Свържи се с нас

Новини

Богомил Петков: 8 дългоочаквани и значими проекта за областта ни са предложени за финансиране!

Published

on

Осем дългоочаквани и значими проекта за Габровска област са предложени за финансиране, съобщи народният представител от ПП „Продължаваме промяната“ Богомил Петков.

Това са „Реконструкцията на улични водопроводи в централната част на Севлиево”, „Реконструкция на източен водопроводен клон, ЕТАП 2, Участък № 2 – Водопровод от т. 700 до т. 883 с L = 5 827,33 м‘” и „Реконструкция на източен водопроводен клон“, ЕТАП 2, Участък № 1 – Водопровод от т. 570 до т. 700 с L = 4 205,35 м”.

„От много години имаме проблеми с водоснабдяването заради стари тръби, чести аварии и загуби на вода. Това е пътят към решаване проблема с водата за Севлиево, което е основна моя кауза“, коментира Богомил Петков.

В останалите три общини в област Габрово също ще се изпълняват инфраструктурни обекти.

В Дряново ще бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност, ремонт покрив и монтиране на мълниезащита на сграда „Народно читалище „Развитие 1869“ и реконструкция на пътя Трявна – Царева ливада – Куманите.

За Трявна се предвижда водоснабдяване на поземлени имоти в местностите Данова поляна и Вареницата, землище Трявна и землище Черновръх.

Тези проекти правителството ще финансира през Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Национална Априловска гимназия в Габрово бе одобрена за финансиране от инвестиционната програма на Министерството на образованието и науката за 2022 г, а отпуснатите средства ще бъдат за изпълнение на дейности от проекта, свързани с основния ремонт на покривите с мълниезащитна и заземителна инсталация. През Министерството на културата ще бъдат отпуснати допълнителни средства за подмяна на дограма на Гимназията.

Министерството на образованието ще се финансира ремонта на покрива на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” в Габрово.

„Когато има желание, амбиция и настойчивост – нещата се случват. Изпълнението на тези проекти ще решат различни социални, икономически и инфраструктурни проблеми, които хората са поставяли години наред. Щастлив съм, че заедно с екипа на „Продължаваме промяната“ успяваме! Благодаря Ви!“, заяви народният представител Богомил Петков.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица