Свържи се с нас

Новини

Отборът на ГЕРБ-Габрово – единственият, съставен изцяло от местни кандидати, познати на съгражданите си

Published

on

Кандидатите на ГЕРБ в област Габрово са уважавани от съгражданите си личности, доказани професионалисти в сферите, в които се реализират и ангажирани общественици. И най-важното – всички те са местни хора.

Томислав Дончев Вицепремиер, евродепутат, министър, народен представител, кмет, човекът, на когото Габрово и страната дължат реалната възможност за възползване от средствата от Европейския съюз.

Човекът, способен да се справя с предизвикателства – от тези в планината до предизвикателствата в политиката. Човекът, справил се с най-голямото предизвикателство в политиката – да остане здраво стъпил на земята, да постига и успява повече за другите, отколкото за себе си, да израства без да взема, а да дава. Човекът с морал в политиката.

Завършва ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово. Придобива магистърска степен „Стопанско управление“ и магистърска степен специалност „Философия“ с втора специалност „Журналистика“, както и допълнителни квалификации в сферата на политическите науки, консултирането, бизнес-менторинг, финансиране на малки и средни предприятия.

Томислав Дончев има повече от 10 години опит в подготовката и управлението на европейски проекти в сферите на регионалното и икономическо развитие, образованието и социалната сфера.

Вицепремиер в две правителства, в периода 2014-2021 г., евродепутат през 2014 г., народен представител в няколко Народни събрания, министър по управление на средствата от ЕС през периода 2010-2013г., кмет на Габрово от 2007 до 2010 г. Има журналистически и преподавателски опит. Томислав Дончев е заместник-председател на ПП ГЕРБ.

2. Невена Минева.
Настоящ заместник-кмет на Община Габрово с ресор „Образование, социални дейности, култура и туризъм”, областен управител на Област Габрово от 2017 до 2021 г, юрист по образование, майка на две деца – Невена Минева доказа, че с присъщата й съпричастност и отдаденост, и придобитите от професионалното й развитие категоричност, отговорност, и справедливост успешно работи за обществени каузи.

Придобива магистърска степен по Право във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Средното си образование завършва в Национална Априловска гимназия – Габрово специалност „Философия, социология, право”. Притежава допълнителни квалификации към Института за политика – Обучение на политически лидери. Владее английски и руски език.

Невена Минева започва кариерата си като адвокат на свободна практика към Габровската адвокатска колегия, оказваща експертна правна помощ в различните клонове на правото. Впоследствие работи 12 години като дознател в Севлиево. Преди да заеме поста на областен управител на Габрово Невена Минева работи като директор на Дирекция „Хуманитарни и социални дейности” в Община Севлиево.

Невена Минева беше народен представител в 45-тото Народно събрание. Невена Минева е член на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ.

3. Д-р Мирослав Стоянов.
Д-р Мирослав Стоянов – признат и уважаван лекар в областта на кардиологията. От 27 години практикува като лекар, кардиолог е от 18 години, а от 13 години е и инвазивен кардиолог в МБАЛ “Д-р Тота Венкова” – Габрово. В продължение на 11 години д-р Стоянов е бил началник на отделението по “Кардиология” в габровската болница.

Завършва ВМИ – Стара Загора с квалификация лекар, УНСС – София специалност „Здравен мениджмънт”, „Вътрешни болести” във ВМИ-Плевен, ултразвукова съдова диагностика в Медицински университет – София, специалност „Кардиология” в Медицински университет – София, Трансторакална Ехокардиография в Медицински университет – Плевен, Инвазивна кардиология в Медицински университет – София и OLV Hospital – Аалст, Белгия. Средното си образование завършва в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” – Габрово.

Освен уважаван лекар, д-р Стоянов е и общински съветник, ангажиран с развитието на Габрово.

Д-р Мирослав Стоянов е женен, с три деца.

4. Атанас Атанасов.
Атанас Атанасов е от Севлиево, икономист по образование, завършил Икономика на туризма.

Работи в голяма севлиевска компания като инженер по производствена ефективност и като 5S lean координатор. През годините назад се е реализирал като производствен управител в севлиевска фирма. Шест години е работил и като технолог по поддръжка и профилактика на хемодиализни апарати в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” ЕООД. Владее английски език.

Атанас Атанасов е семеен, има една дъщеря.

5. Константин Брънеков.
Константин Брънеков е млад и успяващ архитект. Завършва „Архитектура“ във ВСУ „Любен Каравелов”. Има множество допълнителни специализации и участия в международни академии и конкурси по специалността си. Управлява собствена фирма за проектиране и дизайн на сгради и съоръжения, която реализира проекти в много населени места на територията на страната.

Константин Брънеков е общински съветник от ГЕРБ през мандат 2015-2019 г. и от 2019 до сега. По негова инициатива в Трявна се провежда архитектурен пленер с участието на студенти по архитектура от цялата страна, които в рамките на седмица разработват и предлагат на вниманието на тревненската общественост различни архитектурни решения за централна градска част на Трявна. Константин Брънеков е на 35 години. Женен е, с едно дете.

6. Иван Марев.
Иван Марев е магистър-фармацевт от Дряново. Завършва Фармация в Медицински университет – София през 2006г. Учил е и в Медицински факултет – Скопие.

В продължение на 10 години работи във водеща аптека в София и 3 като управител. От 5 години управлява собствена аптека. Иван Марев е бил активен футболист, част от юношеската формация на ФК „Локомотив“ Дряново. И до днес той е познат на дряновци с обичта си към родния футбол, подкрепата и спонсорствата си за клуба.

С дарения Иван Марев подкрепя развитието и на талантливи млади дряновци. Владее английски език. Има син.

7. Марияна Атанасова.
Марияна Атанасова е кметски наместник на Кметско наместничество Баланите вече 15 години, през които жителите на населените места я избират да бъде тяхна опора, а тя е избрала да помага на хората в тежкия планински район. Марияна Атанасова е и главен експерт в Отдел „Стопанска дейност и жилищна политика” в Община Габрово. Има 17 годишен опит като помощник детски възпитател. Марияна Атанасова завършва средното си образование в Национална Априловска гимназия, а висшето – в Технически университет – Габрово, специалност „Компютърни системи и технологии“. Притежава Удостоверение от Институт по публична администрация за завършен курс по Стратегическо управление и разработване на публични политики, сертификат по Подобряване на капацитета на кметовете на кметства и кметски наместници, както и за Подобряване на общинските услуги. Омъжена е, с две дъщери.

8. Веселин Данчев.
Веселин Данчев е общински съветник, инженер по образование, предприемач. Завършва висше образование в Технически университет-Габрово, специалност „Индустриален мениджмънт” и магистратура „Мениджмънт на индустриалното предприятие”.

Средното си образование придобива в Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади” в Габрово. Веселин Данчев развива собствена дейност в качеството си на собственик и управител на фирма в областта на производството на мебели. В годините назад е работил като управител на фирма, специализирана в производството на слънчогледово олио.

Веселин Данчев се реализира и като десен политик и местен лидер на СДС. Женен е, с две деца.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „ГЕРБ“ във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ГЕРБ – СДС“ е под номер 2 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Крими

Над 1 000 нарушения за скорост в региона само за седмица

Published

on

Общо 1 004 нарушения на скоростните режими бяха установени при полицейска операция, проведена през изминалата седмица в област Габрово. Резултатите от нея бяха обявени от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

От 15 до 21 април в габровския регион, както и в цялата страна, се проведе полицейска операция за контрол на скоростта по пътищата. Точките за контрол бяха съобразени по време и място с интензивността на движението и наличието на предпоставки за управление на МПС с превишена скорост.

Приоритетно се обхващаха местата и участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия, настъпили най-често поради несъобразена скорост.

От 00.00 до 23.59 часа на 19 април се проведе „24-часов маратон – Скорост“. Пътните полицаи използваха всички налични технически средства за контрол на скоростта както в светлата, така и в тъмната част на денонощието.

Операцията имаше за цел да фокусира вниманието към превишената скорост – една от основните причини за тежки катастрофи с жертви и ранени.

На 19 април по време на „24-часовия маратон – Скорост“ бяха констатирани 214 нарушения на скоростните режими.

В останалите дни от седмицата са установени общо 790 нарушения, като 546 са нарушенията в населени места и 244 в извън населени места.

Пътнотранспортните произшествия, настъпили през първото тримесечие на годината на територията на областта, които са в резултат от движение със скорости, превишаващи максимално допустимите и несъобразени с конкретните пътни и атмосферни условия, са общо 31, като 28 са с материални щети и 3 тежки ПТП с 5 ранени.

През изминалата година издадените фишове за нарушение на скоростните режими са общо 31 407, информират още от полицията.

Зареди още

Култура

Призови места за учениците на Цветан Радков от „Фолклорни приумици”

Published

on

Ученици на преподавателя по китара и тамбура Цветан Радков се завърнаха с награди от XVIII Регионален детско-юношески конкурс за певци и инструменталисти „Фолклорни приумици”.

В конкурсната програма на форума в Червен бряг участваха над 110 талантливи деца от 14 населени места, разпределени в направленията: класическа музика, музикален фолклор, народно пеене.

Наградите присъди компетентно жури от специалисти: Елка Недялкова, Румен Тодоров и Валентин Недялков, преподаватели в НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен. Призови места за възпитаниците на Школата по китара и тамбура при НЧ „Развитие-1870”.

Златни медали спечелиха Велизара Костова, Дамян Иванов и Китарен оркестър. Второ място заслужи Калоян Маринов. На трето място журито класира Александра Денчева и Калоян Костов.

Призови награди спечелиха и учениците на Цветан Радков от Габрово – Бетина Делуди, Вероника Бойчева и Ивана Петкова. С поощрения бяха отличени двете камерни групи.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица