часа, сред красивата природа на Рибарник „Кметовци“, ще се проведе незабравима вечер, посветена на руската музика и кухня. Това събитие обещава да предложи уникално изживяване за всички любители на руската култура.

Вечерта ще започне с изпълнения на класическа музика и руски романси, представени от габровски маестро на цигулка. Тези мелодии ще ви потопят в дълбините на руската душа, пресъздавайки емоциите и страстта, присъщи на този жанр.

След това, талантливият Борислав Недев ще изпълни някои от най-любимите руски песни, които ще ви развълнуват и очароват.

Кулинарното шоу изживяване ще бъде гарнирано с богато меню, което включва: ордьовър, сельодка, пирожка с гъби и мащерка, напитки, основно ястие по избор: Есетра с доматено конкасе и гарнитура Московски котлет с гарнитура, десерт: лимонов десерт.

За най-малките гости е предвидено специално детско меню, което включва кюфтета на жар, пирожка с гъби и мащерка, краставица, картофено пюре, сок, десерт.

За удобство на всички гости, препоръчваме дрескод с удобни обувки и връхна дреха. Местата са ограничени и са достъпни само с предварителна резервация, която можете да направите на телефон: 0888 000 965 до 30 юни.

Очакваме Ви с нетърпение, за да споделим една вечер, изпълнена с музика, кулинарни изкушения и много настроение!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица