Свържи се с нас

Икономика

Сушени плодове, вкусни храни и изящни изделия на Фермерски пазар „ОТ БГ“

Published

on

Всяка втора събота от месеца от 10.00 часа на паркинг BILLA, улица Орловска 119, българските земеделски производители и занаятчии идват при Вас чрез Фермерски пазар „ОТ БГ“. Ако посетите събитието на 12 ноември, ще намерите храни и стоки с доказано качество и произход.

Повечето от продуктите не могат да бъдат открити в търговските мрежи. Те идват директно от фермата, от нивата, от таланта и знанията на предците ни, с които са надарени техните производители и майстори.

Домашна лютеничка, яйца, тахан, ядки, вино, колбаси, сокове, млечни и месни продукти са едни от любимите предложения, които посетителите на пазара предпочитат. Сушени и пресни сливи, конфитюри и сладки даряват със сладост небцето, в зависимост от предпочитанията. На пазара ще намерите още прополис, продукти от бял трън, натурална козметика и пробиотици, които се грижат за здравето и доброто ни състояние, както и продукти от дърво и стъкло, подпомагащи бита ни. Красиви плетени панери, магнити и авторски произведения пък са перфектният подарък за всеки повод.

Фермерският пазар „ОТ БГ“ е затвърдил името си в Габрово като еталон за качество и вкус. Една от причините за това е, че посетителите му познават предлаганата гама продукти, но „ОТ БГ“ винаги предлага и нещо ново, с което да я обогати. През ноември участие ще вземат български кремове и мазила, успокояващи болката и спомагащи при редица костни заболявания.

През ноемврийското издание на пазара ще има още една изненада за посетителите. Тъй като децата са най-голямата ценност в живота на всички ни, на щанд „ОТ БГ“ от 12:00 до 14:00 часа ще проведем акцията „Капачка за балонче“, в която всяко донесло пластмасова капачка дете, ще получи балони в замяна. В края на Фермерския пазар, всички събрани капачки ще бъдат дарени на инициативата „Капачки за бъдеще“.

Фермерският пазар „ОТ БГ“ ще завърши с изтеглянето на един щастливец, който ще спечели торба, пълна с храни и стоки от всички участници в пазара. Условието за участие е лесно и всеки може да се включи в томболата. Той или тя трябва да закупи един артикул от който и да е щанд на Фермерския пазар „ОТ БГ“ и да пусне полученото талонче със записани име и номер върху гърба му.

Посетете Фермерски пазар „ОТ БГ“ и подкрепете българските производители, за да могат те да произвеждат качествени български продукти за всички нас! Фермерски пазар „ОТ БГ“ се организира в партньорство с търговска верига BILLA, защото BILLA знаят, че по-хубаво от българското – няма!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Предколеден Фермерски пазар на 10 декември

Published

on

Да продължим традицията – подготвяме празничната декемврийска трапеза с продукти от Фермерския пазар на 10 декември.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ – запазеното време от месеца за покупки на любимите продукти, произведени от местни малки ферми и производители. Любими, защото винаги се усеща, когато всичко е минало през ръцете на някого, който работи с любов и внимание. От вкуса до опаковката, капчицата любов винаги личи.

„Кога ще има отново фермерски пазар, защото свърши любимото ми сирене?“ Или: „Има едно мляко, което го има само на фермерския пазар!“; „Ще дойдат ли хората с биокозметиката, защото нещата ми свършиха, пък аз само от там купувам?“; „Сокът от рози е супер – ще има ли и този път?“; „А суджуци и кашкавал от овче мляко?“; „А вино?“; „А малиново?“ Отговорът на всичко е „да“.

Подготвяме декемврийските празници и на фермерския пазар ще има всичко нужно, за да бъдат те вкусни и уютни. И вино, и мед, и сладкиши, и мляко и млечни продукти, и деликатеси от месо и мляко.

На 10 декември ще има и един нестандартен участник – магазин „Берьозка“, който ще ни предложи продукти от руската, украинската, белоруската, молдовската и прибалтийската кухня – нещо различно за празниците! Къде да ни намерите – мястото си остава същото – паркингът на магазин BILLA, до Спортна зала „Орловец“ в Габрово.

BILLA винаги са заставали зад малките производители и семейни фирми, за което им благодарим. Датата е 10 декември, събота. Ще я има и любимата томбола – всеки пазарувал на базара ще получи номерче, с което може да спечели чудесна награда – пълна торба с продукти от фермерския базар.

Заповядайте! Очакваме ви, за да дадем заедно старт на вкусния семеен и празничен декември!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Информационни събития за предстоящите мерки на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Published

on

Община Трявна и Местната инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ отправят покана до всички заинтересовани лица за участие в провеждането на информационни срещи/обучения в гр. Трявна във връзка с отварянето на предстоящи приеми по мерки от Стратегията за местно развитие на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“.

Събитията ще се проведат днес, 1 декември, от 14.00 ч. в Многофункционална зала „Дръзновение“ и утре, 2 декември, от 15.00 ч. в ДГ „Калина“ – Трявна.

На информационните събития ще бъде предоставена информация за предстоящи мерки от Програмата за развитие на селските райони, условията за кандидатстване с проекти и изпълненията им.

Семинарите се провеждат в изпълнение на дейности по Споразумение за изпълнение на Стратегия за ВОМР №РД 50-45 /30.04.2018 год. по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 год.

Зареди още

Икономика

Трявна с номинация за седемте годишни награди в туризма

Published

on

Община Трявна е номинирана в категория „Туристическа община“ в седмото издание на конкурса на Министерството на туризма „Годишните награди в туризма 2022“. Електронното гласуване започна в 12.30 ч. на 28 ноември и ще продължи до 23:59 ч. на 5 декември. Общината ни влиза в надпреварата начело с още 11 български общини.

„Изключително сме радостни от новината, че нашата прекрасна община е допусната до финалната фаза на конкурса и вече е в надпреварата за спечелването на приза „Туристическа община“. Считам, че градът ни се е доказал като предпочитана туристическа дестинация и е известен със своето богато културно-историческо наследство! Призовавам всеки да подкрепи Трявна, защото тя го заслужава и ние се гордеем с това!“, сподели кметът Силвия Кръстева по повод тазгодишната номинация на Община Трявна за Годишните награди в туризма 2022.

Всеки, който желае да даде своя вот може да го направи оттук. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории в конкурса на Министерството на туризма. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове.

Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат, посочват още от Министерството на туризма. Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, тази година са над 100, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини.

Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 13 декември.

Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза и грамота.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица