Свържи се с нас

Крими

Полицията с акция по „широкообхватен контрол“ в цялата област

Published

on

Специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол“ се проведе вчера, 15 август, на територията на област Габрово.

В нея взеха участие служители от ОДМВР Габрово, както и териториалните структури на Агенция „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите.

Полицейските служители осъществяваха контрол за употреба на алкохол, наркотични вещества, неправоспособност, неосигуряване на предимство на ППС; използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачи и пътници в превозните средства; използване на защитни каски; спазване на забраните за ползван на мобилни телефони при управление на МПС, без устройство „Свободни ръце“; засилен контрол над водачите на товарни автомобили; автобуси, на дву и три колесни МПС; контрол над водачите на велосипеди.

Служителите от ОДМВР – Габрово извършиха проверка на 50 леки автомобила, 22 товарни автомобила и 76 лица, за които бяха констатирани 8 нарушения. 14 бяха връчените електронни фишове.

Служители от Агенция „Пътна инфраструктура“ провериха 3 товарни автомобила, а контролните органи на РД „Автомобилна администрация“ извършиха проверки на 2 товарни автомобил, при които бе констатирано 1 нарушение.

Служители на „Национална агенция за приходите“ и тези от Агенция „Митници“ провериха по 7 автомобила.

По същото време, но в Севлиево полицейските екипи, извършили проверка на 54 автомобила и 58 лица. Установени били 5 нарушения и връчени 4 електронни фиша. В Дряново проверени били 47 МПС-та и 48 лица, за които били констатирани 9 нарушения и връчени 11 електронни фиша. В Трявна проверените били 34 лица и 25 автомобила. Хванатите нарушения са 5, а връчени електронни фишове са 6.

Крими

Сгащиха млад мъж с 39-годишна жена да разбиват мази на ул.“Зелена ливада“

Published

on

20-годишен млад мъж и 39-годишна жена бяха заловени след като разбиха няколко мази на блокове на ул.“Зелена ливада“ в Габрово, за да крадат.

До ареста им се стигнало, след като в неделя рано сутринта, около 03.30 часа в габровската полиция бил получен сигнал, че непознати лица проникнали в избени помещения.

На място незабавно бил насочен полицейски екип, който установил и задържал жена на 39 г. и мъж на 20 г., непосредствено след извършване на кражба на инструменти и рибарски принадлежности.

Вещите, предмет на престъпление, били иззети, а двамата били отведени в местния арест, където били задържани по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Крими

Съдят двама „готвачи на пико“, единият внесъл и хероин в съдебна зала

Published

on

Окръжната прокуратура в Габрово внесе обвинителен акт в Окръжен съд – Габрово срещу двама мъже за това, че на 7 април 2021 г, в апартамент в Габрово, в съучастие помежду си, Ц.Ц. като извършител, при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, а П.К. като помагач, без надлежно разрешително по ЗКНВП, са държали с цел разпространение прекурсори, съоръжения и материали, предназначени за производство на високорискови наркотични вещества – метамфетамин.

Обвинението срещу двамата е и затова, че са държали, с цел разпространение, 41.55 грама метамфетамин, на стойност 1038.75 лева, 14.60 грама хероин, на стойност 910 лева, и 8.61 грама екстази, на стойност 344.40 лева.

По отношение на Ц.Ц. е повдигнато обвинение и за това, че на 09.09.2021г. в съдебна зала на Окръжен съд – Габрово, без надлежно разрешително по ЗКНВП, държал у себе си хероин с тегло 0.38 грама на стойност 34.20 лева, а по отношение на П.К. – за това, че на 07.04.2021г. в Габрово, без надлежно разрешително по ЗКНВП, държал у себе си метамфетамин – 0.193 грама, на стойност 4.83 лева и хероин – 0.17 грама на стойност 11.05 лева.         

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Габрово.         

Съгласно чл.31 ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК, обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Зареди още

Крими

20 години затвор получи извергът, убил жена в къща на „Бакойците“

Published

on

20 години затвор за убийството на 46-годишна жена, извършено по особено мъчителен начин, по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово.

43- годишният мъж, с инициали С.А., бе признат за виновен за това, че на 18-ти срещу 19-ти август 2022 г, в къща в кв. „Горни Бакойци“ в Габрово, умишлено умъртвил 46- годишната жена, с инициали И.С., с която съжителствал.

Деянието убиецът извършил чрез нанасяне на множество удари с и върху твърди тъпи предмети, с юмруци, ритници и с патерица, по главата, лицето и тялото на пострадалата, и със силно стискане с ръце на шията ѝ, в резултат на което на жената била причинена черепно-мозъчна травма в съчетание с утежняващи фактори – причинена тежка шийна травма и кръвозагуба.

Престъплението е извършено по особено мъчителен начин за нея, тъй като смъртта ѝ е настъпила постепенно, бавно и с дълъг агонален период.          

За посоченото престъпление, квалифицирано по чл. 116 ал. 1 т. 6 предл. второ и трето във вр. с чл. 115 от НК, на С.А. бе наложено  наказание в размер на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.         

По отношение на подсъдимия С.А. вече е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ в хода на досъдебното производство.         

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица