Свържи се с нас

Новини

Даниел Петров е водач на листата на „Възраждане“ за изборите

Published

on

Даниел Петров ще води листата на „Възраждане“ за предстоящите парламентарни избори на 2 април в Седми многомандатен избирателен район Габрово. Политическата партия регистрира общо 8 кандидати за участие на вота след месец.

Даниел Петров е един от учредителите на структурата на „Възраждане“ в Габрово. Народен представител от 47-мото и 48-мото Народно събрание. Той бе заместник – председател на парламентарната комисия по Земеделието, храните и горите в 47-мото, член на същата, както и на комисията по околната среда и водите в 48-мото Народно събрание. Завършва образованието си, със специалност Икономика, управление и финанси в търговията. Днес, той е успяващ предприемач в сферата производството на метални конструкции и съоръжения, като притежава редица квалификации в тази сфера. Живее и работи в Габрово, женен с едно дете.

Втори след него в листата е Йордан Андреев. Той е роден 28 май 1986 в Севлиево. Завършва ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, специалност компютърен техник. От 10 години работи в сферата на международния автомобилен транспорт и логистиката.

Трета е Златка Донева – Цанева, родена и живееща в Трявна. Тя е магистър по право, магистър по Политология, дипломация и национална сигурност, магистър по счетоводство и одит, бакалавър по Финанси и банково дело. Общински съветник. Омъжена с две деца. Управлява собствен бизнес.

Четвърти след нея е Борислав Борисов от град Плачковци. Завършва образованието си в ТМТ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, специалност Технология на машиностроене и уредостроене. Към момента е действащ кмет на Плачковци, втори мандат.

Пети в листата е Александър Александров. Той живее и работи в Дряново. Средното си образование завършва в ТМТ „Димитър Крусев“ – Дряново. Има бакалавърска степен от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност Педагогика на обучението по физическо възпитание.

Шести е Евелин Йорданов, роден в Стара загора през 1991 г. Завършва средното си образование в СОУ „Васил Левски“- Стара Загора, с хуманитарен профил. Завършва ТУ-Габрово, степен Бакалавър, специалност Стопанско Управление. Завършва и Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност Международни икономически отношения. Към момента се занимава със собствен бизнес и предприемачество.

Седмият кандидат народен представител е Иван Томов, магистър по Счетоводство и контрол и Бакалавър по Европеистика. Има опит като ръководител на транспортна дейност и в сферата на международните икономически отношения. Работи в собствена счетоводна кантора.

На последното място в листата е Женя Иванова, родена и живееща в град Габрово. Завършва средното си образование в НГ „Васил Априлов“. Завършва Магистратура в ТУ- Габрово, специалност Изчислителна техника. Работила е като програмист и мениджър, като последните повече от 20 г, трудовият и стаж е като главен специалист и експерт към Териториално Статистическо Бюро -Габрово и Агенцията по Вписванията в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица