Свържи се с нас

Новини

„Янтра“ прекъсна негативната си серия след реми със „Спартак“ (Плевен)

Published

on

„Янтра“ записа равенство срещу „Спартак“ (Плевен) в мач от 30-я кръг на първенството във Втора професионална лига. Двубоят се игра на стадион „Христо Ботев“ и завърши без попадения – 0:0. Така габровският тим прекъсна серията от три поредни поражения в шампионата, но не с победа.

За отбелязване е все пак, че това беше първи мач от началото на втория полусезон, в който отборът ни не допусна попадение във вратата си. Велислав Вуцов отново остави на пейката Ивайло Михайлов.

В стартовия състав не намери място и Валентин Цветанов, а като ляв бек излезе Димитър Стоянов. Десен краен бранител беше завърналият се след наказание Божидар Томовски. В нападение до Даниел Младенов действаше Александър Петров.

Като цяло срещата премина при натиск и превъзходство на Янтра, но съставът ни успя да създаде само две от т.н. стопроцентови ситуации за гол. В 26-ата минута грандиозен пропуск направи опитния Даниел Младенов.

При контраатака Тони Иванов влезе отдясно в наказателното поле и пусна чудесен успореден пас към Младенов, но нападателят не успя да нанесе добър удар и от малкия пеналт не намери очертанията на вратата. В 43-ата стражът на Спартак Станислав Антонов направи две страхотни спасявания, за да запази нулевото равенство. Вратарят на гостите първо отрази удар на Айвън Ангелов от границата на наказателното поле, а след това се справи и с добавката отблизо на Даниел Младенов.

През първата част и Константин Иванов беше близо до попадение, но ударът му с глава след ъглов мина на сантиметри над напречната греда, Младенов също изпрати топката над вратата след добро центриране на Божидар Томовски.

Дискусионна ситуация имаше още във втората минута, в която Тони Иванов падна в наказателното поле след съприкосновение с Яни Пехливанов, но реферът Антонио Антов прецени, че няма основание да отсъди 11-метров наказателен удар.

През втората част плевенчани бяха още по-прибрани, а Янтра така и не намери начин да се справи със защитата на гостите. В 66-тата минута Спартак беше близо дори до това да поведе на контраатака, но Борис Груев демонстрира рефлекс и извади с крак удар на останалия очи в очи с него Тончо Георгиев, за да запази „суха мрежа“.

Направените от Велислав Вуцов смени също не дадоха резултат и срещата приключи при нулево реми. С актив от 44 точки Янтра остава на 6-та позиция в класирането.

В следващия кръг съставът ни ще гостува на дублиращия отбор на ЦСКА 1948. Мачът е в четвъртък, 2 май, в столицата.

Култура

Златни медали за „Габровски гласчета“ от „Евро фолк 2024“

Published

on

Детска фолклорна формация „Габровски гласчета“ при НЧ „Габрово 2002“ отново представиха Габрово с високи постижения от XIV от шампионат по фолклор „Евро фолк 2024“ във Велико Търново.

Талантливите изпълнители участваха в четири категории. Те бяха отличени със златен медал за дуета Пресиана Найденова и Виктория Дангова, златен медал за малък хор, златен медал за трио, в състав: Виктория Димова, Пресиана Найденова и Виктория Дангова, златен медал за голям хор и номинация за „Златен Орфей“.

Носители са и на златен медал от Световната купа по фолклор. Резултатът от номинацията е бронзов Орфей за цялата формация „ Габровски гласчета“.

Зареди още

Крими

В ход е полицейска акция за осигуряване на пътна безопасност

Published

on

В ход е специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата. Засиленият контрол, в който ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той е част от мерките за повишаване на пътната безопасност и ограничаване на предпоставките за възникване на произшествия.

В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища и основни пътни артерии в страната.

Те ще използват пълния набор от технически средства за контрол на скоростта и осъществяване на проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Проверките ще включват още използването на предпазните колани, техническата изправност на автомобилите, наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и др.

Стартиралата акция е безсрочна и е продължение на предприетата от МВР политика за нулева толерантност към водачите, грубо нарушаващи правилата за пътна безопасност.

Зареди още

Крими

Сгащиха шестима непълнолетни, откраднали кола от ул.“Орловска“

Published

on

Полицията в Габрово установили шест непълнолетни момчета, съпричастни с извършването на автокражба.

Престъплението било извършено през нощта на 12 май. Тогава неизвестно лице противозаконно отнело лек автомобил „Тойота Айго“, паркиран на ул.“Орловска“ в областния град.

Малко по-късно след постъпването на сигнала в полицията, автомобилът бил намерен изоставен на ул.“Петкова нива“.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършители на деянието са шест непълнолетни момчета от Габрово.

Непълнолетните не се водят на отчет в Детска педагогическа стая и спрямо тях няма налагани възпитателни мерки по смисъла на ЗБППМН.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица