Свържи се с нас

Новини

Силният отбор на ГЕРБ – Габрово изцяло местни кандидати и доказани професионалисти

Published

on

Кандидатите на ГЕРБ в област Габрово са уважавани от съгражданите си личности, доказани професионалисти в сферите, в които се реализират и ангажирани общественици. И най-важното – всички те са местни хора.

Томислав Дончев
Вицепремиер, евродепутат, министър, народен представител, кмет, човекът, на когото Габрово и страната дължат реалната възможност за възползване от средствата от Европейския съюз.

Човекът, способен да се справя с предизвикателства – от тези в планината до предизвикателствата в политиката. Човекът, справил се с най-голямото предизвикателство в политиката – да остане здраво стъпил на земята, да постига и успява повече за другите, отколкото за себе си, да израства без да взема, а да дава. Човекът с морал в политиката.

Завършва ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово. Придобива магистърска степен „Стопанско управление“ и магистърска степен специалност „Философия“ с втора специалност „Журналистика“, както и допълнителни квалификации в сферата на политическите науки, консултирането, бизнес-менторинг, финансиране на малки и средни предприятия.

Томислав Дончев има повече от 10 години опит в подготовката и управлението на европейски проекти в сферите на регионалното и икономическо развитие, образованието и социалната сфера.

Вицепремиер в две правителства, в периода 2014-2021 г., евродепутат през 2014 г., народен представител в няколко Народни събрания, министър по управление на средствата от ЕС през периода 2010-2013г., кмет на Габрово от 2007 до 2010 г. Има журналистически и преподавателски опит. Томислав Дончев е заместник-председател на ПП ГЕРБ.

Невена Минева
Заместник-кмет на Община Габрово, областен управител на Област Габрово в продължение на 4 години, юрист по образование, майка на две деца – Невена Минева доказа, че с присъщата й съпричастност и отдаденост, и придобитите от професионалното й развитие категоричност, отговорност, и справедливост успешно работи за обществени каузи.

Придобива магистърска степен по Право във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Средното си образование завършва в Национална Априловска гимназия – Габрово специалност „Философия, социология, право”. Притежава допълнителни квалификации към Института за политика – Обучение на политически лидери. Владее английски и руски език.

Невена Минева започва кариерата си като адвокат на свободна практика към Габровската адвокатска колегия, оказваща експертна правна помощ в различните клонове на правото. Впоследствие работи 12 години като дознател в Севлиево. Преди да заеме поста на областен управител на Габрово Невена Минева работи като директор на Дирекция „Хуманитарни и социални дейности” в Община Севлиево. Невена Минева беше народен представител в 45-тото Народно събрание.

Невена Минева е член на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ.

Д-р Мирослав Стоянов
Д-р Мирослав Стоянов – признат и уважаван лекар в областта на кардиологията. От 27 години практикува като лекар, кардиолог е от 18 години, а от 13 години е и инвазивен кардиолог в МБАЛ “Д-р Тота Венкова” – Габрово. В продължение на 11 години д-р Стоянов е бил началник на отделението по “Кардиология” в габровската болница.

Завършва ВМИ – Стара Загора с квалификация лекар, УНСС – София специалност „Здравен мениджмънт”, „Вътрешни болести” във ВМИ-Плевен, ултразвукова съдова диагностика в Медицински университет – София, специалност „Кардиология” в Медицински университет – София, Трансторакална Ехокардиография в Медицински университет – Плевен, Инвазивна кардиология в Медицински университет – София и OLV Hospital – Аалст, Белгия. Средното си образование завършва в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” – Габрово.

Освен уважаван лекар, д-р Стоянов е и общински съветник, ангажиран с развитието на Габрово.

Д-р Мирослав Стоянов е женен, с три деца.

Деница Вачкова
Икономист по образование, социален работник по призвание – Деница Вачкова от години е избрала да помага на хората в нужда. Завършва средно образование в Професионалната икономическа гимназия „Рачо Стоянов“ в родния си град Дряново и висше образование – в СА „Д. А. Ценов“ – гр. Свищов. Повече от 20 години Деница Вачкова работи в Дирекция „Социално подпомагане“ на различни позиции и в различните сектори.

Казва, че въпреки икономическите си познания, винаги е искала да работи в социалната сфера. Да помага и подкрепя хората е това, което й носи удовлетворение. В периода 2015-2019 година Деница Вачкова е заместник-кмет на Община Дряново с ресор „Соц. дейности, здравеопазване, спорт, туризъм и селско стопанство“. Към момента заема длъжността началник отдел „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Габрово.

Омъжена е, с една дъщеря.

Константин Брънеков
Константин Брънеков е млад и успяващ архитект. Завършва „Архитектура“ във ВСУ „Любен Каравелов”. Има множество допълнителни специализации и участия в международни академии и конкурси по специалността си. Управлява собствена фирма за проектиране и дизайн на сгради и съоръжения, която реализира проекти в много населени места на територията на страната.

Константин Брънеков е общински съветник от ГЕРБ през мандат 2015-2019 г. и от 2019 до сега. По негова инициатива в Трявна се провежда архитектурен пленер с участието на студенти по архитектура от цялата страна, които в рамките на седмица разработват и предлагат на вниманието на тревненската общественост различни архитектурни решения за централна градска част на Трявна. Константин Брънеков е на 34 години. Женен е, с едно дете.

Атанас Атанасов
Атанас Атанасов е от Севлиево, икономист по образование, завършил Икономика на туризма.

Работи в голяма севлиевска компания като инженер по производствена ефективност и като 5S lean координатор. През годините назад се е реализирал като производствен управител в севлиевска фирма. Шест години е работил и като технолог по поддръжка и профилактика на хемодиализни апарати в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” ЕООД. Владее английски език.

Атанас Атанасов е семеен, има една дъщеря.

Марияна Атанасова
Марияна Атанасова е кметски наместник на Кметско наместничество Баланите вече 15 години, през които жителите на населените места я избират да бъде тяхна опора, а тя е избрала да помага на хората в тежкия планински район. Марияна Атанасова е и главен експерт в Отдел „Стопанска дейност и жилищна политика” в Община Габрово. Има 17-годишен опит като помощник детски възпитател.

Марияна Атанасова завършва средното си образование в Национална Априловска гимназия, а висшето – в Технически университет – Габрово, специалност „Компютърни системи и технологии“.

Притежава Удостоверение от Институт по публична администрация за завършен курс по Стратегическо управление и разработване на публични политики, сертификат по Подобряване на капацитета на кметовете на кметства и кметски наместници, както и за Подобряване на общинските услуги.

Омъжена е, с две дъщери.

Веселин Данчев
Веселин Данчев е общински съветник, инженер по образование, предприемач. Завършва висше образование в Технически университет-Габрово, специалност „Индустриален мениджмънт” и магистратура „Мениджмънт на индустриалното предприятие”. Средното си образование придобива в Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади” в Габрово.

Веселин Данчев развива собствена дейност в качеството си на собственик и управител на фирма в областта на производството на мебели. В годините назад е работил като управител на фирма, специализирана в производството на слънчогледово олио.

Веселин Данчев се реализира и като десен политик и местен лидер на СДС.

Женен е, с две деца.

Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на „ГЕРБ – СДС“, във връзка с изборите за 48 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ГЕРБ – СДС“ е под номер 24 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Любопитно

„От Месамбрия до Несебър“ на шеф Мария Озтюрк в Габрово (снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

АПИ: До 15 октомври гражданите могат да предлагат пътища за ремонт!

Published

on

До 15 октомври гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2023 г. за текущ и основен ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа – автомагистрали и пътища първи, втори и трети клас.

В момента АПИ разработва процедура за приоритизиране на дейностите, изпълнявани по републиканската пътна мрежа със средства от държавния бюджет. Целта е да се подобри процесът по планиране на дейностите за проектиране, строителство и поддържане на пътната мрежа за всяка календарна година.

Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, чрез форма за подаване на предложения за пътища с необходимост от ремонтни дейности, на имейл адрес: signali@api.bg.

Формата за подаване на предложения е публикувана на интернет страницата на АПИ, в рубриката „Предложения и сигнали“ – формуляр. Целта е Агенцията да получи обратна връзка от гражданите за неотложните според тях ремонти.

Предложенията ще бъдат разгледани от постоянно действаща комисия в АПИ, която ще приоритизира окончателните списъци с пътищата за ремонт през 2023 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Служители на РЗИ-Габрово излизат на протест

Published

on

Служители на Регионалната здравна инспекция в Габрово ще изразят подкрепата си и ще се присъединят към Националния протест на работещите в РЗИ по места, който ще се състои на 26 септември, понеделник.

„Търпението и проявената от нас толерантност, в името на общественото здраве, са категорично изчерпани“, заявяват работещите в РЗИ – Габрово. Протестът е подкрепен от синдикалните структури по места, където има такива.

Инспектори, експерти, специалисти и изпълнители от РЗИ-Габрово отново ще бъдат на работните си места, изпълнявайки изискванията на държавната служба, ръководени от интересите на държавата, но с призив „За достойно заплащане на труда ни“. Служителите на РЗИ са неуморно на своя пост в името на общественото здраве. „Три години работихме в условията на световна пандемия. Малцина си дават сметка за всеотдайната ни работа и дейностите ни по овладяване на пандемията от КОВИД-19, за 24-часовото разположение, за неуморния труд през почивни и празнични дни, за готовността и саможертвата в полза на общественото благо. Задачите и отговорностите на Регионалните здравни инспекции, като териториален орган на МЗ, не се изчерпват с КОВИД-19.

Ние осъществяваме и организираме държавната здравна политика на територията на съответната област. Изключителната роля на служителите на РЗИ е осигуряване на превенция, промоция и контрол на общественото здраве в България. Задълженията ни се увеличават и разширяват по обем и направление всеки изминал ден. Вменяват ни нови задължения и отговорности, при които проявяваме отдаденост и професионализъм. Изискванията на професията ни налагат задълбочено познаване и компетентно прилагане на националното и европейско законодателство, и приложимите национални и международни стандарти в областта на общественото здраве.

Ежедневната ни работа е свързана с усвояването и прилагането на Закона за здравето, Закона за лечебните заведения, Закона за водите, Закона за защита от шума в околната среда, Закон за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси, и много други нормативни разпоредби, свързани с опазването на здравето на населението.

Всекидневно се сблъскваме с общественото недоволство и негативи, които неизменно се проявяват поради естеството на работата ни. В тези трудни моменти не си позволяваме да проявим безотговорност, не абдикираме от ангажиментите си, съзнавайки благородната си мисия и отчитайки, че е наш дълг да сме винаги на „първа линия“ в името на живота и здравето на хората.

Служителите в Регионалните здравни инспекции бяха обнадеждени от декларираното пред обществото намерение на управляващите да припознаят Здравеопазването, като сектор с приоритетно значение. Същевременно, с огорчение констатираме, че позицията ни на държавни служители дава основание на управляващите да ни разглеждат като външни на системата, поради което не можем да се ползваме от постигнатите колективни споразумения в отрасъл „Здравеопазване“. 

Заплащането на труда на служителите на РЗИ силно изостана и по отношение на заплащането на труда в други сходни териториални администрации (второстепенни и третостепенни разпоредители на бюджетни средства-БАБХ, Изпълнителна агенция по горите, Изпълнителна агенция по лозята и виното, Изпълнителна агенция за борба с градушките, НЗОК и други).

С Постановление на Министерски съвет (ПМС) №210 от 29.07.2022 год. са одобрени допълнителни разходи по бюджета на МЗ за увеличаване на разходите за персонал за 2022 год. С това е осигурен финансов ресурс, който според изричния текст на чл. 1 от цитираното ПМС е целеви и следва да е насочен само и единствено към „достигане на минималните нива на заплащане, договорени в Колективния трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ 2022 год. за второстепенните разпоредители към министъра на здравеопазването“.

Резултатът към днешна дата – липса на каквато и да е индикация, че одобрените допълнителни разходи по бюджета на МЗ ще бъдат използвани за увеличение на основните възнаграждения на работещите в РЗИ, каквото е предназначението на част от тези средства съгласно чл. 1 и чл. 2 от ПМС №210/29.07.2022 год. „, изтъкват в своите аргументи за недоволството здравните служители.

Те настояват за две неща. Увеличение на основните възнаграждения на работещите в регионалните здравни инспекции със задна дата и срок до 25.10.2022 г., както и заличаване на исторически натрупалите се диспропорции при заплащане на труда при служители заемащи еднакви длъжности.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица