Свържи се с нас

Новини

Поздравление на кмета на Трявна по случай първия учебен ден

Published

on

Уважаеми учители, ученици и родители,
Скъпи първокласници,

Отново е 15-ти септември и всички ние сме пред прага на новата учебна година! Първокласниците, тръпнещи в очакване да чуят първия учебен звънец; учениците, които отново ще изпълнят със смях и глъч класните стаи; учителите, които, и тази година, ще посрещнат с отворени обятия своите възпитаници, всички ние –  родители, близки и приятели, които ще изпратим на добър час нашите деца! 15-ти септември е винаги тържествен, запомнящ се и вълнуващ! Остава в съзнанието на човек като ден, в който поставяме начало за още нови знания и потапящ ни в необятния свят на науката, бъднината и просветата!

Честит първи учебен ден!

На Вас, учители, искам искрено да Ви пожелая да бъдете все така всеотдайни, отговорни и проспериращи! Да имате една година, изпълнена с много постижения, успехи и радости! Да обменяте опит, да пътувате и да водите напред децата ни, въпреки изпитанията на времето и събитията, променили съвременната история! Защото именно децата ни са лицето на Трявна и Плачковци пред България и света и техните отличия са огледало на Вашия труд, знания и професионализъм в образователната система! Не на последно място, искам да Ви благодаря за търпението, желанието и за любовта, с които преподавате най-важните уроци на идните поколения!

На Вас, скъпи ученици, пожелавам нестихващ ентусиазъм за знания и умения, развиващи Вашия ум, способности и изграждащи Ви най-вече като личности. Бъдете упорити в преследването на мечтите си, активни в училищната дейност и знайте, че винаги има с какво да се гордеете! Не забравяйте, че науката е слънце, а училището е първия етап от голямото изпитание, наречено живот.

На днешния ден, искам специално да се обърна и към всички първокласници, които приветствам с „Добре дошли!“ в най-чудния, вълшебен и познавателен свят. Мили деца, днес, Вие за първи път ще прекрачите прага на Вашия втори дом и на първата Ви класна стая, в която ще се учите с буквички и срички на четмо и писмо. За първи път ще се срещнете и с учителя, който ще се превърне в най-верния Ви и близък приятел, който никога няма да забравите.

Бъдете прилежни, игриви и нека първата Ви учебна година да бъде изпълнена с много нови знания, поводи за гордост и впечатляващи резултати.

Не по-малко важен е 15-ти септември и за Вас, родители! Вие сте най-важната опора в израстването на децата ни и заедно с техните учители развивате най-умело таланта и способностите им. Благодаря Ви, че сте неотлъчно до тях и преодолявате всяка трудност и изпитание, които срещате пред себе си.

На добър час!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

Новини

ГЕРБ: Ангажираме се с опита и експертизата, които имаме, за да изведем България от кризата

Published

on

 • Достъпни цени на природен газ, горива и електроенергия
 • Държавна подкрепа за бизнеса, хората, лечебните заведения,
  образователните институции, социалните
  услуги, религиозните храмове, културните
  институции и земеделските производители за достигнатите от предишното управление високи цени на енергоносителите
 • Намаляване на тежестта на инфлацията върху българските граждани
 • Ръст на доходите – 1200 лева минимална заплата, 2800 лв. средна работна заплата до края на мандата
 • Ежегодна актуализация на пенсиите на над 2 млн. пенсионери – 1000 лева средна пенсия до края на мандата
 • Стартиране на програмата за саниране на жилища
 • Възобновяване на строителството на големите инфраструктурни обекти, сред които автомагистрала „Хемус” и тунела под Шипка
 • Изграждане на индустриална зона между Габрово и Севлиево
 • Продължаване подобряването на водоснабдяването в Севлиево, в селата на територията на габровска област, както и на състоянието на улици и квартали
 • Осигуряване на водоснабдяването на 17 габровски села от яз. „Христо Смирненски”, които се намират в посока Севлиево
 • Ремонт на пътя Габрово – Узана
 • Изграждане на Западен обходен път на Севлиево
 • Решаване на проблема с водоснабдяването на Трявна – пречиствателна станция за питейна вода, стъпки за реализация на язовир Йовковци
 • Пречиствателна станция за отпадни води за Плачковци
 • Ремонт на пътя Трявна – Дряново
 • Рехабилитация на пътя Дряново-Севлиево

Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на „ГЕРБ – СДС“, във връзка с изборите за 48 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ГЕРБ – СДС“ е под номер 24 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Крими

Акция за изборна търговия в Дряново и село Шумата

Published

on

Вчера служители от Областната дирекция на МВР – Габрово, колегите им севлиевската полиция и служители на Териториална дирекция на НАП – Велико Търново взеха участие в специализирана полицейска операция за противодействие укриването на обороти от продажби на стоки, разпространение на акцизни стоки, без наличие на български акцизен бандерол и организиране на контролиран вот, във връзка с насрочените за неделя, 2 октомври, парламентарни избори.

В хода на провежданата операция са били проверени 4 магазина за продажба на хранителни стоки в село Шумата и 1 магазин за продажба на хранителни стоки в Дряново.

В проверения обект в града било установено, че не е отчетен оборотът от продажба за деня. В тази връзка служителите на НАП съставили на собственика му акт за установено административно нарушение. В другите проверявани обекти не са констатирани нарушения.

Данъчните съставили и 2 констативни протокола за установената фактическа обстановка. По време на акцията не са били установени данни за подготвяни и/или извършени престъпления против политическата права на гражданите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

В 156 секции от област Габрово ще се гласува машинно на вота в неделя

Published

on

В 156 секции на област Габрово ще се гласува с машини на предстоящия парламентарен вот в неделя, 2 октомври. В останалите 64 избирателите ще могат да упражнят правото си на глас на хартиена бюлетина.

Общо 104 100 са бюлетините за региона, които вчера, 28 септември, пристигнаха в областния град при строги мерки за сигурност. Според разпределението по общини Габрово ще получи 55 800 бр, Севлиево – 31 000 бр, Дряново – 7 500 бр и Трявна – 9 800 бр.

Всички са предадени на представителите на общините и ще се съхраняват в специално определени помещения в съответната община под охрана.

Въпреки, че в по-голямата част от секционните избирателни комисии в областта – 156 на брой от общо разкритите 220, ще се гласува с машинно устройство, съгласно законодателството се изисква да бъдат осигурени и достатъчен брой хартиени бюлетини.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица