Свържи се с нас

Новини

Купа и два медала за ШК „Орловец“ от „Млади надежди“

Published

on

Купа и два медала – златен и бронзов донесоха шахматистите на ШК „Орловец 1997“-Габрово Денислав Иванов и Михаил Панайотов от Детски шахматен турнир „Млади надежди“, който се проведе в Плевен.

Денислав Иванов постигна 6 точки от 7 партии и с 5 победи и две равенства, без нито една загуба заслужено грабна купата и златния медал във възрастовата група до 16-години.

11-годишният Михаил Панайотов постигна 5 победи в 7 партии и се нареди трети с бронзов медал във възрастовата група до 12 години.

Победителите получиха и предметни награди.

Новини

ГЕРБ-Габрово регистрира листата си за депутати с водач Томислав Дончев

Published

on

Областният координатор на ГЕРБ-Габрово Цветомир Михов и общинският ръководител Добромир Проданов регистрираха пълна листа с кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС. Неин водач е Томислав Дончев, който през годините е бил вицепремиер, евродепутат, министър, народен представител, кмет.

„Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново заслужават още много във всяка сфера. Държавата е длъжник на областта, особено последните 3 години, когато инвестициите тук спряха. Ще работя, както и досега, да завършим големите инфраструктурни проекти и да започнем нови. От огромно значение е изграждането на нова индустриална зона, повишаване на стандарта на живот и развитие на професионалното образование в региона”, коментира Томислав Дончев.

Второто място в листата заема ново лице, представител на гражданската квота – спортният мениджър Михаил Митов, който е изпълнителен директор на Футболен клуб „Янтра Габрово” и който днес присъства на регистрацията на листата.

Областният координатор Цветомир Михов отбеляза, че ГЕРБ в област Габрово винаги са били отворени към гражданското общество и в листите си са включвали непартийни кандидати.

„Досега представители на гражданската квота в нашите листи са били лекари, общественици, този път включваме млад и мотивиран човек от спортните среди с международно признато образование и професионален опит в чужбина, които прилага в Габрово”, каза Цветомир Михов.

Михаил Митов завършва Университета Solent в Саутхемптън, Англия и академичната програма на УЕФА за футболен мениджмънт към Университета по публична администрация в Лозана, Швейцария. По време на престоя си в Англия работи за Футболен клуб „Саутхемптън” и Английската Футболна Асоциация.

„Вярвам, че младите хора трябва активно да участваме в управлението на страната, за да я превръщаме в успешно развиваща се и желана за реализация и живот от все повече млади хора”, каза Михаил Митов след регистрацията му като част от листата.

Трети в листата е общинският съветник Атанас Атанасов от Севлиево, икономист по образование, работи в голяма севлиевска компания, реализира спортни успехи в областта на бадминтона.

Четвърта е общинският ръководител на ГЕРБ-Трявна Мария Пенева, икономист по образование, общински съветник, развива собствен бизнес, бивш заместник-кмет на Трявна и бивш заместник областен управител.

Пети е общинският ръководител на ГЕРБ-Дряново и общински съветник Иван Марев, магистър фармацевт с дългогодишен опит в управлението на аптеки, който се завърна в родния си град и разкрива аптека за нуждите на гражданите.

Шести в листата е най-младият общинският съветник, на 22 години, Максим Садинов – студент по „Финанси”, член на Академичния съвет на УНСС, като едновременно с това работи като старши одит асистент в международна компания, участва в младежки обмени по Еразъм+.

Седма е общинският съветник Милена Кръстева, инженер-химик, икономист, консултант по проекти по оперативните програми, насочени към бизнеса и индустрията.

Осми е десният политик от квотата на СДС Веселин Данчев – общински съветник, инженер по образование, предприемач.

Зареди още

Любопитно

Музика за душата насред поляната в гората – горски срещи на Градище в неделя

Published

on

Чудесна прогноза обещават синоптиците в неделя, а ние ще допълним празничния ден с покана за Градище. „Музика за душата насред поляната в гората“ е мотото на Горски срещи на Градище на 5 май.

На сцената ни очаква Великденският концерт на Мирела Воденичарска, пиано, която ще направи деня наистина чудесен с невероятното съчетание на талант, музика и природа. Началото, както винаги, е в 11 часа, а входът е свободен. Заповядайте с приятели, с цялото семейство, с козунаците и писаните яйца, да споделим празника на поляната!

Следващата неделя ви очакваме на станалия вече традиционен базар на употребявани вещи –хубав начин да продадете, купите, замените, подарите, а и да направите добро на планетата земя с идеята за преизползване на вещите и намаляване на отпадъците.

Този път обаче има „такса“ за участие – книга за къщичката за книги и игри на поляната. До края на месеца ни очаква още Градищенски мегдан – надиграване и работилничка за народни танци на 19 май и Детски празник в аванс на 26 май.

Събитията през месеца са част от инициативата на фондация „От БГ“, които всяка неделя организират празник на Градище. Началото винаги е в 11.00 часа, а достъпът е свободен за всички желаещи.

Зареди още

Новини

ПГТ „Пенчо Семов“ – Габрово отбеляза 61 години

Published

on

61 години от създаването си отбеляза днес, 2 май, Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово.

Училищният празник започна в църквата „Успение Богородично“, където габровски свещеници отслужиха панихида.

След нея пред паметника на благодетеля Пенчо Семов се състоя кратка програма и бяха тържествено поднасяне на цветя.

Заедно с учениците и преподавателите, своето уважение към патрона на училището изрази и заместник областният управител на Габрово Иван Любомиров, който е бивш възпитаник на гимназията.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица