Свържи се с нас

Новини

Листата на „БСП за България“ в област Габрово

Published

on

Валери Митов – специалист в областта на бизнес информационните технологии, магистър „Бизнес информатика с английски език”.

„Аз съм габровец и без значение дали съм общински съветник, народен представител, политик…, си оставам габровец. Не ми е безразлично Габрово, обичам го! С отговорност към габровци ще направя всичко по силите си, за да е градът ни по-оживен и изпълнен с детски смях и младежки ентусиазъм. А за това са необходими инвестиции, които да привлекат младите.

С какво се ангажираме: да продължим работата за тунела под Шипка, проект от ключово значение за икономическото развитие на Габрово; да направим всичко възможно  за устойчиви инвестиции в индустрията и високите технологии; за развитие на индустриалната зона, което да гарантира модерни и сигурни работни места, с отлични условия на труд и много добро заплащане; за рехабилитация и подобряване на държавната и общинска публична инфраструктура, включително и чрез целевите програми за регионите.

Станимир Стойчев – завършил Аграрния университет в Пловдив, общински съветник в Община Севлиево, председател на комисията по земеделие и гори.

„С опита, който притежавам в сферата на селското стопанство и неправителствените организации, мога да помогна за развитието на модерно земеделие. Доказал съм го чрез  успехите на собственото си земеделско стопанство и наградата, която получих на националното изложение по животновъдство – Сливен 2022“.

инж. Светослав Минчев – с диплома от Технически университет Габрово, специалност „Енергийна техника“. Oбщински съветник в Община Дряново, член на комисията по Финансово-икономическа политика и контрол на обществените поръчки.

„Ще допринеса за формулирането на политиките на БСП по отношение на управлението на енергийните ресурси. Считам, че сериозният анализ и обединението на обществото около ясни и конкретни мерки за решаване на кризата предстои. И трябва да бъде извършено в сега, ако сме отговорни пред съгражданите си.“

Иван Халачев – роден в Трявна, възпитаник на Висше строително училище „Любен Каравелов“, специалност „Инженер строителство на сгради и съоръжения“.

“В момента работя като инвестиционен контрол в частна фирма. Виждам проблемите, които настоящото законодателство не е решило досега в строителния бизнес. Необходимо е да се работи за максимално улесняване на предприемачите и максимално намаляване на бюрокрацията.“

Татяна Йорданова –   завършила Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов, специалност „Счетоводство и одит на нефинансовите предприятия.“

„Като председател на младежкото обединение на БСП в Трявна мисля, че съм наясно с проблемите на младите хора. Ще направя всичко по възможностите си да привлека повече млади хора да участват във формирането на политиките за младежта“.

Детелина Кьосова –  бакалавърска степен „Политология“, магистърска степен „Здравен мениджмънт“.  Общински съветник в Дряново, кмет на Царева ливада.

„Реших, че мога да съм полезна в екипа на БСП с опита ми на кмет. Близо съм до хората, мога да преценя кои държавни практики и политики са от полза за хората в общините и създават възможности местната власт да работи спокойно“.

Генади Цитлакидис – завършил Национална спортна академия „Васил Левски“.

„Като експерт за младежта и спорта в Община Дряново и изпълнителен директор на ФК „Локомотив“ – Дряново допълвам експертизата на екипа чрез конкретния си опит за развитието на спорта. Известен съм сред спортните клубове в областта, познават ме добре. Сигурен съм, че мога работя успешно за привличане на инвестиции за нови спортни съоръжения“.

инж. Емилиян Маринов – диплома по „Енергетика“ от Техническия университет в Габрово и „Финанси и Мениджмънт“ от Стопанската академия в Свищов. Общински съветник в Община Севлиево, член на комисията по Екология и рационално използване на природните ресурси.

„Включвам се в екипа чрез опита ми на изпълнителен директор на „Делта Стар“ АД, фирма, която доказа, че успешно може да се справи с предизвикателствата на непрекъсваемото сервизно обслужване на електросъоръженията, развитие на дейности по тяхното проектиране и изграждане. Мога да работя за развитие на национални политики за създаване на условия за успешно развитие на бизнесите, правилно структуриране и управление на ресурсите“.

Номерът на листата на Коалиция „БСП за България“ за седми многомандатен район – Габрово е 28. Предизборната си кампания левицата ще закрие с концерт тази вечер, 30 септември, от 17.00 часа на пешеходната улица „Радецка“ в Габрово.

Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „БСП за България“, във връзка с изборите за 48 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „БСП за България“ е под номер 28 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Коледният базар с благотворителна инициатива за Милена Христова

Published

on

Благотворителна инициатива за набиране на средства за лечението на 51-годишната
Милена Христова от Габрово ще бъде част Коледния базар на 17.12.2022 г. Базарът ще
се проведе на площад „Възраждане“ в Габрово, а зад каузата за лечение на Милена,
която е диагностицирана с тежка форма „Сколиоза“, ще застанат със свои щандове
редица социални услуги от града: Дневен център за деца и младежи с увреждания;
Дневен център за стари хора; Център за обществена подкрепа „Вяра“; Център за
обществена подкрепа ИМКА; Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център
за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, Комплекс за социално-здравни
услуги за деца.

Целта е да се съберат средства за сложна медицинска интервенция в
Турция за освобождаване на гръбначния мозък – 2 операции и последващи посещения
за контролни прегледи.

Община Габрово вече подкрепи кампанията с 5 000 лв, но за съжаление средствата не са достатъчни – нужната сума е 22 750 евро.

Началото на базара е в 10.00 часа.

Той е и добър начин да стартираме подготовката за коледните празници. Освен
подаръци с кауза, там ще намерите и много хранителни продукти и деликатеси,
директно от малки ферми и производители. Мед и пчелни продукти, различни видове
кашкавали и сирена, деликатеси от месо, вина, сушени плодове – това е основата на
всяка коледна трапеза.

Щипка екзотика ще внесе щандът на магазин „Берьозка“, където ще се предлагат топли
пелмени, медени блатове за торта, сладка и конфитюри, плодови сокове и сиропи,
сладки изделия и бонбони, лечебна козметика и други.

Ще има и коледна томбола – всеки, пазарувал от търговците на базара, ще получи
талонче с номер за своята покупка. Едно от талончетата ще донесе на своя собственик
пълна торба с продукти от базара – храни, козметика и подаръци.

Разбира се, не е забравена и коледната сцена. На нея ще видим ФТА „Боженци“ в 11.00
ч. и Оркестър Габрово в 12.00 часа – за да бъде денят ни съвсем празничен и светъл.
Коледният базар се организира от Рекламна агенция „Елмазови“ съвместно с Община
Габрово.

Заповядайте, за да променим заедно Коледата на едно семейство и дадем началото на
своята – малко по-добра, споделена и вкусна.

Дарение за каузата можете да направите чрез банкова сметка:
BIC IORTBGSF
IBAN BG82IORT80485019777600
Титуляр Милена Иванова Христова

Зареди още

Крими

Образуваха досъдебно производство за смъртта на блъсната на бул.“Трети март“ жена

Published

on

Досъдебното производство е започнало с първо действие на разследването – оглед на местопроизшествие и се води за престъпление по чл.343 ал.1  б. «в» във вр. с чл.342 ал.1  от НК.

Образувано е за това, че около 18.00 часа на 1 декември в Габрово, на бул.“Трети март“ срещу № 27, при управление на моторни превозни средства, са нарушени правилата за движение по пътищата и е предизвикано пътнотранспортно произшествие между л.а.“Фолксваген Поло“, управляван от А.Ч. от Габрово, л.а.“Дачия Сандеро“, управлява от В.В. от Габрово и пешеходец Д.И. от Габрово, в резултат на което по непредпазливост е причинена смъртта на пешеходеца.           

Неотложните следствени действия са извършени от екип на Областна дирекция на МВР – Габрово с участие на автоексперт в присъствие на дежурния прокурор от Окръжна прокуратура – Габрово.

Предстои назначаването на съдебномедицинска експертиза и автотехническа експертиза относно причините и механизма на възникналото пътнотранспортно произшествие.             

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Коледният дух завладява Габрово

Published

on

Коледният дух завладява Габрово с концерти, ателиета, изложби, представления, украси и разбира се – светлини.

В програмата през празничния месец декември Община Габрово и културните институции са се погрижили да има за всеки по нещо. Разбира се особено внимание ще получат най – малките, които с най – голямо вълнение очакват елхата, Коледните и Новогодишните празници. А тя, елхата ни, ще огрее целия площад „Възраждане“ на 6 декември точно в 18:00 ч, когато ще можем да се насладим на „Коледна миниатюра“ от ДТ „Рачо Стоянов“ и празнични изпълнения от Оркестър „Габрово“. Със запалването светлините на градската елха започваме обратното отброяване до настъпването на Новата година, а до тогава централната градска част ще е изпълнена с коледни изкушения, които ще дебнат отвсякъде – както за душата, така и за сетивата.

И тази година Градинката с мечето ще се превърне в голямо коледно детско градче, а своите най – малки приятели Община Габрово ще изненада с две нови любими фигури.  Кои ще са те ще разберете на 12 декември в 17.30 ч, когато ще бъде официалното откриване с участието на Държавен куклен театър и нещо специално подготвено от куклените актьори за малчуганите на Габрово. 

Няма как да пропуснем и коледните базари, които тази година ще са поне три, защото това е време за приятни разходки и срещи с приятели, красиви изделия и вкусни изкушения. Най – продължителният от тях ще започне на 5 декември и ще остане до края на месеца и ще е разположен в алеята между РБ „Априлов – Палаузов“ и Национална Априловска гимназия.

Коледен базар с музикална програма ще има и на площад „Възраждане“ на 17 декември от 10.00 ч, а третият и най – нов ще е на едно различно място – по калдъръмените улички на Шести участък. Очаквайте коледни изненади зад всеки ъгъл от 18 до 23 декември, сътворени от „джуджетата“ не на Дядо Коледа, а на Младежки център – Габрово.

Но за това като му дойде времето, а до тогава може да отидете на изложби на децата от Школите на Елиза Ковачева и на Ива Пенчева, а за по-големите и на годишната изложба на габровските художници, да изберете представление от Коледния фестивал на Драматичен театър от 6 до 11 декември, да посетите коледните концерти на две от габровските читалища – НЧ „Габрово – 2002“ и НЧ „Априлов – Палаузов“ и разбира се на 25-ия ден от декември в 11:00 ч да посрещнем заедно коледарите от ДФА „Габровче“ на площад „Възраждане“.

Благослов и наричания ще отправят веднага след това и в МАИР Боженци, а на следващият ден 26-ти в РЕМО „ЕТЪР“ ще може да видите и възстановка на обичая Коледуване, този път пресъздадена от участниците в училището за коледари. Дойдат ли коледарите неусетно идва времето да помислим за всичко, което ни се е случило през годината – и хубаво, и не чак толкова, да го приемем, да благодарим и да погледнем към Новата година, като първо по габровски се повеселим  – на 30 декември, изпращайки старата година „Под звездите на Габрово“ с Влади Ампов – Графа и Михаела Филева.

Декември е времето да бъдем заедно…

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица