Свържи се с нас

Новини

Опасна детска площадка в центъра на Габрово

Published

on

Детската площадка, намираща се до търговския център на бул. „Априлов“ в Габрово, е опасна за игра и за посетителите ѝ. Монтирано съоръжение, по което малчуганите се катерят и люлеят, застрашително се клати и е въпрос на време някое дете, или придружаващ го възрастен в близост, да пострада.

Притеснителният сигнал, свързан със занемареното експлоатационно състояние на тази детска площадка в нашия град, получихме от читател на „Габрово Нюз“.

„Всеки родител желае най-доброто за своето дете. Посвещава живота си на него, с една единствена цел – да му осигури по-добро бъдеще. Детството се символизира с веселието, с игрите и лудориите. Нормално е обаче всеки родител да се притеснява за своя наследник и се оказва, че има защо. Местата, предназначени за игра в Габрово, се превръщат в истинско изпитание за децата и понякога „от играчка може да стане плачка“, коментира автора на сигнала.

„На мнение съм, че все повече детски площадки имат недотам приятен вид, подобен на този, за който се надявам ще дадете гласност и отговорните институции ще обърнат внимание, предприемайки елементарни мерки, преди някой да бъде ранен. Институциите нехаят! За опасната ситуация носим отговорност всички ние, като общество, тъй като допускаме всичко това да се случва.

Сякаш успяхме да изградим търпимост към ненормалното и го приемаме с думите: В България е така! Така ли е обаче в Европа, към която се стремим? Не, не мисля! Там се грижат за бъдещите поколения и подобни гледки трудно биха се случили, защото няма кой да ги допусне. Институциите там са същите като в България, но упражняват превантивен контрол“, възмущава се родителят, който настоява съоръжението да бъде обезопасено.

По думите му детската площадка е оживена и предпочитано място за игра, но вещае беди. Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ призовава отговорните лица и компетентни институции да се самосезират след публикацията, да предприемат спешни мерки по обезопасяване на площадката и превеждането ѝ в годна за ползване. Докато това се случи, препоръчваме на родителите да не водят децата си на тази детска площадка, за да ги предпазят, тъй като риск от инцидент съществува.

Каква ще бъде реакцията на институциите, предстои да разберем. Ще продължим да следим случая. Вашите сигнали за всякакви нередности изпращайте на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на страницата ни във фейсбук, или на телефон: +359878 993779, а ние ще ги правим публично достъпни до широката общественост.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица