Свържи се с нас

Крими

„Задържане под стража“ и „Домашен арест“ забъркани покрай наркотиците

Published

on

По искане на Окръжната прокуратура в Габрово са взети мерки за неотклонение „Задържане под стража“ и „Домашен арест“ на двама, обвиняеми за сговаряне помежду им да вършат в страната престъпления по чл.354а ал.1 от НК и за държане, с цел разпространение и разпространение на два вида наркотични вещества.

Състав на Окръжния съд в Габрово уважи исканията на прокуратура срещу двамата севлиевци, привлечени в качеството на обвиняеми за това, че през периода от януари 2022 г. до 11 януари т.г. се сговорили помежду си, да вършат в страната престъпления, за които е предвидено наказание “лишаване от свобода“ повече от 3 години и чрез които се цели да се набави имотна облага.

За престъплението по чл.321  ал.6  от НК, за което двамата са обвиняеми, се предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години.

39-годишният В.А. е привлечен като обвиняем и за престъпление по чл.354а ал.1 във вр. с чл.26 ал.1 от НК за това, че през периода от 9 до 11 януари т.г. в Севлиево, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, разпространил високорискови наркотични вещества – метамфетамин и марихуана на две различни лица, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

25-годишният И.Д. е привлечен като обвиняем и за престъпление по чл.354а ал.1 от НК за това, че на 11 януари в Севлиево, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – амфетамин, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Съдът уважи становището на наблюдаващия прокурор, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице реална опасност обвиняемите да се укрият, както и да извършат друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Габрово може да бъде обжалвано пред Апелативния съд – Велико Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Жена „захлеби“ почти минимална заплата, но не за дълго. Полицията я прибра!

Published

on

В рамките на няколко минути служители на габровската полиция установиха и задържаха жена, извършила кражба на пари.

Действията по разследването започнали снощи, малко преди 18.30 часа. Чрез спешния телефон 112 бил подаден сигнал, че неизвестно лице проникнало в незаключен апартамент в Габрово, откъдето извършило кражба на 850 лв.

В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия в 18.40 часа полицаи арестували 26-годишната крадла.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Крими

Полицията в Габрово арестува двама заради марихуана

Published

on

Двама млади бяха задържани заради наркотици при специализирана полицейска операция, проведена в Габрово.

На ул.“Александър Керков“ автопатрулен екип спрял за проверка 27-годишен криминално проявен мъж, с когото бил и 17-годишен младеж.

При извършените процесуално-следствени действия било установено, че двамата придобили и държат в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Образувани са досъдебни производства за извършени престъпления по чл.354а ал.3 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Крими

Полицията изяснява обстоятелствата около конфликт в Габрово

Published

on

Областната дирекция на МВР в Габрово изяснява обстоятелствата около конфликтна ситуация, възникнала в късния следобед на 9 юни в центъра на Габрово, в района на ул.“Генерал Радецки“.

На място са били насочени автопатрулни екипи, които установяват лицата, участващи в конфликта. Активните действия по случая продължават.

Уведомена е Районната прокуратура в Габрово. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени по компетентност в прокуратурата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица