Свържи се с нас

Новини

Филиалът на Спешна помощ в Севлиево е обновен

Published

on

Филиалът на Център за спешна медицинска помощ – Габрово в Севлиево е обновен и бе официално открит в края на миналата седмица.

Церемонията бе уважена от областния управител на Габрово Кристина Сидорова, която заедно с директора на ЦСМП- Габрово д-р Георги Шандурков, директора на РЗИ- Габрово д-р Николай Пенчоков и представители на Министерството на здравеопазването дадоха старт на работата в обновения филиал на здравната структура.

Кристина Сидорова подари на медиците във филиала икона и ги приветства с думите: „Вие сте хората, които вършат ежедневно чудеса със знанията, уменията и труда си. Нека Господ Ви закриля и да Ви дава сили да продължавате мисията, която изпълнявате.“

Директорът на ЦСМП- Габрово д-р Георги Шандурков поясни, че средствата за реновиране на филиала са осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020. Проектът се изпълнява от Министерството на здравеопазването по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-4.001 „Регионална здравна инфраструктура“ в рамките на Приоритетна ос 4 „Регионална здравна инфраструктура“.

Финансирането в област Габрово надхвърля 3 000 000.00 лева, като по програмата са обхванати всички филиали на ЦСМП- Габрово. Това е най-големият проект за финансиране на центъра през последните 40 години.

Със средствата е извършен ремонт на сградния фонд, който на територията на четирите филиала в областта е над 1000 кв.м. Обновената площ в гр. Севлиево е 250 кв.м. Получени са 7 линейки тип В и тип С, които са напълно оборудвани. Очаква се да пристигне и линейка 4х4.

Подновено е и оборудването във филиалите, а на следващ етап от проекта, който стартира през 2018-а и ще продължи до 23.12.2023 г. , ще бъдат доставени нови мебели и офис обзавеждане.

Целта е да се осигури качествен, равнопоставен и навременен достъп до услугите на спешната медицинска помощ на гражданите в областта. Всяка година над 20 хиляди души посещават филиалите на ЦСМП- Габрово, като в Севлиево бройката достига до 7 хиляди.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Близо 20 см е снежната покривка в Габрово

Published

on

Снежната покривка в Габрово е 15-20 см. Пътищата в града, както и към населените места в общината сe обработват против замръзване, температурата е минус 6 градуса. Почистват се тротоари, автобусни спирки и стълбища.

Продължава почистването на вътрешните улици в селата. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Минус 13 градуса е температурата тази сутрин на връх Шипка, проходът е проходим при зимни условия, времето е облачно. Снежната покривка на върха е 85см. На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали.

Община Габрово призовава водачите при дълги пътувания да бъдат добре подготвени за зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

КЕВР проверява „Топлофикация – Габрово“ 

Published

on

Комисията за енергийно и водно регулиране извършва извънредна проверка по документи и на място в „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Това става ясно от отговор на КЕВР, във връзка с изпратено писмо до кмета Таня Христова относно предприемането на необходимите действия по сигнали от граждани, свързани с качеството на услугата, предоставяна от дружеството, цитиран от местнат общинска администрация.

В писмото се посочва още, че след приключване на проверката, ще бъде изготвен протокол от закрито заседание, съдържащ всички данни, предоставени от дружеството, направени анализи от Комисията, както и евентуални мерки, наложени на лицензианта при наличие на неспазване на лицензионните задължения.

„За резултатите от проверката и предприетите от КЕВР действия ще бъдете информирана своевременно“, се казва още в писмото от Комисията за енергийно и водно регулиране до кмета на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова отново спечели „Футболист №1 на България“

Published

on

За втора поредна година габровката Симона Петкова спечели приза „Футболист №1 на България“ за 2022-ра, в категорията женски футбол.

Родната футболна звезда спечели вота на спортните журналисти и събра 47 гласа. С 20 гласа второто място в анкетата зае Евдокия Попадинова, а трета с 10 остана Десислава Дюпюи.

снимка: Владимир Иванов, Спортал

„Голяма радост за мен и ударно начало на 2023 година. Изключително щастлива съм! Тази награда е резултат от толкова много труд и работа. Посвещавам я на най-близките за мен хора, които преживяват всичките ми спадове и върхове във футболното ми пътуване.

Разбира се, тук е времето и мястото да кажа, че футболът е колективен спорт и аз не бих спечелила индивидуално отличие без помощта на всички мои треньори и съотборнички. Благодаря на всички!“, сподели Симона по време на награждаването.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица