Свържи се с нас

Новини

Изграждат нов център за предоставяне на услуги по проект за социално включване в Севлиево

Published

on

Първа копка на нов център за предоставяне на пакет от услуги за деца от 0 до 7  години и техните родители, принадлежащи към уязвими социални групи, направиха вчера инж.Любомир Тотевски- вр.и.д. кмет на Община Севлиево и инж.Адриан Станчев – управител на фирма „МБ – 2001” ООД София, която ще изпълни строителните и ремонтни дейности.

Изграждането на центъра е по проект на Община Севлиево „Равен шанс за всички”- предоставяне на пакет от социални, здравни и образователни услуги за превенция на риск от социално изключване в ранно детско развитие. Той се реализира по проект за социално включване на Министерство на труда и социалната политика, финансиран от Световната банка. Проектната разработка включва няколко вида дейности.

Първата, с която стартира проектът, е изграждане на новия център с подходящи помещения за предоставяне на социални, здравни и образователни услуги на територията на цялата община и реконструкция на детска градина „Радост 2”, в която основно ще бъдат предоставяни образователни услуги. Строителните работи трябва да приключат за осем месеца, а предвидените средства по проекта са в размер на 513 536 лв. от одобрените общо 815 686 лв. Останалите 302 150 лв. са за реализирането на услугите, които ще стартират след май 2012 г.

Още 93 000 лв. са осигурени от Общината за изготвяне на идеен и работен проект, авторски и строителен надзор, за ново обзавеждане и оборудване Целевата група, към която ще бъдат насочени дейностите е за деца на възраст от 0 до 7 години и техните родители, принадлежащи към уязвими социални групи. Дейностите ще бъдат базирани основно в новопостроения център и ДГ ”Радост 2”.

Мобилен екип от специалисти ще обикаля селата от общината и ще работи с децата и родителите в риск. Ще бъде изграден център за ранна интервенция на уврежданията, в който навреме ще бъдат диагностицирани специфични заболяванията и ще се предлага помощ и подкрепа на родителите. Паралелно с това ще се сформира консултативен съвет с представители на всички институции, имащи отношение към децата от 0 до 7  години.

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Спипаха таксиджия, „бръмчал“ нелегално

Published

on

Преписка по чл. 324, ал. 1 от Наказателния кодекс е образувана срещу 54-годишен мъж от Плачковци, установен да осъществява нерегламентиран таксиметров превоз.

Случаят бил разкрит вчера, 13 август, около 09.40 часа по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с осъществяване на нерегламентиран таксиметров превоз на пътници, осъществена от служители на тревненската полиция и на РД „Автомобилна администрация“ – Плевен.

„Шано – таксиджията“ бил спрян от органите на реда на ул.“Асеневци“ в Трявна. При извършената от служителите на Закона проверка, било установено че водачът осъществявал нерегламентиран таксиметров превоз на трима пътници – две лица от Трявна и един жител на село Градец.

Във връзка със случая е образувана преписка по чл. 324, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

16-годишен загина след инцидент с АТВ край Буря

Published

on

16-годишен момче загуби живота при нелеп инцидент с АТВ край севлиевското село Буря. Трагедията е станала вчера сутринта, 13 август, около 08.25 часа.

Тогава чрез спешния телефон 112 в дежурната част на севлиевската полиция постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие с пострадали, в близост до село Буря.

По първоначални данни, на десен завой, водач на АТВ изгубил контрол над управляваното от него моторно превозно средство, напуснал пътното платно и пропадал в дере, протичащо в ляво по посоката му на движение.

В следствие на травмите, получени при инцидента, починал 16-годишен жител на село Грънчарово, община Дулово. С наранявания, без опасност за живота, е 16-годишен младеж от София.

На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „в“ от Наказателния кодекс.

Разследването на механизма и причините за възникване на пътния инцидент се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

„С усмивка на училище“

Published

on

„С усмивка на училище“. Това е мотото на кампанията на БЧК – Габрово и БМЧК – Габрово, която се провежда за шеста поредна година. Чрез нея отново ще се опита да бъдат сбъднати мечтите на много деца в неравностойно положение, като им бъдат осигурени нужните помагала и тетрадки, за да могат да се чувстват не по-различни от всички останали.

„В същото време вярваме, че акцията ни е начин самите ние да дадем пример на нашите деца, за това що е то съпричастност и отговорност. Да ги научим, че разделното събиране може да е приятно и да носи удовлетворение. Да! Разделно събиране… това е в основата на акцията ни.

Пунктът за вторични суровини в квартал Борово ни подкрепи в това начинание. Всеки, който иска да се включи и да помогне, може да го направи, като занесе на ул. „Никола Войновски“28 събраните отпадъци: хартия, списания, тетрадки, брошури и т.н – велпапе, кашони, кутии и всякакви картонени опаковки – полиетилен (найлон, стреч ), пластмасови бутилки, капачки, бидони и други.

Можете да сторите това всеки ден от понеделник до събота. Единственото, което се иска от вас е да отидете до пункта, да оставите събраните вторичните суровини и да кажете, че са в полза на акцията на БЧК.

Собственикът пое ангажимента да приема и записва предадените количества, и в края на акцията (10 септември), да обяви и заплати всичко събрано“, споделят от БЧК – Габрово.

В инициатива вече се включиха активно родители на деца от няколко детски градини в Габрово.

„Надяваме се искрено, че начинанието ни ще ви допадне и ще ни подкрепите!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица