Свържи се с нас

Икономика

Къде в Габрово се предлага месо с 4-степенен контрол на качеството?

Published

on

Пет месни продукта от собствената марка на Kaufland България -„Брей!“ получиха международен сертификат за качество – TÜV Nord. Кюфтетата, кебапчетата, наденицата, каймата и карначетата родно производство преминаха през 4-степенен контрол на качеството от европейската лаборатория, като отговориха напълно на високите й стандарти. Сертификацията включва както първоначален пълен анализ на качеството на продуктите, така и поемане на дългосрочен ангажимент, част от който са и изненадващи последващи проверки на производствените процеси и съхранението на продуктите.

Сертифицираните месни продукти от марката „Брей“ могат да бъдат намерени в хипермаркета на Kaufland в Габрово, на адрес ул. „Ивайло“ 6.

„За нас в Kaufland основен приоритет е да осигуряваме на милионите ни български потребители качествени и свежи продукти всеки ден. Сертификацията на качеството на месните продукти от серията „Брей!“ ни дава допълнителна увереност, че предоставяме на клиентите си само най-доброто. Ние сме лидерите на пазара и като такива – безкомпромисното отношение към качеството на стоките в нашите хипермаркети е абсолютно задължително“, коментира Ялчин Джем, главен търговски директор на Kaufland България и член на борда на директорите.

Сертификатът на ТÜV удостоверява, че проверените продукти отговарят на международните стандарти за качество и безопасност на храните в съответната категория продукти. Одитът започва от производствената база на собствени марки месо и месни продукти, като включва проверка за спазване на изискванията при прием на суровини, производство, съхранение и експедиция на готов продукт. Той се извършва, както на база на протоколите от лабораторните вътрешни изследвания на Kaufland, така и на изненадващи проверки от TÜV Nord. Мострите за лабораторен анализ се закупуват директно от произволно избран филиал на Kaufland в България, за да удостоверят качеството на крайния продукт – такъв, какъвто той достига до клиентите.

Сертификатът на  TÜV дава право на Kaufland България да използва логото на институцията върху опаковките на всички сертифицирани продукти. Пакетирането им се реализира по съвременни опаковъчни технологии в цеховете на производителите.

Припомняме, че наскоро кюфтета „Брей!“, които се приготвят по стандарт за вкус  „Стара планина“, бяха отличени „Избран продукт на годината“ в най-голямата световна класация „Продукт на годината“, гласувана изцяло от потребителите.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Икономика

Над 630 000 лв просрочени задължения са постъпили в НАП – Габрово

Published

on

Публичните изпълнители от офиса на НАП Габрово събраха над 630 000 лева просрочени задължения за първите седем месеца на годината. Почти 110 000 лв от задълженията са внесени след наложен запор, а малко над 520 000 лв са платени доброволно.

С цел повишаване на събираемостта на публичните задължения на лица – изпълнители по договори възложени от разпоредители с бюджетни средства и по проекти по оперативни програми от Европейски фондове, Националната агенция за приходите получава обмен на информация чрез автоматизирана информационна система „РМС Плащания“ за предстоящи плащания.

Системата изисква преди всяко плащане от държавен или общински орган към изпълнител на обществена поръчка или друг получател на обществени ресурси, да се провери дали дружеството има неплатени данъци, осигуровки или други публични задължения.

Ако бъдат установени такива, публичните изпълнители на НАП могат да използват цялата или част от сумата на обществения ресурс, за да бъдат погасени дълговете на задължените лица към бюджета.

При уведомяване на приходната администрация и в случаи на непогасени публични задължения, Агенцията налага своевременно обезпечителни мерки, с приоритет върху вземанията по съответните сключени договори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Привличането на световни технологични производства променят икономиката ни!

Published

on

Привличането на международни технологични лидери и производства, с висока добавена стойност, променя икономическата среда в България. Това заяви президентът Румен Радев по време на церемонията по разширяване на производствения капацитет на завода за модерно оборудване за високо напрежение в Севлиево.

С официалното откриване днес се отбелязват и 60 години от създаването на производствения завод, който днес е един от най-големите по рода си в Източна Европа.

В приветствието си държавният глава посочи, че е важно в България да има компании, които са се доказали като символ на технологичен прогрес с високи стандарти за качество и зелени политики. „Това допринася за достойното ни място в европейското семейство и за бъдещето ни като модерна държава“, заяви Румен Радев.

Президентът посочи, че с технологичните си решения компанията стимулира развитието на българската икономика в редица важни сектори като индустрия, транспорт, инфраструктура чрез изграждането на интелигентни зелени мрежи за гъвкаво и устойчиво генериране и пренос на електрическа енергия.

„Инвестицията е не само в модерни технологии, но и в човешки капитал, като основна ценност са хората, на които се дава възможност за развитие и обучение“, заяви Румен Радев.

Президентът приветства амбициите на световния технологичен лидер да ускори темпото за постигане на въглеродна неутралност чрез нови технологии и цифрова трансформация.

Президентът посети базата за производство на модерно оборудване за високо напрежение в Севлиево по покана на българското представителство на компанията и Германо-Българската индустриално-търговска камара.

В рамките на посещението си президентът разгледа производствения процес и се срещна с млади специалисти, работещи в компанията.

В церемонията днес участваха представители на местната и изпълнителната власт, дипломати, представители на ръководството на компанията.

Международната технологична компания оперира в България повече от 40 години и в момента в нея работят над 800 служители.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица