Свържи се с нас

Новини

Ученици от ПГТ споделиха опит и впечатления от практики в Германия и Португалия

Published

on

Споделени опит и впечатления от практиките в Германия и Португалия – мотивация за участие в бъдещи проекти.

Информационното събитие в Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово за проведените производствени практики в Лайпциг, Германия и Брага, Португалия събра повече от седемдесет ученици и учители в STEM центъра на училището. Пред тях застанаха Велина Андреева от 11 „а“ клас, Ива Бела Николова от 12 „б“ клас, Габриела Минчева и Цветомира Костадинова от 12 “а“ клас, Деян Ненчев и Мирослав Иванов от 11 „б“ клас, Николай Николов от 12 „в“ клас, които отговаряха на многобройните въпроси.

„Имахте ли проблеми с общуването на чужд език?“, „Как ви посрещнаха работодателите?“, „Трудна ли беше работата?“, „Какви забележителности разглеждахте?“, „Как оценяваха знанията и уменията ви?“, „Каква е разликата между техния манталитет и нашия?“, „Как кандидатствахте по програма Еразъм+“, – бяха само част от въпросите, провокирали интереса на публиката.

Отговорите на участниците в проекта предизвикваха оживление и коментари в залата: „Супер лесни за управление софтуери за резервации в хотелите в Португалия, много бързо и лесно се усвояват, кухнята също на топ ниво – готвачите са много добри, научиха ни и как се зарежда блок масата за закуска, на бара – приготвяхме и подреждахме напитки, опитът, който придобихме е неоценим“ – споделиха Мирослав и Деян. И още: „португалците са много отзивчиви хора, винаги помагат, дори и на улицата“. Немската група иска отново да замине за Германия и да работи при същите условия, със същия партньор – Виталис: „Беше незабравимо преживяване, станахме екип, решавахме проблемите заедно, общувахме си с ученици от Северна Македония, Полша, Испания, Хърватска и Малта. Знаем кое е по-доброто в немската кухня, но разбрахме, че българската кухня е далеч по-разнообразна и им го показахме. Взехме ценни интервюта от главния готвач и служители на Виталис“.

Събитието показа големия интерес на учениците към програма „Еразъм+“ и възможностите, които програмата предоставя за участие в новите проекти на гимназията.

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Любопитно

New Coffee World в Габрово

Published

on

New Coffee World отвори врати в Габрово. Най-новата кафетерия от известната верига се намира в центъра на областния град, на ул. „Априловска“ 4, точно до двата моста.

В заведението можете да се насладите на прекрасно кафе в компанията на домашна бисквита или чудесно приготвени сандвич-кроасани, шоколади, различни видове италиански сладоледи, чудесни и различни чайове.

Освен, че можете да се потопите в света на кафето, в New Coffee World ще откриете още богат асортимент от висококачествени кафета: кафе на зърна, мляно кафе, кафе капсули, хартиени дози, инстантно кафе, кафемашини, аксесоари, уникални насипни и пакетирани чайове, които да обогатите с вкусни предложения и изкушения.

В приятната и комфортна обстановка, тук ще ви посрещне екип от професионалисти, отдаден на мисията да отговори на Вашите очаквания и предложи най-доброто за Вашето вкусово предпочитание.

Работното време на New Coffee World, през делничните дни от понеделник до петък, е от 08.30 – 18.30 часа, а в събота и неделя от 10.00 до 16.00 часа.

Заповядайте! New Coffee World ви очаква с топло кафе, комплименти, приятни изненади и много положителни емоции!

Зареди още

Новини

КНСБ – Габрово подари мартеници на социален дом

Published

on

Регионалният съвет на КНСБ – Габрово и тази година подари мартеници на хората от Дом за пълнолетни лица с физически увреждания в града.

Областният координатор на КНСБ за Габрово Росица Йонкова зарадва всички потребители и служители на социалната услуга. В духа на традициите на Баба Марта, тя пожела най-вече здраве, късмет и повече поводи за усмивки.

Регионалният съвет и домът си сътрудничат от години. Освен, че служителите са членове на синдиката, домът е партнирал няколко пъти по проекти на КНСБ, а преди време синдикалисти от региона освежиха дворното пространство на социалната институция.

Синдикалистите са категорични, че и занапред ще продължат доброволческите инициативи в региона, защото е важно да не забравяме хората в неравностойно положение и защото понякога малките жестове носят истинската радост.

Зареди още

Новини

Румен Радев ще участва в тържествата на Шипка за 3 март

Published

on

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в тържественото отбелязване на Националния празник 3 март, съобщиха от прессекретариата.

В празничния 3 март, неделя, от 11.30 часа президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще отдаде почит пред паметта на българските опълченци и воини, загинали за свободата на България на връх Шипка.

Държавният глава ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 11.50 часа президентът ще произнесе слово.

От 18.30 часа на площад „Народно събрание“ ще се проведе тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18.40 часа държавният глава ще произнесе слово. В церемонията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

По-късно президентът ще бъде домакин на традиционния официален прием по случай Националния празник 3 март в Централния военен клуб в София.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица