Свържи се с нас

Любопитно

Узана Поляна Фест – Ин-ян зона водещите на практиките

Published

on

Дишайте! Движете се, присъствайте, танцувайте, забавлявайте се, впечатлявайте се! Събудете се! Усещайте, чувствайте, осъзнавайте! Останете в своя център! Бъдете! И наблюдавайте, съблюдавайте, смейте се, дарявайте, обичайте! Благодарете! Представяме ви водещите на практиките в ИН / ЯН зоната на УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ. Програма на зоната можете да намерите тук.

Ива Кирова е сертифициран преподавател по йога към БФЙ и Yoga Alliance. През последните 12 години тя е част от екипа на YOGAcenter Габрово и един от неговите създатели. Задълбочава знанията си в анатомия за йога и психология. В йога класовете си насърчава умението да се свързваме осъзнато с дъха и усещанията в тялото. За нея йога практиката е един прекрасен начин да почетем връзката със себе си. „Когато заздравим тази връзка, оздравяваме и връзката си с всичко около нас. А това е най-доброто, което можем да направим за себе си и за света.” „Зареждане със сила” е йога практиката, която тази година Ива ще предложи на посетителите на Узана Поляна Фест. Това е практика за всеки, който иска да се свърже със своето място – вътрешния си център, където корените са здрави, ресурсите са активни, а всяко движение –лечебно. „Ще го направим заедно – ще бъде лично и магично!”

Велина Русева преподава хормонална йога терапия за жени по системата на Дина Родригес, хатха йогa, както и хималайска йога по системата на Свами Дев Мурти, винияса йога, ин йога. Има квалификация към Българската федерация по йога за занимания с деца и сертификат за йога инструктори към Yoga Alliance – RYT 200 и Национална спортна академия. Иницииациирана е в Слънчево Рейки и Рейки – II ниво.

„Йога преоткрих през 2005 някак съвсем естествено, стремейки се към здравословен и целесъобразен живот, изпълнен с движение и активност. Постепенно тя се разгърна пред мен като цялостна личностна система за осъзнаване, развитие и светоусещане. Днес съм благодарна, че като биоенергиен коуч мога да споделям с хората различни практики и древна мъдрост, да им помагам да освободят тялото и ума си от ежедневния стрес; да хармонизират всеки аспект от здравето си; да преоткриват себе си, да празнуват живота тук и сега. Ом шанти!”

В Узана Поляна Фест Велина Русева се включва с йога практика за постигане на физически и душевен баланс „Равновесие в зелено”. Практиката е подходяща за всички желаещи да се заредят с енергия от сърцето на планината.

Николай Сираков е преподавател по Хималайска йога, Тибетска йога – Лейди Нигума, Хата йога и Йога на смеха. Той е актьор по образование с интереси в областта на маркетинг комуникациите.

„През последните години трупам опит и в публичния сектор като кмет, областен управител на област Габрово и народен представител. Вървейки по своя земен път търся отговорите за смисъла на човешкото съществуване в различни посоки и учения. Но животът ми се преобрази след срещата ми със Свами Дев Мурти, когато се запознах с неговата система – Хималайска йога. От години съм посветен в тибетския будизъм и следвам линията Палюл Нийнгма чрез своите учители.”

„Древни практики от Хималаите” е практиката съставена от 3 части с различна, но кратка продължителност. Предназначена е за хора, които нямат време и водят заседнал начин на живот. Но имат желание да се освободят от стреса, да се заредят с енергия, да успокоят ума и да преживеят деня в удовлетворение. Позите и упражненията представляват малки „йога витамини” с мощно въздействие върху тялото и ума, които ми бяха преподадени от Махариши Свами Дев Мурти, когато беше на 108 години. Потопете се в древните практики от Хималаите и направете сегашния си ден в радост и доволство.

Анна Оклева е родена в София, но от 5 години живее в Габрово. На Узана Поляна Фест участва за първи път с медитативна практика върху 4-те природни елемента като част от по-обширната тема за сприятеляването със себе си и природата на нашите мисли, емоции и преживявания. „След като станах майка започна моето по-задълбочено изследване над това как да живея по-балансиран и съзнателен живот. Моят интерес е насочен към практики култивиращи състрадание към мен и моите слабости, както и към останалите хора. Подкрепям своята практика с регулярни срещи на българската група/сангха към ученията в традицията на Плъм Вилидж, чийто създател е виетнамския зен учител Тик Нат Хан.”

Радосвета Павлова е психолог, енергиен и Бахов терапевт. Има практика в енергийната психология добре борави с ТЕС-техниката за емоционална среда и Пренареждане на Матрицата. Преминава различни курсове и прилага всички научени методи ежедневно, които водят до видими резултати при хората, които се обръщат към нея. Търси причината за проблема, от къде се е появил и по-какъв начин е необходимо да се освободи енергията от предходна травма. В комбинация с капките на Д-р Бах, които действат на менталното тяло, с помощта на телесно-емоционалното освобождава, с мануалните терапии на Томас Амброуз Боуен и освобождаване на енергията чрез вратите на времето, тя постига доста добри резултати в цялостното лечение. За да подържа своето здравословно състояние, ментално, емоционално и психически, Радосвета медитира, практикува йога, йога на смеха и други духовни практики и с радост споделя всичко, като води йога класове и лекува чрез звуци. В Узана Поляна Фест Радосвета Павлова се включва с йога на смеха (сърдечния групов смях има дълбоки краткотрайни и дългосрочни ефекти върху нашия ум и тяло) и гонг медитация (идеална практика за пречистване, хармонизиране и балансиране на чакрите и работата на двете мозъчни полукълба).

УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ ще Ви посрещне топло, гостоприемно и омагьосващо! За повече информация следете сайта на фестивала – www.uzanafest.gabrovo.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Мотосезонът в Габрово ще бъде открит тази събота, 13 април

Published

on

Тази събота, 13 април, в Габрово ще се проведе откриване на мотосезон 2024. Стартът ще бъде даден на площад „Възраждане“ в 09.30 часа, а след 13.00 часа ще започне демонстрационната мото обиколка на града.

Екипи на полицията ще съпроводят участниците по време на мото обиколката, която ще се проведе по определен маршрут.

Участниците в откриването ще потеглят от пл. „Възраждане“, ще преминат по бул. „Априлов“, в посока кръговото на Шиваров мост, откъдето ще продължат по бул. „Хемус“ до кръстовището с бул. „Столетов“.

Оттам след ляв завой по бул. „Столетов“ ще преминат по ул. „Капитан дядо Никола“, ул. „Йосиф Соколски“, ул. „Николаевска“, ул. „Априловска“, на която след завой надясно по ул. „Юрий Венелин“ ще се отправят към площад „Игото“, ул. „Брянска“, ул. „Христо Смирненски“, ул. „Търновсско шосе“ (бивша „Орловска“).

След това ще преминат по ул. „Индустриална“, ул. „Лазурна“ и оттам ще продължат на ляво по бул. „Могильов“ до кръстовището с бул. „Стефан Караджа“ и по бул. „Стефан Караджа“ към Севлиево.

Полицията призовава всички участници в движението да спазват правилата за движение, да бъдат внимателни и толерантни на пътя.

Зареди още

Любопитно

„ВАИКАР“ ще оцени по достойнство Вашия стар „Мерцедес“ или „БМВ“

Published

on

Притежавате стар, но все пак ценен немски автомобил „Мерцедес“ W126 или „БМВ“, произведен преди 1993 година? Фирма „ВАИКАР“ изкупува екземпляри от двете марки.

Ние разбираме стойността на класическите коли и сме готови да предложим конкурентни и достойни цени за Вашата стара кола. Независимо дали тя е в добро или лошо състояние, ние сме заинтересовани да я видим.

📞 Свържете се с нас, като позвъните на телефон: +359 999 009 008.

Не изпускайте възможността да се освободите от стария си автомобил и той да бъде оценен по достойнство за вярната си дългогодишна служба.

Позвънете още сега и ще се погрижим за цялата процедура. „ВАИКАР“ – вашата връзка със света на класическите автомобили!

Зареди още

Любопитно

Над 120 екипажа пристигат в Трявна за традиционното офроуд състезание

Published

on

Несъмнено едно от най-мащабните и харесвани спортни събития, провеждащо се на територията на община Трявна, е офроуд състезанието, което събира любители на екстремните преживявания от близо и далеч.

След едногодишно прекъсване, тази година в надпреварата се включват над 120 екипажа от България и съседна Турция, които ще открият пролетния сезон в Трявна. Главен организатор на събитието е Автомобилен спортен клуб „Риск-Габрово“, с подкрепата на Община Трявна.

Официалното откриване на офроуд състезанието „Трявна 4х4“ 2024 ще се състои на 13 април, събота, от 08.45 ч пред сградата на Община Трявна. Точните трасета и места за наблюдение ще бъдат обявени ден по-рано.

Идеята за провеждане на подобно кроскънтри рали и офроуд състезание в покрайнините на Трявна се заражда през 2010 година, когато е и първото издание на екстремната надпревара.

„Така вече 13 години имаме възможността да организираме офроуд състезание и Трявна да е наш любезен домакин, за което отново благодарим! Неслучайно сме избрали региона, защото е центърът на България и отделно тук има много повече хотели и места за настаняване на хората. Трасетата са много подходящи и има на полигоните затворен кръг, който е много подходящ също за публика и състезатели“, коментира Йосиф Лагадов от АСК „Риск-Габрово“.

В тридневното офроуд приключение в Трявна и Плачковци ще участват високопроодими джипове и UTV-та.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица