Свържи се с нас

Новини

Даниел Петров е водач на листата на „Възраждане“ за изборите

Published

on

Даниел Петров ще води листата на „Възраждане“ за предстоящите парламентарни избори на 2 април в Седми многомандатен избирателен район Габрово. Политическата партия регистрира общо 8 кандидати за участие на вота след месец.

Даниел Петров е един от учредителите на структурата на „Възраждане“ в Габрово. Народен представител от 47-мото и 48-мото Народно събрание. Той бе заместник – председател на парламентарната комисия по Земеделието, храните и горите в 47-мото, член на същата, както и на комисията по околната среда и водите в 48-мото Народно събрание. Завършва образованието си, със специалност Икономика, управление и финанси в търговията. Днес, той е успяващ предприемач в сферата производството на метални конструкции и съоръжения, като притежава редица квалификации в тази сфера. Живее и работи в Габрово, женен с едно дете.

Втори след него в листата е Йордан Андреев. Той е роден 28 май 1986 в Севлиево. Завършва ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, специалност компютърен техник. От 10 години работи в сферата на международния автомобилен транспорт и логистиката.

Трета е Златка Донева – Цанева, родена и живееща в Трявна. Тя е магистър по право, магистър по Политология, дипломация и национална сигурност, магистър по счетоводство и одит, бакалавър по Финанси и банково дело. Общински съветник. Омъжена с две деца. Управлява собствен бизнес.

Четвърти след нея е Борислав Борисов от град Плачковци. Завършва образованието си в ТМТ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, специалност Технология на машиностроене и уредостроене. Към момента е действащ кмет на Плачковци, втори мандат.

Пети в листата е Александър Александров. Той живее и работи в Дряново. Средното си образование завършва в ТМТ „Димитър Крусев“ – Дряново. Има бакалавърска степен от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност Педагогика на обучението по физическо възпитание.

Шести е Евелин Йорданов, роден в Стара загора през 1991 г. Завършва средното си образование в СОУ „Васил Левски“- Стара Загора, с хуманитарен профил. Завършва ТУ-Габрово, степен Бакалавър, специалност Стопанско Управление. Завършва и Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност Международни икономически отношения. Към момента се занимава със собствен бизнес и предприемачество.

Седмият кандидат народен представител е Иван Томов, магистър по Счетоводство и контрол и Бакалавър по Европеистика. Има опит като ръководител на транспортна дейност и в сферата на международните икономически отношения. Работи в собствена счетоводна кантора.

На последното място в листата е Женя Иванова, родена и живееща в град Габрово. Завършва средното си образование в НГ „Васил Априлов“. Завършва Магистратура в ТУ- Габрово, специалност Изчислителна техника. Работила е като програмист и мениджър, като последните повече от 20 г, трудовият и стаж е като главен специалист и експерт към Териториално Статистическо Бюро -Габрово и Агенцията по Вписванията в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Три години затвор мъж, нападнал и ограбил непълнолетен на ул.“Радецка“

Published

on

Три години затвор за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив,  по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово. По повдигнатото обвинение мъж, с инициали А.И., бе признат за виновен, с влязъл в сила съдебен акт за това, че около 23.25 часа на 12 юли м.г. на ул.“Радецка“ в Габрово, при условията на опасен рецидив, отнел мъжка чантичка с намиращите се в нея банкноти и монети, на обща стойност 55 лева, от владението на непълнолетно момче, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, издърпвайки я от рамото и врата му.

Причинените от деянието имуществени вреди са били възстановени на пострадалия в хода на наказателното производство.          

За посоченото престъпление, квалифицирано по  чл. 199, ал. 1, т. 4, във вр. с чл. 198, ал. 1, във вр. с чл. 29 ал. 1 от НК във вр. с чл. 55 ал. 1 т. 1 от НК, на А.И. бе наложено наказание в размер на 3 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.         

По отношение на осъдения А.И. вече е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и съдебният акт е приведен в изпълнение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Предстоящи информационни събития на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Published

on

Във връзка с изпълнение на Административен договор № РД 50-78/22.03.2023 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ за изпълнение на „Проект за разработване на Стратегия за ВОМР за програмен период 2023-2027 г. за територията на Местна инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020, Местна инициативна група „Дряново-Трявна-в сърцето на Балкана“ и Община Трявна кани всички заинтересовани лица на следните информационни събития, които ще се проведат през м. юни и м. юли 2023 год.:

 • 05.06.2023 г. – Информационна Конференция в гр. Трявна, зала „Дръзновение“, НЧ „Пенчо Славейков“, 11:00 ч.
 • 06.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Плачковци – Зала на Кметство Плачковци; 10:30 ч.
 • 13.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Трявна – Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.
 • 04.07.2023 г. – Обучение на местни лидери и заинтересовани страни гр. Трявна -Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.

Информационни срещи ще бъдат проведени и в Дряново на 06.06.2023 год. и на 12.06.2023 год. от 10:30 ч. в Ритуалната зала на общината.

По време на събитията заинтересованите лица ще се запознаят със следното:

 • Прилагане на подхода „Водено от общността местно развитие“ (ВОМР) – Какво представлява и от кога се прилага
 • Как се отразява на местната общност и какви са ползите от прилагане на подхода;
 • От кого се прилага и на какъв принцип;
 • На какви условия да отговаря стратегията;
 • Допустимост и финансови параметри;
 • Изпълнение, чрез многофондово финансиране;
 • И други.

Допълнителна информация за проекта и за включване в събитията и обученията може да намерите на сайта на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ на адрес: www.mig-dryanovo-tryavna.eu.

В приложените документи ще откриете пълната програма и дневния ред на информационните събития в Трявна и Плачковци:

Програма 05.06.2023 Трявна

Програма 06.06.2023 Плачковци

Програма 13.06.2023 Трявна

Зареди още

Крими

Японец загина при катастрофа с мотор на околовръстното на Габрово

Published

on

Моторист загина при пътнотранспортно произшествие, станало вчера на околовръстния път на Габрово.

Трагичният инцидент е настъпил около 12.10 часа, в участъка между пътния възел в кв. Хаджицонев мост и тунела над квартал Велчевци.

Катастрофата се е случила между лек автомобил “Опел Корса“ и мотоциклет „БМВ“. В резултат на сблъсъка им пострадал водачът на мотоциклета – 63-годишен японски гражданин.

Веднага след настъпване на произшествието бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, с фрактури на двете ръце и левия крак, където за съжаление по-късно мъжът издъхнал.

Механизмът и причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица