Свържи се с нас

Новини

Без сигнали за бедстващи райони заради бурния вятър в Тревненско

Published

on

Във връзка с обявения червен код за опасно силен вятър в пет области в страната, сред които и област Габрово, Община Трявна информира всички граждани, че към момента няма постъпили сигнали за бедстващи хора, животни и райони на територията на населените места в общината.

„Дежурният по Общински съвет за сигурност /ОбСС/ поддържа постоянна връзка с дежурния по Областния съвет за сигурност – Габрово и при възникване на инциденти се докладва незабавно по установения ред. Щабът за изпълнение на Плана за защита при бедствия /ПЗБ/ има готовност за работа и при необходимост е в състояние да организира неотложни аварийно-възстановителни работи с цел отстраняване на нанесените щети от бедствията“, коментира кметът Силвия Кръстева.

Готовност за справяне с евентуални бедствени ситуации имат доброволците от Доброволно формирование „Трявна“, които са оборудвани с необходимата екипировка, техника и средства за защита, както и екипите на Община Трявна, РС ПБЗН, ВиК-ООД район Трявна, Енерго-Про-МИР Трявна.

„Поддържаме непрекъсната връзка с РУ на МВР-Трявна и РС ПБЗН-Трявна, като същите имат готовност за осигуряване на обществения ред и участие в неотложни аварийно-възстановителни работи“, допълва още Михаил Минчев – главен специалист „ПБЗН“ към Община Трявна.

Прецизирана е организацията за наблюдение нивото на река Тревненска и микроязовир „Трявна“, като по течението на реката има изградени две лати /нивомерни коти/, разположени в Плачковци и Централната градска част на Трявна.

Ръководството на Община Трявна препоръчва на гражданите, при възможност, да ограничат пътуването и използването на лични МПС-та, поради обявения червен код за силни пориви на вятъра. Изразяваме увереност, че гражданите, фирмите и организациите на територията на Община Трявна ще бъдат отговорни и ще спазват препоръките за безопасност при опасно време.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица