Свържи се с нас

Новини

Нова Катеризационна лаборатория в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

Published

on

Здравният министър д-р Асен Меджидиев откри новата Катеризационна лаборатория в Кардиологичното отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

„Инвестицията, която направи Министерството на здравеопазването за ремонта и средствата, които осигури за закупуването на антиографска система за извършване на високоспециализирана медицинска помощ за болните, беше изключително важна за нас. Защото вашата болница покрива специализирана, планова и спешна медицинска помощ за населението на четири общини и пациенти от съседни области.“

Това заяви министърът на здравеопазването по време на официалното откриване на Катеризационната лаборатория в Габрово. На церемонията присъстваха и посланикът на Белгия Н. Пр. Фредерик Мьорис, представители на ОЛВ клиника в гр. Аалст, Белгия – дарители на антиограф през 2009 г, областният управител Кристина Сидорова, директорът на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ д-р Минко Михов и др.

Министър Меджидиев изрази увереност, че по този начин ще се подобрят възможностите за диагностика и лечение на сърдечносъдовите заболявания и ще се разшири обхватът на медицинските грижи, които болницата осигурява на пациентите.

„Несъмнено модерното оборудване в лабораторията ще подпомогне дейността, а оттам и мотивацията на работещите в отделението медицински специалисти. Към това се стремим навсякъде в страната – да подобрим лечението на пациентите и условията на труд в българските болници“, категоричен бе той.

По-рано през деня по повод Деня на детето, министър Меджидиев участва в инициативата „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, организирана от ОД на МВР – Габрово и Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово.

Състезанието включваше различни тематични зони, сред които и превенция в употребата на психоактивни вещества.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Задържаха молдовец за трафик на 10 сириеца, спипани край Севлиево

Published

on

По искане на Районната прокуратура в Габрово съдът задържа 29-годишен мъж, гражданин на Република Молдова, за подпомагане на чужди граждани да преминават и пребивават в страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България.

Той е обвинен в това, че на 27 септември т.г. в землището на севлиевското село Петко Славейково, с цел да набави за себе си или другиго имотна облага, противозаконно подпомогнал чрез осигуряване на транспорт 10 чужденци да пребивават или преминават в страната в нарушение на ЗЧРБ, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство и по отношение и на непълнолетно лице.

Обвиняемият сам шофирал автомобила. При подаден сигнал за спиране на превозното средство той се опитал да избяга, но бил задържан, при което било установено че превозва 10 чужди граждани, единият от които непълнолетен. Те са били без документи за самоличност, но сами се определили като сирийски граждани.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Икономика

„Подемкран“ АД търси да назначи служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

  • Фрезист – универсална фреза
  • Складов служител
  • Складов работник
  • Механик
  • Оператор на ЦПУ машини
  • Заварчик
  • Шлосер
  • Ръководител участък

Предлагаме обучение.

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: 088 886 6032

Зареди още

Крими

Прокуратурата поиска да освободи от наказателна отговорност софиянеца, застрелял домашно куче

Published

on

Районна прокуратура – Габрово внесе в Районен съд – Дряново постановление, с предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на 47-годишния мъж от София за убито куче.

Софиянецът, с инициали П.А, е обвинен в това, че на 26 април, в Дряново, като проявил жестокост към куче от мъжки пол, собственост на дряновец, му причинил незаконно смърт – прострелял го с пневматична пушка „GAMO REPLAY – 10 IGT“, като деянието е извършено по начин и със средства, опасни за живота на хора и животни – престъпление по чл.325б ал.2 т.2 пр.1, вр. ал.1 от НК.

Животното било около 6-годишно и не принадлежало към конкретна порода. То било отглеждано в дома на стопанина си, било регистрирано в Община Дряново, имало издаден паспорт и било чипирано.

Животното ежедневно се разхождало на обособена оградена тераса над нивото на пътя срещу дома на обвиняемия П.А. и често лаело.

На 26 април, около 16.00 часа, животното отново било на терасата. Обвиняемият бил в дома си, изнервил се от непрестанния лай на кучето и решил да го застреля със законно притежаваната и регистрирана от него пневматична пушка с оптика и боеприпаси за нея.

В изпълнение на решението си отворил леко вратата на терасата на жилището си, от където имал пряка видимост към животното и стрелял веднъж в областта на главата му, след което се прибрал и затворил вратата.

Кучето било наранено в шийната област и около час по-късно починало от кръвозагуба, се посочва в аргументите за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на 47-годишен мъж за убито куче на габровската районна прокуратурата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица