Свържи се с нас

Новини

Отлично представяне за габровските плувци от международен турнир

Published

on

Международният турнир по плуване „Гладиатор“, организиран от столичния клуб „Олимпия“, бе проведен на 10 и 11 февруари в покрития 25-метров басейн „Спортна палата“ в София. Това бе първото състезание от вътрешния календар на БФПС за 2024 г., в което взеха участие над 329 състезатели, от 27 плувни клуба.

Състезателите бяха разпределени в 4-ри възрастови групи. СК „Викинг 2008 – Севлиево“ бе представен отлично от 14 състезатели, в две възрастови групи. За севлиевския отбор се състезаваха и габровските състезатели Момчил Баев, Анна Христова, Магдалена Войнова, Михаела Александрова и Тея Илиева.

Много положителни емоции за отбора донесоха и юношите в група С (род. 2010 – 2011 г). Блестящо състезание направи Момчил Баев (род. 2010 г) който успя да спечели 2 златни медала, в дисциплините 50 и 100 м бруст, бронзово отличие в старта на 50 м свободен стил и втори най- стойностен резултат от всички участници в групата.

С постигнатите резултати в стила бруст Момчил дава сериозна заявка за призово участие в Държавните първенства през 2024 г. Отлично състезание и за Анна Христова (род. 2011 г). В силната конкуренция на по-големите състезателки в групата Анна успя да се класира на 8-мо място с най-добро лично постижение.

Магдалена също се представи много успешно. Тя плува най-добре в дисциплината 100 м свободен стил и с най-добро лично постижение успя да се класира на 9-то място. Михаела направи дебют в състезание от такъв ранг. С много добро плуване в дисциплината 50 м свободен стил тя успя да се класира на 22-ро място.

Във възрастова група D за отбора стартира Тея Илиева. Тя се представи най-добре в старта на 50 м бруст, като успя да се класира на 8-мо място. За отбора на „Викинг 2008“ отлично се представиха севлиевските състезатели Никол Иванова с 2 медала – сребърен на 100 м гръб и бронзов в дисциплината 50 м бътерфлай. Със силно плуване Християн Митев заслужи бронзовото отличие.

Новини

Пътен полицай в детската градина

Published

on

Инспектор Христофор Божинов разказа на малчуганите от габровската детска градина „Радост“ за професията „Пътен полицай“.

Униформеният служител гостува на група Мики Маус. Той разказа на децата за работата на пътните полицаи.

Представи униформата и отличителните ѝ знаци, както и помощните средства – палка, белезници, стоп палка и радиостанция.

Проведе и кратка беседа по безопасност на движението. Инспектор Божинов раздаде на малчуганите брошури със стихчета, свързани с пътната безопасност.

Децата от своя страна се бяха подготвили с тематични рисунки, които подариха на униформения служител.

Зареди още

Крими

Превантивна беседа за противодействие на телефонните измами

Published

on

Превантивна беседа, свързана с телефонните измами, се проведе в Трявна, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Габрово. Възрастни хора от пенсионерските клубове в общината се събраха в зала „Дръзновение“, където старши инспектор Марин Маринов, началник група „Криминална полиция“ при РУ Трявна, разясни основните схеми на телефонните измамници.

Той разказа и случаи от своята практика. Ст.инсп. Маринов подчерта, че „ало“ измамниците се стараят да научат информация за близките на потенциалната жертва, която след това използват срещу нея, за да може да я убедят да предаде определена сума пари.

Той призова възрастните хора в никакъв случай да не разказват на непознати за своите деца, внуци, близки. Обясни на възрастните хора как да реагират, когато непознати се опитат да ги убедят, че техни близки са причинили пътен инцидент; че имат нужда от средства за лечение или при други подобни сценарии.

Ст.инспектор Маринов разясни и за така наречените „фишинг измами“. Той отправил апел в никакъв случай да не споделят лични данни, данни на дебитни или кредитни карти, да не отварят съмнителни имейли.

На срещата присъстваха Даниела Маринова, заместник-областен управител и инж.Жасмина Лазарова, заместник-кмет на Община Трявна.

Превантивната кампания е инициирана от Областна администрация- Габрово и ОДМВР-Габрово. Тя ще продължи и през следващите дни.

В Севлиево тя ще се проведе на 27 февруари от 15.00 часа в клуб на пенсионера в ж.к.“Митко Палаузов“, на 28 февруари от 10.00 часа в клуб на пенсионера на ул.“Любен Каравелов“ в Севлиево, на 6 март от 13:00 часа в клуб на пенсионера на ул.“Юрий Венелин“ в Габрово, и на 7 март от 10.00 часа в Община Дряново.

Зареди още

Новини

КНСБ – Габрово обучи комитети и групи по условия на труд

Published

on

Регионалният съвет на КНСБ-Габрово, съвместно с Института за социални и синдикални изследвания и обучения на КНСБ, проведе в електронна среда обучение на близо четиридесет представители на комитетите и групите по условия на труд в предприятия и организации от региона.

Традиционно и тази година лектори бяха директорът на дирекция „Инспекция по труда” със седалище Габрово Виолета Иванова и вицепрезидентът на КНСБ в направление „Социална защита, безопасност и здраве при работа. Справедлив зелен преход и екология” Огнян Атанасов.

Виолета Иванова запозна участниците с нормативните разпоредби, касаещи трудовата злополука, провеждането на инструктажи осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, контролът по спазване на трудовото законодателство и правомощията на контролните органи.

Огнян Атанасов представи националното законодателство по безопасност и здраве при работа, социалния диалог в областта на здравословните и безопасни условия на труд, рискове, свързани с безопасност и здраве при работа в сектор „Държавно управление”, предстоящият проект на социалните партньори в тази област, Националната кампания на КНСБ „Да спрем рака на работното място” и промените в европейското на националното законодателство.

За първи път трети лектор в обучението бе Габриела Гатева – психолог и психотерапевт, която запозна участниците със симптомите, фазите и начините за справяне със синдромът на бърнаут и представи случаи от своята практика.

Обучението се осъществи в съответствие с изискванията на Закона за здравословни и безопасни условия на труд и Наредба № 4 на Министерството на труда и социалната политика.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица