Свържи се с нас

Новини

„Янтра“ с изразителна победа над пловдивския „Ботев – 2“ (видео)

Published

on

„Янтра“ изигра най-силния си мач от началото на сезона и разперушини „канарчетата“ от дублиращия отбор на „Ботев“. Двубоят беше важен и за двата състава, които са замесени в битката за оцеляване. След този успех габровският тим се отдалечи на 3 точки от опасната зона направи разлика от 7 на „Ботев-2“, който остава на предпоследната 17-та позиция.

Пред погледа на кмета Таня Христова, „Янтра“ направи страхотен мач на стадион „Христо Ботев“. Получили ударна доза от витамина „Вили Вуцов“, футболистите на габровския тим излязоха пределно мотивирани и мобилизирани, и с много агресия, скорост и мъжка битка отказаха жълто-черните.

Георги Аргилашки извади четири пъти топката от вратата си, като спокойно можеше да го направи и поне още толкова пъти при малко повече точност в завършващата фаза от страна на зелено-белите.

Головата фиеста откри Мартин Ангелов в 17-та минута. След центриране от ъглов Константин Иванов нанесе удар с глава, топката се отби в бранител и попадна в краката на Ангелов, който със страхотен удар я забоде под напречната греда за 1:0. В 20-та Аргилашки спаси отбора си от второ попадение и отрази голов удар на Добромир Бонев, а минута по-късно улови и диагонален шут на Тони Иванов.

Вторият гол все пак падна седем минути по-късно. След изстрел на Ивайло Михайлов и недобро избиване от Никола Нейчев, топката попадна в краката на Емил Колев, който отблизо опъна мрежата на „Ботев“ за 2:0. В знак на уважение към бившия си тим, нападателят на „Янтра“ не отпразнува бурно попадението си. Очевадното надмощие на домакините доведе и до трети гол преди почивката. С добра преса „Янтра“ отне топката в 35-та минута и капитанът Петър Казаков се разписа с удар от около 20 метра в долния десен ъгъл на Аргилашки – 3:0.

Ситуацията на терена не се промени и през втората част. Вили Вуцов не позволи никакво отпускане в състава и въпреки комфортната преднина, „Янтра“ продължи да диктува играта и да търси още попадения. С два страхотни пропуска в рамките на четири минути се отличи Иван Василев. В 72-та „Янтра“ отне топката в своята половина и направи бърза контраатака. Емил Колев я завърши с четвърто попадение във вратата на пловдивчани и своя втори гол в мача. В минутите до края удар Тони Иванов мина на сантиметри покрай страничната греда, а Аргилашки попречи на Колев да оформи хеттрик в срещата.

Предвид резултата, Вили Вуцов даде възможност на почти всички записани в тимовия лист за мача да запишат игрови минути.

С прибавените 3 точки „Янтра“ вече има 34 в актива си и заема временната 12-та позиция в подреждането. В следващия кръг тимът ни ще гостува на Монтана. Мачът е в събота, 13 май, от 18.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица