Свържи се с нас

Новини

Нови площадки за игра радват малчуганите в ДГ „Първи юни“

Published

on

С шест нови площадки за игра посреща възпитаниците си детска градина „Първи юни“ в квартал „Борово“ (ул. „Мирни дни“),  съобщи Миглена Въгленова, гл. експерт „Публичност и визуализация“ в Община Габрово.

В двора на заведението са обособени пет площадки за децата от 3 до 6 години и една за най-малките в яслената група. Монтирани са комбинирани съоръжения за люлеене, пързаляне, въртене, клатушкане, пазене на равновесие, катерене, учене. Те заменят остарелите уреди, сертифицирани са и отговарят на изискванията за качество и безопасност.

Площадките са покрити с ударопоглъщаща каучукова настилка, монтирани са пейки, маси, беседки и съдове за отпадъци. Алеите са с нови бетонови павета и плочи, съществуващите огради, стълбища и подпорни стени са ремонтирани.

В двора на градината вече има ледосветление и е изградена рампа за достъп на деца със специални потребности. Обектът е съфинансиран от Община Габрово и от Министерството на труда и социалната политика по програма „Красива България“. Стойността на строително-монтажните работи е 364 475 лв., изпълнител е тревненската фирма „Стройко“ ООД.

Съгласно изискванията на програмата в рамките на проекта е проведено професионално обучение на регистрирани в бюрата по труда безработни. Общо 15 лица от Габрово са придобили квалификация по специалността „Основни и довършителни работи“. Курсът е реализиран от СНЦ „Знам и мога повече“, гр. Варна по договор за 9 900 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица