Свържи се с нас

Икономика

Лагерът за иновации в Габрово започна

Published

on

В следващите три дни Габрово става столица на иновациите. Днес, 19 октомври, в Дома на хумора и сатирата кметът Таня Христова даде старт на Седмото издание на Лагера за иновации. То ще премине под мотото „Устойчиви градове“ /Gabrovo Innovation Camp 2022 Resilient Cities/.

Тя приветства всички участници в събитието и негови гости. В своето слово Таня Христова отбеляза значимостта и приноса на габровски лагер за иновации в развитието на страната. „Вярвам, че Габрово и хората в него, ще направят така, че амбициите на Европа да достигнат до всеки един от нас“, каза тя и допълни – „В Габрово има достатъчно място за множество иновации. Днес сме тук, за да обменим знания и умения, в търсене на решения да направим нашите градове устойчиви.“

Лагерът за иновации е част от инициативата на Европейската комисия „Науката среща регионите“. Той се провежда по методология на Комитета на регионите на ЕС като инструмент за предприемаческия откривателски процес и социални иновации.

Кметът на Габрово благодари за подкрепата на ЕК, свързана с реализацията на тази платформа за обмяна на знания и за това, че инициативата се провежда в новия си етап след 2020 година. По думите ѝ събитието ще даде възможност фокусът да бъде поставен върху много, но ключово важни предизвикателства. „А това е как заедно да изпълним с мисъл, скорост и резултати мисията да бъдем един от климатично неутралните и умни градове“, каза още Таня Христова.

Тя с гордост отбеляза, че България е представена в тази амбициозна мисия засега от два града, това са Габрово и София. От казаното стана ясно, че желанието е да бъде направено така, че бизнесът да бъде още по-иновативен, а формиращата се от него „еко система“ да привлича все повече таланти и млади специалисти, предпочитащи Габрово и България като място, в което могат да намеря подкрепа за реализация на своите иновации.

Кметът Таня Христова бе категорична, че в центъра на всички усилия, политики и подкрепа, трябва да бъде човекът. „Нашата мисия е да бъдем приобщаващи. Надявам се, че това са принципи, които ще продължат да ни обединяват и въпреки многото кризи и предизвикателства ще намерим онази идея, правеща света по-добро място“, сподели още тя.

Сред поканените гости на „Габрово Иновейшън Камп“ (Gabrovo Innovation Camp) бе комисаря по Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж на ЕК Мария Габриел, която поради неотложни служебни ангажименти не успя да присъства лично, но се обърна онлайн към участниците. Обръщението и посланията поднесе Снежина Петрова, ключов член от екипа на комисар Габриел.

Пожелание за успех на инициативата отправи и Магда де Карли, ръководител на отдела за европейски семестър и национално разузнаване, ГД „Научни изследвания и иновации“, ЕК. Кметът използва възможността отправи покана към нея, свързана с посещение на Габрово.

Лагерът за иновации в Габрово привлича вдъхновяващи участници от различни заинтересовани страни, които активно обсъждат, работят заедно и накрая представят своите идеи за конкретни проекти, повечето от които имат своето развитие и реализация.

Той адресира четири предизвикателства, пред които е изправен ЕС. Това са новият Европейски Баухаус като инструмент за редизайн на градовете, мисията за климатично неутрални и умни градове, младежкото предприемачество в дигиталната ера, и Между/регионални партньорства за силно предприемачество.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица