Свържи се с нас

Новини

Силвия Кръстева зарадва тревненските малчугани за торта за Коледа

Published

on

Игнажден е денят, поставящ началото на най-хубавите и светли коледни и новогодишни празници! Според поверието, който влезе пръв в къщата, той ще вещае и каква ще бъде следващата година. Да бъде здрава, мирна и щастлива, днес, пожела кметът на Трявна Силвия Кръстева, която бе пръв официален гост в тревненските детски градини – ДГ „Калина“ и ДГ „Светлина“.

Вкусна торта и манипулативна игра получиха малчуганите от двете детски заведения, които с нетърпение очакваха своя гост. Силвия Кръстева не пропусна да попита децата дали са слушали през тази година и дали вече са написали писмата си до Дядо Коледа. Отговорът, разбира се, беше единодушно „Да!“, което затвърди мнението, че малчуганите ще получат най-хубавите си подаръци.

„Пожелавам Ви да бъдете здрави, да има топлина, любов и доброта в сърцата и душите Ви и да споделите една незабравима Коледа с Вашите близки и роднини! Обичайте ги и ги уважавайте, защото по-ценно от семейството няма!“, пожела на ръководствата и екипа на двете детски градини кметът на Община Трявна.

Благодарности за ползотворната съвместна работа и една успешна нова година пожелаха и директорите на ДГ „Калина“ – Трявна и ДГ „Светлина“ – Трявна, които изпратиха официалния гост с ръчно изработени коледни украшения.

Освен, че ще похапнат вкусна торта и ще поиграят на новата си игра, еуфорията за малчуганите днес е още по-голяма, тъй като двете детски градини посрещат Дядо Коледа и неговите помощници.

Коледното тържество в ДГ „Калина“ е с участието на талантливите актьори от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново, а това в ДГ „Светлина“ с участието на Държавен куклен театър – Габрово.

Вкусна торта и подаръци ще бъдат раздадени и на малчуганите от ДГ „Осми март“ в Плачковци, които ще бъдат посетени също от тревненския кмет.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица