Свържи се с нас

Икономика

ОИЦ – Габрово представи възможностите за еврофинансиране и иновации

Published

on

Областен информационен център – Габрово представи новите възможности за европейско финансиране и иновации. Това се случи на пресконференцията, по време на която управителят на ОИЦ-Габрово, инж. Маринела Събева съобщи, че дейността на Центъра ще продължи и през следващите 6 години.

Тя каза още, че функциите му ще бъдат разширени, защото освен всички предоставяни до момента експертни услуги, ОИЦ-Габрово вече изпълнява и функциите „Обслужване на едно гише“, във връзка с изпълнението на Националния план за възстановяване и устойчивост, като предоставя услуги в процеса на повишаване на енергийната ефективност.

„Също така ОИЦ-Габрово е и част от Звеното за медиация и Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие на Северен Централен район на планиране, във връзка с изпълнението на подхода за Интегрирани териториални инвестиции“, допълни инж. Събева.

Пенчо Койчев, експерт „Комуникация, информация и логистика“ в ОИЦ-Габрово, запозна присъстващите с резултатите, които Центърът е постигнал в рамките на своя двегодишен проект.

„Това е поредният проект на ОИЦ-Габрово, по който са изпълнени всички индикатори. В рамките на тези две години отчитаме организацията и провеждането на 20 информационни срещи за популяризиране на европейското финансиране в четирите общини на Областта, както и успешни партньорски събития с Габровската Търговско- промишлена палата и Регионален иновационен център „Амбициозно Габрово“– сподели Койчев.

„Удовлетворени сме от резултатите, мрежата от Областните центрове е основен източник за информация за повишаване на информираността по подхода за Интегрирани териториални инвестиции“, добави още Койчев.

ОИЦ – Габрово отчете повишен интерес към европейското финансиране като над 1 400 човека са получили експертна информация по темата за отчетния двугодишен период. Най-много въпроси експертите на Центъра са получили относно възможностите за енергийно обновяване на жилищния сграден фонд, за поставяне на възобновяеми енергийни източници за собствени нужди и процедурите за енергийна ефективност за бизнеса.

Работната среща бе повод и за предоставяне на информация за актуални европейски проекти, с цел включване на всички групи хора в обучения за дигитални умения, както и процедурите за разработване и внедряване на иновации от бизнеса.

Екипът на Областен информационен център- Габрово увери, че продължава да предоставя своите услуги напълно безплатно и всеки заинтересован може да посети офиса на Центъра, който се намира на пл. „Възраждане“ № 3 в гр. Габрово или да се свърже с експертите по телефон на 066/807-222.

Икономика

Заключителна конференция: Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП

Published

on

ПОКАНА

Габровската търговско-промишлена палата кани представители на малки и средни предприятия, на общините и институциите от областта, представителите на медиите на заключителна конференция по проект: „Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП в Габрово и Габровска област“.

Проектът се изпълнява в партньорство с норвежката фирма Prios Kompetanse AS и се финансира от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, в рамките на програма “ Развитие на бизнеса, иновации и МСП в България“.

Участниците ще имат възможност да се запознаят с извършените дейности по проекта, както и с добри практики от България (Клинтех България и Община Габрово) и Норвегия. Експерти от Техническия университет в Габрово ще насочат вниманието ни към мерките, които биха могли да се приложат за повишаване на енергийната ефективност и какъв ефект би могъл да се очаква.

Конференцията ще се проведе в хибриден формат на 29 април 2029 г. от 13.30 часа в Конферентната зала на Библиотеката на Техническия университет Габрово – гр. Габрово, ул. „Хаджи Димитър“ 4 (Ректорат). След края на конференцията дискусиите ще продължат на чаша вино.

Моля, заявете участие на място на мейл: office@chamber-gabrovo.com.
Линк за включване в събитието: Join Zoom Meeting https://us06web.zoom.us/j/8322874812?pwd=ZHhDd0M2ZVczYjgwQ2NDS2YxKzFrUT09 Meeting ID: 832 287 4812
Passcode: 123

Приложение: Предварителна програма
За допълнителна информация: тел. 066 80 31 42, e-mail: office@chamber-gabrovo.com Галина Михнева, Ганка Бакалова

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица