Свържи се с нас

Новини

Отборът на ГЕРБ-Габрово – единственият, съставен изцяло от местни кандидати, познати на съгражданите си

Published

on

Кандидатите на ГЕРБ в област Габрово са уважавани от съгражданите си личности, доказани професионалисти в сферите, в които се реализират и ангажирани общественици. И най-важното – всички те са местни хора.

Томислав Дончев Вицепремиер, евродепутат, министър, народен представител, кмет, човекът, на когото Габрово и страната дължат реалната възможност за възползване от средствата от Европейския съюз.

Човекът, способен да се справя с предизвикателства – от тези в планината до предизвикателствата в политиката. Човекът, справил се с най-голямото предизвикателство в политиката – да остане здраво стъпил на земята, да постига и успява повече за другите, отколкото за себе си, да израства без да взема, а да дава. Човекът с морал в политиката.

Завършва ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово. Придобива магистърска степен „Стопанско управление“ и магистърска степен специалност „Философия“ с втора специалност „Журналистика“, както и допълнителни квалификации в сферата на политическите науки, консултирането, бизнес-менторинг, финансиране на малки и средни предприятия.

Томислав Дончев има повече от 10 години опит в подготовката и управлението на европейски проекти в сферите на регионалното и икономическо развитие, образованието и социалната сфера.

Вицепремиер в две правителства, в периода 2014-2021 г., евродепутат през 2014 г., народен представител в няколко Народни събрания, министър по управление на средствата от ЕС през периода 2010-2013г., кмет на Габрово от 2007 до 2010 г. Има журналистически и преподавателски опит. Томислав Дончев е заместник-председател на ПП ГЕРБ.

2. Невена Минева.
Настоящ заместник-кмет на Община Габрово с ресор „Образование, социални дейности, култура и туризъм”, областен управител на Област Габрово от 2017 до 2021 г, юрист по образование, майка на две деца – Невена Минева доказа, че с присъщата й съпричастност и отдаденост, и придобитите от професионалното й развитие категоричност, отговорност, и справедливост успешно работи за обществени каузи.

Придобива магистърска степен по Право във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Средното си образование завършва в Национална Априловска гимназия – Габрово специалност „Философия, социология, право”. Притежава допълнителни квалификации към Института за политика – Обучение на политически лидери. Владее английски и руски език.

Невена Минева започва кариерата си като адвокат на свободна практика към Габровската адвокатска колегия, оказваща експертна правна помощ в различните клонове на правото. Впоследствие работи 12 години като дознател в Севлиево. Преди да заеме поста на областен управител на Габрово Невена Минева работи като директор на Дирекция „Хуманитарни и социални дейности” в Община Севлиево.

Невена Минева беше народен представител в 45-тото Народно събрание. Невена Минева е член на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ.

3. Д-р Мирослав Стоянов.
Д-р Мирослав Стоянов – признат и уважаван лекар в областта на кардиологията. От 27 години практикува като лекар, кардиолог е от 18 години, а от 13 години е и инвазивен кардиолог в МБАЛ “Д-р Тота Венкова” – Габрово. В продължение на 11 години д-р Стоянов е бил началник на отделението по “Кардиология” в габровската болница.

Завършва ВМИ – Стара Загора с квалификация лекар, УНСС – София специалност „Здравен мениджмънт”, „Вътрешни болести” във ВМИ-Плевен, ултразвукова съдова диагностика в Медицински университет – София, специалност „Кардиология” в Медицински университет – София, Трансторакална Ехокардиография в Медицински университет – Плевен, Инвазивна кардиология в Медицински университет – София и OLV Hospital – Аалст, Белгия. Средното си образование завършва в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” – Габрово.

Освен уважаван лекар, д-р Стоянов е и общински съветник, ангажиран с развитието на Габрово.

Д-р Мирослав Стоянов е женен, с три деца.

4. Атанас Атанасов.
Атанас Атанасов е от Севлиево, икономист по образование, завършил Икономика на туризма.

Работи в голяма севлиевска компания като инженер по производствена ефективност и като 5S lean координатор. През годините назад се е реализирал като производствен управител в севлиевска фирма. Шест години е работил и като технолог по поддръжка и профилактика на хемодиализни апарати в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” ЕООД. Владее английски език.

Атанас Атанасов е семеен, има една дъщеря.

5. Константин Брънеков.
Константин Брънеков е млад и успяващ архитект. Завършва „Архитектура“ във ВСУ „Любен Каравелов”. Има множество допълнителни специализации и участия в международни академии и конкурси по специалността си. Управлява собствена фирма за проектиране и дизайн на сгради и съоръжения, която реализира проекти в много населени места на територията на страната.

Константин Брънеков е общински съветник от ГЕРБ през мандат 2015-2019 г. и от 2019 до сега. По негова инициатива в Трявна се провежда архитектурен пленер с участието на студенти по архитектура от цялата страна, които в рамките на седмица разработват и предлагат на вниманието на тревненската общественост различни архитектурни решения за централна градска част на Трявна. Константин Брънеков е на 35 години. Женен е, с едно дете.

6. Иван Марев.
Иван Марев е магистър-фармацевт от Дряново. Завършва Фармация в Медицински университет – София през 2006г. Учил е и в Медицински факултет – Скопие.

В продължение на 10 години работи във водеща аптека в София и 3 като управител. От 5 години управлява собствена аптека. Иван Марев е бил активен футболист, част от юношеската формация на ФК „Локомотив“ Дряново. И до днес той е познат на дряновци с обичта си към родния футбол, подкрепата и спонсорствата си за клуба.

С дарения Иван Марев подкрепя развитието и на талантливи млади дряновци. Владее английски език. Има син.

7. Марияна Атанасова.
Марияна Атанасова е кметски наместник на Кметско наместничество Баланите вече 15 години, през които жителите на населените места я избират да бъде тяхна опора, а тя е избрала да помага на хората в тежкия планински район. Марияна Атанасова е и главен експерт в Отдел „Стопанска дейност и жилищна политика” в Община Габрово. Има 17 годишен опит като помощник детски възпитател. Марияна Атанасова завършва средното си образование в Национална Априловска гимназия, а висшето – в Технически университет – Габрово, специалност „Компютърни системи и технологии“. Притежава Удостоверение от Институт по публична администрация за завършен курс по Стратегическо управление и разработване на публични политики, сертификат по Подобряване на капацитета на кметовете на кметства и кметски наместници, както и за Подобряване на общинските услуги. Омъжена е, с две дъщери.

8. Веселин Данчев.
Веселин Данчев е общински съветник, инженер по образование, предприемач. Завършва висше образование в Технически университет-Габрово, специалност „Индустриален мениджмънт” и магистратура „Мениджмънт на индустриалното предприятие”.

Средното си образование придобива в Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади” в Габрово. Веселин Данчев развива собствена дейност в качеството си на собственик и управител на фирма в областта на производството на мебели. В годините назад е работил като управител на фирма, специализирана в производството на слънчогледово олио.

Веселин Данчев се реализира и като десен политик и местен лидер на СДС. Женен е, с две деца.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „ГЕРБ“ във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ГЕРБ – СДС“ е под номер 2 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Костадинов: Референдум за запазване на българския лев ще има

Published

on

„На път сме да направим най-големия пробив от 30 год. насам. България е на път да каже НЕ на няколко велики сили за еврозоната.“, каза пред журналисти в БТА председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той добави, че с изтичането на единадесетата седмица от началото на подписката за провеждане на референдум за запазване на българския лев са събрани 501 хиляди подписа.

„За последната непълна седмица, тоест вместо за седем, за шест дни, са събрани 34 хиляди подписа. Имаме още 12 дни до края на подписката, защото срокът ни изтича на 10 април. Ние, разбира се, няма да чакаме до последния възможен момент, за да не се окаже по някаква случайна причина, че Народното събрание точно в този ден няма да работи – току виж някой се обадил като в бургаските, софийските и варненските училища и кажат, че има сигнал за бомба и няма да ни приемат в деловодството. Така че ще отидем може би два или три дена преди това. Разбира се, ще ви пуснем съобщения, за да можете да видите момента, в който внасяме цялата документация.“, коментира още Костадинов пред представителите на медиите.

От „Възраждане‘ още казаха, че информацията продължава да се обработва, подписите продължават да пристигат и че са сигурни, че с тези темпове на събиране на подписи от порядъка вече на 30-40 хиляди на седмица и с пристигащите подписи всеки ден от страната и чужбина вероятно подписката ще нарасне от порядъка на около 550 хиляди горна граница.

„При всички положения сме уверени към настоящия момент, че референдум ще има, защото успоредно със събирането на подписите, ние вече и ги въвеждаме в електронен вариант, тъй като такова е изискването на закона. Към настоящия момент процентът на подписите, които не отговарят на изискванията, тоест или нямат пълно ЕГН, или нямат пълен адрес, е по-малко от 10 процента – колебае се между 8 и 10 процента. Което означава, че от тези 501 хиляди подписа, валидните до момента са 450 – над необходимата граница от 400 хиляди подписа, за да стане референдумът задължителен. Така че референдум ще има – кога ще бъде той вече зависи единствено и само от волята на президента, защото той е човекът, който решава.“, коментира още Костадинов.

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината на изборите на 2 април 2023 г.! Избери свободата! Възраждане е с номер 3 в бюлетината! Купуването и продаването на гласове е престъпление!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Възраждане“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Възраждане“ е под номер 3 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Култура

Лазарки ще пресъздадат обичая на Чаршията в Трявна

Published

on

Лазаровден спокойно може да се нарече най-хубавият, най-красивият и най-нежният пролетен празник в българския народен календар. Отбелязва се съботата преди Великден и се свързва с любовно-женитбения ритуал при младите, неомъжени девойки. Участват момичета над 16 години, които облечени в традиционни български носии, обикалят полето, къщите, играят и наричат за здраве и берекет на стопаните.

Тази година празнуваме Лазаровден на 8 април, събота, като за втора поредна такава Община Трявна ще пресъздаде обичая на чаршията във възрожденския ни град. Инициативата се реализира съвместно с „Училището за лазарки“ на Музей „Етър“ – Габрово и се провежда в Трявна със съдействието на Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство – Трявна, СУ „Петко Р. Славейков“ – Трявна, НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – Трявна и НЧ „Съединение 1933“ – с. Кисийците.

Участие в празника ще вземат 15 гиздави девойки от СУ „Петко Р. Славейков“, които пременени в красиви народни носии ще огласят старинната чаршия в Трявна в ранните зори на 8 април. Момичетата ще бъдат водени от кумицата на групата, 16-годишната Василена Николова, чието венче миналата година бе първо във водите на р. Тревненска.

Обичаят ще започне точно в 09.30 часа, в двора на Музей „Даскалова къща“, където лазарките ще започнат да изплитат своите венчета от върбови клонки и да вплитат в тях нежни пролетни цветя, както традицията повелява.

С песни и танци девойките ще поздравят стопаните в лицето на ръководството и екипа на СМРЗИ – Трявна, след което ще се отправят по старинната улица и към останалите възрожденски дюкянчета, работилници и търговски обекти.

Символиката на празника, тревненските лазарки ще пресъздадат и при стопаните на гостилница „Балабановата къща“; Възрожденско кафене на пясък; магазин за бижута и аксесоари „Габи“; магазин „Етно Дюкянъ“; магазин за парфюмерия и козметика „Escape“; магазин „Шареното копче“; магазин за сувенири при Драго и Искра; Дърворезбарска работилница „Тревненско слънце“ и магазин за сувенири „Далия“, които от своя страна ще ги дарят с яйца, козунаци, плодове и най-различни дарове в знак на благодарност.

И тази година, обичаят ще завърши на Кивгирения мост в Трявна, откъдето момичетата смело ще хвърлят своите венчета в реката, за да разберат коя ще се омъжи първа сред тях.

Тревненските лазарки ще се включат в пресъздаването на обичая и в Габрово, който ще се проведе от 12.30 ч. на чаршията в Регионалния етнографски музей на открито „Етър“. Заповядайте и станате част от магията на най-красивият и нежен пролетен празник Лазаровден!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Откриват автобусна линия от Габрово до Пловдив и обратно

Published

on

Областната транспортна комисия проведе редовно заседание под председателството на заместник – областния управител Андрей Николов. В заседанието бяха обсъдени предложения на общините Габрово и Севлиево. Комисията подкрепи единодушно това на Община Габрово за разкриване на директна автобусна линия Габрово-Пловдив-Габрово от Републиканската транспортна схема от квотата на община Габрово.

Същата линия вече е преминала съгласувателна процедура от кмета на Община Пловдив и областния управител на област Пловдив.

В разписанието е предвидено автобусите да тръгват в 06.30 часа от Габрово и да пристигат в Пловдив в 09.00 часа. От Пловдив часът на отпътуване е 17.30, като се очаква пътниците да са в Габрово в 20.00 часа.

Следваща стъпка, за да бъде разкрита линията, е тя да бъде утвърдена от Министъра на транспорта и съобщенията, като за целта областният управител на Габрово ще изпрати мотивирано предложение до Министерството.

По настоящем няма директна линия по това направление, а пътникопотокът се поема от преминаващи автобуси по маршрут Горна Оряховица-Пловдив. Обсъдено бе и предложението за промяна на маршрутното разписание на линията Севлиево-Априлци, подадено от Община Севлиево, като същото бе прието с пълно единодушие.

Промяната предвижда първият автобус от Севлиево до Априлци да тръгва в 08.50 часа, а не както досега в 07.20 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица