Свържи се с нас

Новини

Посланиците на доброто гостуваха при областния Кристина Сидорова

Published

on

Посланиците на доброто Жанета Кирчева и 10- годишната Матеа Рачкова се срещнаха със заместник-министъра на труда и социалната политика Надя Клисурска и областния управител Кристина Сидорова.

Областният управител предаде грамотата и плакета на Жанета Кирчева, които прие от нейно име на официалната церемония в София.

Матеа получи подарък от Областна администрация- образователна игра за млади пътешественици.

Кристина Сидорова им благодари за светлината, която разпръскват с безкористните си жестове на съпричастност, като подчерта, че няма по-голямо отличие от надеждата, събудена от добрите дела. Те разговаряха още за добротворчеството и за необходимостта да се дава гласност на вдъхновяващите примери.

Матеа Рачкова е номинирана за наградата от своя учителка.

„Споделих историята на дъщеря ми в социалните мрежи. Нейна преподавателка я прочете и помоли Матеа да напише какво я е мотивирало и как се е почувствала, след като дарява косата си, за да бъде направена от нея перука за онкоболно дете. Без да знаем, учителката я напечатала и изпратила до ДАЗД.“, поясни майката на 10-годишното момиче Веселина Иванова.

Една от най-малките посланици на доброто в страната е повод за гордост и чудото в живота на родителите си. Матеа е сред първите заченати бебета с помощта на Общинския фонд инвитро, създаден през 2013 година. 10-годишното момиче запълва свободното си време с уроци по китайски език и рисуване, като през изминалите години е отличена в различни конкурси за млади художници, в т.ч. и „С очите си видях бедата“, в който участва и тази година. Планира отново да си пусне дълга коса и да я дари, за да помогне поне на още едно дете.

Жанета Кирчева е добротворец по призвание. Акциите и кампаниите, които е организирала, са десетки: набира средства за хранителни продукти за бездомници; подкрепя деца и семейства в неравностойно положение; подпомага бягащите от войната в Украйна; организира кампании в помощ на Терапевтичния център „Св. Илия“.

В деня на награждаването, Кирчева провеждаше поредната акция за центъра „Св. Илия“- благотворителен базар. Той е разположен в къщичките до РБ „ Априлов- Палаузов“ и ще продължи до 8 март. Целта е да се съберат средства за обзавеждането и оборудването на преходното жилище към центъра.

„Имам фейсбук група- „Добрини за Габрово“. С всички хора в нея осъществяваме различните инициативи. Помощ получаваме от областната и общинската администрации, от институции, приятели и познати, за да достигне доброто до повече хора в нашия град.“, сподели Кирчева. Наградите

“Посланик на доброто“ се връчват от Държавната агенция за закрила на детето за четвърта поредна година. Призът се дава на личности, професионалисти и организации, помогнали на дете и/или на семейството му и променили житейска им съдба.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Габровец се нуждае от помощ, за да живее!

Published

on

Много от вас го познават Даниел Петров – Пешев – за тези които не знаят той от декември е с цироза на черния дроб и положението е много, много сериозно. Одобрен е за трансплантация, но не може да бъде направена, защото белите кръвни телца изяждат червените и не може да бъде опериран, тъй като кръвта му няма да се съсири.

В момента всеки ден му се преливат по 2 специални банки, които струват 270 лева на ден или 8 хиляди лв на месец.

Пешев е теглил кредит, но той свършва, затова се обръща към всеки, който може да се включи с колкото може, за да бъде спасен.

След месец има контролен преглед и надеждите са да се подобри с банките, за да може да се стигне до операция или да се подобри от тях и да няма нужда от такава.

Прилагаме неговата банкова сметка и пейпал и снимката на лекарството, което му се прелива.

Пешев е от хората, които като научиш, че е в това положение, не можеш да повярваш как точно на такъв добър човек може да се случи.

Той се притеснява да иска пари, но лекарството му трябва за да живее.

Затова всеки, който има възможност и иска да помогне може да го направи като дари на: *Преводи към банка за:
Daniel Petrov
IBAN: BG45UNCR70001520485027
*Превод с Paypal: dannipetrov@gmail.com

Зареди още

Култура

Маратон на четенето на 2 до 23 април

Published

on

2 април – Международен ден на детската книга. 2-23 април – Национален Маратон на четенето – видеоматериали, презентации, литературни четения, витрини.

3 април

„Вълшебството на книжките” – четене на приказки в рими по повод Международния ден на детската книга. ДГ „Перуника”, 10:00 ч.

10 април

„Поезия в цветове” – творческо ателие за изработване на колаж с любими детски стихотворения. Детски отдел, 10:00 – 12:00 ч.

11 април

Монотипия“ – творческо ателие за рисуване с темперни бои. Детски отдел, 10:00 – 12:00 ч.

12 април

200 години от рождението на Александър Н. Островски (1823-1886) –  руски писател и драматург. Онлайн представяне на www.libgabrovo.com

„БуквАрт” – творческо ателие за оцветяване на букви от азбуката. Детски отдел, 10:00 – 12:00 ч.

13 април

 „Великденски зайчета” – творческо ателие за изработване на поздравителни картички. Детски отдел, 10:00 – 12:00 ч.

„За вас, деца любими” – повод 130 години от рождението на Елисавета Багряна (1893-1991) – поетеса и преводач, автор на книги за деца. Витрина в Заемна за възрастни и филиал 3, онлайн представяне на www.kids.libgabrovo.com  и www.libgabrovo.com  

19 април

Катя Зографова представя книгата си „Фани Попова-Мутафова – житие и страдание“.Читалня „Д-р Петър Цончев”.17.00 часа

21 април

„Здравей, Книгария” – четене на откъси от едноименната книга с автор Божидара Ангелова. Детски отдел, 10:00 – 12:00 ч.

Флашмоб на открито, част от Националния маратон на четенето, посветен на 100-годишнината от рождението на Радой Ралин (23 април 1923 – 4 юли 2004)– централен градски парк до библиотеката, 14.30 ч.

23 април. Световен ден на книгата и авторското право.„Неунищожимите „Люти чушки“ от Радой Ралин – извор на вечните житейски уроци“ – презентация www.libgabrovo.com Витрини в Заемна за възрастни, читалня „Д-р Петър Цончев“и във филиала.

100 години от рождението на Петър Исаев Ступел (27.04.1923 г. – 30.11.1997 г.) – български композитор. Онлайн представяне във Facebook и Youtube, витрина в централното фоайе.

25 април

Представяне на книгата „Малахитовата гора” на Мартин Иванов съвместно с ХГ „Христо Цокев” и институт „Либера”. ХГ „Христо Цокев“,17.30 ч.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Габровска фирма взе награда за иновация в Германия

Published

on

Кремът при подсичане бебо спечели първо място в категория „Иновативен натурален продукт“ на 21-вото издание на годишните награди за иновация на BSB през 2023 година в Германия.

Журито определи съчетанието на натуралните активни съставки и естествени фосфолипиди във формулата на крема за иновативно и ефективно решение за поддържане здравето на бебешката кожа в зоната на пелената.

Наградите на BSB с учредител д-р Ян Рийдел, доктор на химическите науки и член на SEPAWA, имат за цел да насърчат иновациите в областта на козметиката и натуралните продукти.

През годините тази награда се превърна в институция и насока за развитие на козметичната индустрия като броят на кандидатурите на марки от цял свят расте с всяко следващо издание.

Така признанието на български продукт от страна на журито на BSB е особена гордост за страната и доказателство, че българската козметика е силно конкурентна на световните гиганти. Това е вторият продукт на бебо с приз от BSB.

В миналогодишното издание на наградите, журито отреди второ място на Слънцезащитния крем за бебета и деца SPF 50+ в категория „Иновативен козметичен продукт“ и трето място в категория „Иновативна опаковка“.

Тези награди са особена радост и гордост за екипа на „Аванс трейд“. Те са признание за любовта и енергията, които влагаме в разработването на продуктите бебо. За отговорността, която носим, предлагайки продукти за нашите деца.

Тези награди са признание за българската козметична индустрия. За това, че тя може да бъде и е конкурентна на наложените световни брандове.

Тези награди са нашият стимул да продължим да работим в същата посока без компромиси, следвайки последните научни разработки и медицински открития за превенция на здравето на бебешката кожа.

*Публикация от рубриката на „Габрово Нюз“
„В подкрепа на местния предприемач“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица