Свържи се с нас

Новини

Водещи клубове по лека атлетика проведоха лятно подготовка в Трявна

Published

on

„Очаква се Трявна да става все по-предпочитана дестинация за клубовете по лека атлетика в България, благодарение на природните дадености на нашия град и базата, която Община Трявна предоставя.“

С тези думи Кристиян Генев – представител на параолимпийския спорт, постигнал редица успехи на международно ниво като национален състезател по лека атлетика, действащ треньор и общински съветник през настоящия мандат, описва само една малка част от впечатленията, приятните емоции и ползотворната съвместна работа през изминалата лятна подготовка на малките ни големи надежди в областта на леката атлетика.

Като град, доказал любовта си към спорта, повече от месец Трявна бе база за подготовка на едни от водещите ни клубове по лека атлетика. Така, от началото на месец август до 7 септември, общо шест отбора проведоха своите тренировки и учебни занимания на откритата лекоатлетическа писта на стадион „Ангел Кънчев“ в града.

„Първи беше отборът на ЛК „Виктория“ Варна. Те останаха в града ни от 1 до 8 август. След тях пристигнаха най-малките атлети на СКЛА „Черно море-2005″ Балчик, общо 16 деца, чийто треньор е Валентин Андреев – дългогодишен шампион и рекордьор на България във всички възрастови групи, както и вицеолимпийски шампион от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес в дисциплина хвърляне на чук“, разказа Кристиян Генев.

50 млади атлети от отборите на големите български гордости – Ивет Лалова, която се слави с бързината и успехите си в спринта на 60, 100 и 200 метра, носеща редица титли, сред които тези на европейска шампионка на 100 м в Хелзинки 2012 г., европейска шампионка в зала на 200 м. в Мадрид 2005 г. и национална рекордьорка на България на 100 м и 200 м в зала и Андриана Бънова – дългогодишна национална състезателка в тройния скок, участвала в летните олимпийски игри през 2012 год. в Лондон, проведоха своята подготовка в Трявна от 27 август до 3 септември.

„Освен състезателите от „Ивет Лалова спринт академи“ и „Тийм Бън“, по същото време на подготовка при нас бяха и 15 състезатели от отбора на „ЦСКА-София“, които останаха в Трявна до 7 септември. Изключително се радвам, че всички деца от СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“ тренираха по същата програма, в лагерова обстановка, с двуразови тренировки заедно с връстниците си от другите клубове“, допълва още техният треньор и подчертава с категорична усмивка благодарността на всички лекоатлетически клубове за предоставените им условия и възможността за провеждане на лятната си подготовка в град като Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица