Свържи се с нас

Новини

Вандали посегнаха върху офиса на РЗС в Габрово

Published

on

снимка: Пресцентър РЗС

Политическият съвет на „Ред, законност и справедливост” се отнася с присмех и презрение към опитите на ГЕРБ с терористични актове да сплаши активисти на единствената истинска опозиция. Те ясно доказват, че въпреки лъжите на скъпоплатените социолози, в ГЕРБ усещат, че на изборите ги очаква разгром – поради което в пристъп на отчаяние правят погроми.

Само за една нощ бяха разбити офиса на РЗС в Габрово, магазин в София (ул. „Пиротска”) на кандидата на РЗС за кмет на Бургас в Мария Инджова и беше потрошена колата на член на общинското ръководство на РЗС в Бургас (в ж.к „Зорница“). В нощта на 15 срещу 16 октомври в Трън Георги Тодоров Георгиев, близък до средите на ГЕРБ, преби председателя на общинското ръководство на партията Иво Илиев, който е и кандидат за общински съветник. Припомняме, че преди 10 дни на охраняем общински паркинг в Бургас беше изгорен автомобила на друг кандидат за общински съветник от РЗС в Бургас, дни по-късно беше открадната колата на друг от кандидатите. По същото време в Монтана доц. Атанас Семов разкри за вилнеещите в областта 5-членни бригади на с бухалки, които пребиват активисти на партии-опоненти на ГЕРБ (не само от РЗС).

Погромът в Габрово е извършен само 3 часа след края на срещата с габровци на кандидата за президент доц. Атанас Семов в препълнената от над 300 души зала „Възраждане”, където той и кандидатът за кмет доц. Пенчо Пенчев обещаха пълна финансова ревизия на управляваната от ГЕРБ община и „уволнение” на ГЕРБ-ерската мафия на национално равнище. Срещата е предавана пряко и по местната кабелна телевизия. По време на срещата доц. Атанас Семов определи вътрешния министър Цветан Цветанов като „бедствие за демокрацията” и лично отговорен за големи корупционни схеми.

След случилото се РЗС определя Цветанов и като лично отговорен предводител на политическия терор в България, а ГЕРБ – като най-антидемократичната партия в Европа. Призоваваме председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол да заяви как ЕНП оценява подобни актове от страна на партия, членуваща в ЕНП.

Уведомяваме озверелите щурмоваци на ГЕРБ, че техните „жертви” в различните градове се чувстват добре и са още по-мотивирани да победят мафиотската групировка. Но и че РЗС е партия, която ще преследва до последно и с цялата сила на закона и справедливия гняв извършителите и поръчителите на всеки акт на репресия срещу нейни активисти или симпатизанти!

Материалът е предоставен от пресцентъра на РЗС.
Информационният сайт Gabrovonews.bg  не носи отговорност за съдържанието на статията.

Новини

Първо издание на „Габрово найт рън“

Published

on

Габрово се включва във веригата „Рън България“ (Run Bulgaria) с нощно бягане на 24 септември. На среща на кмета Таня Христова, с Антон Бонов, от Българската федерация по лека атлетика, бе уточнено трасето на 7 км шосейно бягане, което ще премине през едни от най-емблематичните места в центъра на града.

Денят преди състезанието ще бъде посветен на леката атлетика, като сутринта ще се организира семинар по „Детска атлетика“, а следобед ще има занимание с деца от града на реновираната писта на стадион „Христо Ботев“.

„Габрово найт рън“ (Gabrovo Night Run) ще предложи и къса дистанция от 1.6 км за деца и начинаещи бегачи. Стартът на състезанието ще бъде от 21.00 часа на 24 септември от площад „Възраждане“.

Най-добрият български параолимпиец Християн Стоянов, който е специалист в бяганията на средни и дълги разстояния и е от родом от Габрово, е едно от лицата на“Габрово найт рън“. До дни ще бъде открита електронната регистрация за нощното бягане, която ще е безплатна за габровци!

Всеки участник ще получава брандирана тениска и устройство /стартов пакет/, което ще отчита персоналните резултати. Предвидени са атрактивни награди, медали за всички участници, както и интересна музикална програма. За участие се насърчават любители и професионалисти от всички възрасти.

Предварителна програма на Gabrovo Night Run

23 септември (четвъртък)
10:00 – 18:00 часа – Получаване на стартови пакети –Община Габрово

24 септември (петък)
10:00-19:00 часа – Получаване на стартови пакети –Община Габрово
9:00-11:00 часа – Семинар „Детска атлетика“ – стадион „Христо Ботев“
14:00-17:00 часа – „Детска атлетика“ – стадион „Христо Ботев“
21:00 часа – Старт на Gabrovo Night Run
21:45 часа – Награждаване
22:15 часа – Музика на площада

„Габрово найт рън“ е част от инициативите на Община Габрово като носител на наградата Европейски зелен лист за 2021 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Ново обвинение за севлиевеца, убил роднина при скандал

Published

on

На 26 юли се проведе заседание по наказателно дело от общ характер, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово против А.А. от Севлиево, обвинен за убийство, извършено в състояние на силно раздразнение.

Деянието бе осъществено на 20 юли 2020 г., в апартамент в ж.к. „Митко Палаузов“ в Севлиево, а пострадалият е родственик на подсъдимия.

В хода на заседанието бяха разпитани двама свидетели. На страните бяха предявени всички писмени и веществени доказателства по делото, както и видеозапис, изготвен при огледа на мястото на престъплението и аудио-запис от обаждане на телефон 112 във връзка със случая.

Преди приключване на съдебното следствие прокурорът упражни правомощията си по чл.287 ал.1 от НПК, като с оглед установени в хода на процеса нови обстоятелства, повдигна на А.А. ново обвинение за по-тежко наказуемо престъпление, а именно – по чл. 115 от НК за умишлено убийство.

Съдът счете, че искането за изменение на обвинението е направено своевременно и че са налице законовите предпоставки за допускане на същото.

С оглед заявеното от подсъдимия желание да се подготви по новото обвинение и съобразявайки разпоредбата на чл. 287 ал. 3 от НПК, съдът отложи разглеждането на делото за 4 август 2021 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Три полицейски акции в Габрово и региона

Published

on

Три полицейски акции са били проведени в Габрово и региона, става ясно от информация, разпространена от пресцентъра Областната дирекция на МВР, откъдето обявиха резултатите от тях.

За периода от 19 до 23 юли на територията, обслужвана от РУ-Габрово, е била реализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред.

В хода на акцията са били проверени 234 лица и 75 автомобила, 26 търговски обекта. Изготвени са били 26 протокола за полицейско предупреждение, като са извършени 28 обхода в малки населени места и са били констатирани 128 нарушения.

За периода от 19 до 25 юли, на територията, обслужвана от РУ-Севлиево, се е провела специализирана полицейска операция срещу престъпления, свързани с разпространението и употребата на наркотици.

Проверени са били общо 203 автомобила и 403 лица. В хода на акцията е било задържано едно лице, като срещу него е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на полицейската акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“, проведена в периода от 23 до 25 юли, служители на „Пътна полиция“ са проверили на общо 258 МПС-та и 302 лица.

Установени са били трима водачи, употребили алкохол и двама неправоспособни. Констатираните нарушения за превишена скорост са 336. Санкционирани за неправилно изпреварване са 7 лица, а за неспазване на пътни знаци и маркировка- 20.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица