Свържи се с нас

Новини

Община Трявна ще закупи нов автомобил за домашния си патронаж

Published

on

Проектното предложение на Община Трявна за закупуване на нов неупотребяван лекотоварен автомобил за разнос на храна до потребителите на услугата „Домашен социален патронаж“ на територията на общината към Фонд „Социална закрила“ (ФСЗ) е одобрено за финансиране.

Договорът за съвместна дейност бе подписан от кмета на община Трявна Силвия Кръстева на 12 януари тази година. Местната власт кандидатства по Целевата програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“ през ноември 2022 год. Новият лекотоварен автомобил, за услугата „Домашен социален патронаж“, ще бъде закупен с отпуснати от ФСЗ средства в размер на 35 977, 50 лв. с ДДС и допълнително финансиране от местния бюджет в размер на 9022, 50 лв. с ДДС или 20, 05 % на сто от общата сума на проекта.

„Услугата „Домашен социален патронаж“ с предоставянето на социални услуги от различен тип се превърна в една от най-важните публични функции със своята значимост в условията на пандемия и кризисната ситуация след нея. Чрез закупуване на нов неупотребяван лекотоварен автомобил за разнос на храна ще бъде задоволена потребността от топъл обяд на нуждаещите се лица на територията на Община Трявна. Именно чрез този разнос целим да осигурим здравословна, разнообразна и питателна топла храна за обяд на хора, които не са в състояние сами или с помощта на свои близки да си осигуряват такава. Изключително сме радостни, че проектното ни предложение е одобрено за финансиране, тъй като с неговата реализация ще допринесем за повишаване качеството на живот на уязвимите хора от нашата община“, коментира кметът Силвия Кръстева.

Териториалният обхват на проекта включва Трявна с прилежащите жилищни квартали, Плачковци, както и малки населени места в община Трявна.

С новото транспортно средство се предвижда да бъдат обслужвани общо 200 лица в нужда. Крайният срок за изпълнение на дейностите по проекта е 30 ноември 2023 год.

Управителният съвет на Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика одобри общо 88 проекта на общини, сред които и този на Община Трявна, които осигуряват домашен социален патронаж. Стойността на финансовата помощ е близо 3 млн. лв., като те се отпускат за закупуването на лекотоварни автомобили за доставка на топъл обяд по домовете на хора в неравностойно положение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица