Свържи се с нас

Новини

Полицията с препоръки за безопасност по Великденските празници

Published

on

С цел недопускане на инциденти и нарушаване на обществения ред по време на Великденските празници, от Областната дирекция на МВР – Габрово съобщиха, че ще бъде осигурено засилено полицейското присъствие в районите около църквите и манастирите, и на местата, където ще се организират обществени мероприятия.

Във връзка с очакваното струпване на голям брой хора и автомобили в районите на църковните храмове, МАИР Боженци, ЕМО „Етър“, Соколски манастир, Дряновски манастир и на територията на Севлиево, от ОДМВР-Габрово призовават гражданите стриктно да спазват даваните указания от органите на МВР.

Служители от областната дирекция ще оказват съдействие на гражданите чрез регулиране и насочване на автомобилните потоци, контрол и регулиране на движението и паркирането.

На 14 април, петък, от 08.00 до 18.00 ч в Севлиево се въвежда следната организация на движение:
– в участъка на ул. „Росица” от ул. „Стефан Пешев” до ул. „Опълченска” се въвежда забрана за преминаване на МПС;
– в участъка на ул. „П Р. Славейков” от ул. „Стара планина” до ул. „Росица” се въвежда забрана за преминаване на МПС;
– в участъка на ул. „Д-р Иван Филипов” до входа на общинския паркинг се въвежда забрана за преминаване на МПС;
– в двора на Второ ОУ „Стефан Пешев” се обособява зона за паркиране.

Конкретните препоръки за безопасност по време на Великденските празници са:

Пожарна безопасност:
Специалистите по пожарна безопасност напомнят, че при посещение в църковните храмове трябва да бъдете внимателни при боравенето със свещи. Запалените свещи, които множеството граждани носи по време на църковните церемонии, създават сериозни предпоставки за възникване на пожари. Ако обаче всеки пази най-близко стоящите до него хора, вероятността да пламне нечия дреха или коса намалява. Внимателни трябва да бъдете и с паленето на свещи в домовете си. Не ги оставяйте да горят без надзор, дори ако сте в другата стая. Пламъкът лесно се прехвърля от един предмет на друг, а последиците до които може да доведе един пожар са изключително сериозни. При инцидент незабавно потърсете помощта на огнеборците, като сигнализирате по най-бързия начин на тел. 112.

Ако отсъствате от дома си за по-дълго време:
Предстоящите празнични дни дават възможност за пребиваване извън дома, съветът на полицията е, когато напускате жилищата си за по-дълго време, да не съобщавате това на широк кръг от хора, но все пак да информирате за това най-близките си съседи, които да наблюдават дома ви. Избягвайте да държите големи суми пари или скъпи вещи в дома си. Пари и ценни предмети не бива да оставяте и в автомобилите си, независимо за колко време ги напускате.

Пазете се от джебчии:
Пазете се от джебчии! Джебчиите използват струпването на много хора около пазарите и църковните храмове. Техни удобни мишени са дамските чанти и задните джобове на панталоните. Носете чантата си затворена, с катарамата към Вас и плътно до тялото, а портфейла – във вътрешния джоб.

Ако ви предстои пътуване:
Ако ви предстои пътуване, имайте предвид, че трафикът вероятно ще бъде засилен в посока от града в навечерието на почивните дни, и към града – в следобедните часове на последния почивен ден. Не се поддавайте на нетърпението и припряността, не предприемайте рискови маневри и изпреварвания. Спазвайте ограниченията на скоростта и ползвайте предпазни колани и обезопасителни системи за деца. Пътните полицаи апелират специално към водачите на мотопеди и мотоциклети – задължително да спазват ограниченията в скоростта и да ползват предпазни каски.

Ръководството и служителите на Областна дирекция на МВР-Габрово Ви пожелават светли празници!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица