Свържи се с нас

Новини

Община Габрово възстановява уличните настилки по селата

Published

on

След като Община Габрово водоснабди от язовир „Христо Смирненски“ селата в посока Севлиево, вече са асфалтирани и част от настилките, информираха от администрацията на кмета. В село Гъбене беше обновена настилката по две от улиците.

Допълнително ВиК – Габрово подмени около 550 метра водопровод по основната улица в селото, а Община Габрово възстанови нейната настилка. Предстои да бъде подменена останалата част от водопровод по основната улица.

В село Драгановци на улицата, по която минава водопроводът, съществуващата настилка с дължина над 600 метра е асфалтирана по цялата ѝ ширина.

Предстои да бъдат възстановени улици след преминаването водопроводите в селата Думници и Чавеи, както и в другите малки населени мести, в които частично са засегнати асфалтови настилки.

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ е новият шампион на България по футбол

Published

on

Заместник – директорът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово Христо Минков изведе тима на училището до шампионската титла на България.

Момчета 11 – 12 клас от габровската техническа гимназия вдигнаха Купата на страната от Националните ученически игри и спечелиха златните медали след успех с 2:1 на финала, игран днес на тренировъчния терен на стадиона на „Лудогорец“ в Разград.

В последната среща на турнира футболистите от ПТГ – Габрово се изправиха срещу тима на ПМГ „Иван Вазов“ (Димитроград), когото категорично надиграха. Срещата помежду им премина при тоталната доминация и диктовка на габровци, които не оставиха никакво съмнение кой заслужава повече да се поздрави с успеха.

В герои се превърнаха Ростислав Колев и Дориян Николаев, които отбелязаха по едно попадение, за да донесат Купата в Габрово и първото място.

„Шампионската Купа на България от ученическите игри беше нашата цел, която ние преследвахме и успешно постигнахме. Изключително съм радостен от факта, че успяхме да триумфираме с отличието, което последно нашето училище печели през далечната 1988 година.

Горд съм от постижението на нашия отбор. Показахме, че сме колектив и можем да победим всеки в България. Благодаря на всички момчета, които с мъжкото си представяне и себераздаване на терена, постигнаха този исторически успех за габровския футбол.

Искам да отправя специални благодарности и към директора на ПТГ – Габрово г-жа Корнелия Мотова, преподавателя г-жа Надежда Найденова и зоналния председател на БФС – Габрово г-н Георги Трендафилов, без чиито усилия и подкрепа едва ли щяхме да се поздравим с крайния успех“, заяви за „Габрово Нюз“ заместник – директорът Христо Минков, по повод историческата първа титла на страната от 36 години насам за техническата гимназия.

Зареди още

Новини

Днес е Разпети петък!

Published

on

Велики петък или по-известен като Разпети петък е денят, в който е разпнат Божият син Исус Христос, за да изкупи греховете на човечеството.

На този ден Божият син претърпява неимоверни страдания. На този ден е разпнат на кръст.

Разпнат между двама разбойника за поругание при страшни природни смущения издъхнал, приел смърт, за да избави от смърт цялото човечество.

Това е ден за душевно пречистване. На същия този ден Исус бил погребан.

На този ден в храмовете се извършва неговото опело. Поклонниците на Разпети петък ходят на църква, минават три пъти под масата за здраве, излизат и целуват разпятието.

Носят запалена свещ и обикалят 3 пъти около църквата, като внимават да не угасне. После я отнасят запалена вкъщи.

Зареди още

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ е на крачка от Купата на България по футбол

Published

on

Треньорският тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова е на път да донесе отдавна жадуван исторически успех за Габрово и местния футбол. Те успяха да класират Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово за последната среща на Националните ученически игри, които се провеждат в Разград.

Днес, 2 май, момчета от 11 и 12 клас на габровската техническа гимназия сбъднаха мечтата на поколения „Василиадевци“ и утре ще излязат на финала в здрава битка за златните медали и Купата на България. Водените от Христо Минков футболисти изиграха две срещи през днешния ден, след които с много себераздаване се поздравиха със заслужено класиране.

В първата си среща габровци се изправиха срещу отбора на СУ „Христо Ботев“ (Балчик), съставен предимно от момчета, състезаващите се за младежките гарнитури на „Спартак“ (Варна) и „Черно море“ (Варна). Срещата помежду им завърши без победител 2:2.

ПТГ – Габрово откри резултата с гол на Ивайло Енчев, но капитанът на „Черно море“ изравни за 1:1. Нашият тим отново поведе чрез своя голмайстор, който реализира за втори път, но противникът отново успя да се добере до равенството, при което дойде и последният съдийски сигнал.

Развоят на мача и крайният резултат от него не се понравиха на нашите момчета, които във втория си двубой излязоха на терена за задължителна победа, крайно мобилизирани. Тя обаче не дойде никак лесно. Те срещнаха тима на СПГЕ „Джон Атанасов“ – София, в чийто състав личаха имената на много юноши на водещите елитни столични клубове.

Победата с 4:3 изкова Ростислав Колев, който увенча мъжката игра на целия отбор, реализирайки хеттрик в срещата. Тимът ни и в този двубой поведе на два пъти чрез попадения на Християн Пенчев и Ростислав Колев, но столичани успяха да изравнят и дори да обърнат развоя на срещата, виждайки се победител.

5 минути преди края на двубоя ПТГ – Габрово губеше с 2:3, но „Василиадевци“ не бяха казали последната си дума. С два бързи гола на Ростислав, габровци открехнаха врата на финала и утре ще се изправят срещу другият претендент за купата на страната – ПМГ „Иван Вазов“ (Димитроград), съставен от момчета, играещи в мъжкия състав на града от Южна България.

Финалът е от 10.00 часа в Разград.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица