Свържи се с нас

Новини

Представители на бизнеса връчиха сертификати Европас мобилност на ученици от ПГТ – Габрово

Published

on

В тържествена обстановка в хотел „Балкан“ представители на бизнес партньорите на Професионална гимназия по туризъм „ Пенчо Семов“ – Габрово връчиха сертификати Европас мобилност на 30 ученици, провели производствената си практика в Лайпциг, Германия и Брага, Португалия.

Николай Николов, Велина Андреева и Свилена Генчева разказаха за работата си в кампуса на Гут Вилиц, базата на приемащата организация „Виталис“ в Германия.

Разказаха за това как са тръгнали като група, а са се завърнали като екип, като приятели, които и днес се срещат и споделят, за невероятната атмосфера да се срещаш всеки ден с ученици от различни страни, за любезните и отзивчиви ментори на работните места, за забележителностите на Лайпциг.

Габриела Минчева, Цветомира Костадинова и Мирослав Иванов впечатлиха гостите с конкретни примери от работата си в хотели и ресторанти в Брага. Нашите ученици наистина доказаха, че са разширили знанията си и придобитите в училище умения в готварството и хотелиерството, могат свободно да общуват с гости и клиенти, да обобщават и анализират информация.

Богатата културна програма е дала възможност на групата да види Виана ди Компостело и Порто освен историческите забележителности в Брага. За пореден път партньорът на ПГТ „Пенчо Семов“ – Габрово БрагаМоб показа изключителен професионализъм при организацията на мобилността.

„Благодарим на госпожа Пепа Сомлева – председател на Регионална стопанска камара – Габрово, госпожа Регина Александрова – управител на Хлебозавод – Габрово, госпожа Виктория Бонева – представител на банка ДСК – Габрово, госпожа Теодора Бочукова – управител на счетоводна кантора Контисто Корект – Габрово, госпожа Дарина Гатева – управител на хотел НСОРБ в Гергини, които уважи ха поканата да присъстват и участват в церемонията. За екипа на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ тяхното присъствие е огромна подкрепа за развитието на училището и заявка за ползотворно партньорство в бъдеще“, споделиха от ПГТ – Габрово по време на церемонията по връчване на сертификатите.

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Любопитно

Концерт „Дървото на влюбените“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Измерват качеството на атмосферния въздух в района на Колелото

Published

on

РИОСВ – Велико Търново възложи на Изпълнителна агенция по околна среда измерване качеството на атмосферния въздух в парк „Колелото“ на Габрово по искане на Областна администрация – Габрово.

Измерването е инициирано във връзка със зачестили сигнали от граждани за влошено качество на въздуха в този район.

Мобилната автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух към Регионална лаборатория Русе е разположена до детска ясла „Славейче“.

Станцията ще измерва основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух: фини прахови частици до 10 микрона (ФПЧ10), серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид и озон, във времеви обхват от седем денонощия – от 1 до 7 февруари.

След приключване на измерването и получаване на данните, РИОСВ ще оцени измерените показатели с приложимите норми в Наредба №12 от 15.07.2010 г. за норми за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух.

Данните ще бъдат предоставени на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Читател сигнализира: Фирма трови въздуха на Габрово!

Published

on

Местна фабрика за производство на мебели трови въздуха в Габрово. За това алармира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията, който ни изпрати снимки от поредното констатирано от него замърсяване и своя коментар към тях.

По думите му мебелната фабрика продължава да гори отпадъчни материали, правещи въздуха токсичен, въпреки многократните призиви да не го прави. Предприятието се намира в северната индустриална зона на Габрово.

Неговото търпение вече се изчерпило и затова се решил да предприеме следваща стъпка, правейки публично това, което не кореспондира със спечелената от Габрово екологична награда на Европейската комисия „Европейски зелен лист“.

Според автора на сигнала, изпратен до нас, когато се горят вредните за природата и човека материали, в района трудно се диша и се усеща остра неприятна задушлива миризма.

Случвало се е дори да има и придружаващо силно задимяване, тъй като човекът, потърсил ни да дадем гласност на случая, допуска, че биват изгаряни лепила и всякакви синтетични материали.

Чрез изпратения до „Габрово Нюз“ сигнал, гражданинът се надява компетентните институции да се самосезират, замърсяването на въздуха да бъде преустановено и повече да не бъде допускано. Дали тази порочна практика ще бъде преустановена, предстои да разберем.

В случай, че мебелната фабрика желае да предостави своето обяснение за издигащия се от техния двор тъмен пушек, видно от снимките, нашата медия ще ѝ предостави трибуната си за право на отговор до широката общественост.

Вашите новини от деня, сигнали, мнения, коментари и гледни точки можете да изпращате на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост и аудитория на „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица