Свържи се с нас

Новини

Практиките по „Еразъм+“ отварят път към успешна професионална кариера и носят незабравими спомени

Published

on

Ако по някаква причина все още се колебаете къде да учите или в кое средно училище да запишете детето си, прочетете споделеното от Цветомира Костадинова и Габриела Минчева – ученички в ПГТ „Пенчо Семов“ – Габрово, които неотдавна се завърнаха от практика в Брага, Португалия.

„Кандидатствахме за практиката по програма „Еразъм+“ в Португалия, защото искахме да видим тяхната култура, техните различни традиции и тяхната разнообразна кухня. Искахме също да опознаем и самата Португалия, защото тя е различна, с различен език от нашия български и има антична история и забележителна архитектура.

Когато пристигнахме, бяхме възхитени. Видяхме отблизо техния, може би различен начин на живот, спрямо нашия. Ядохме някои изключително отличителни, да кажем характерини, ястия и страшно много ориз.  Някои неща бяха вкусни… Имаше голямо разнообразие от десерти като например десертът ната – печена ябълка с канела, крем с плодчета и много други.

Научихме се как да работим в екип, подобрихме си знанията по английски език, научихме се също как да комуникираме с други хора, намерихме си и нови приятели.

Посетихме едни от известните градове като например Порто, Виана до Кастело, Фатима и Лисабон. Сбъдна се това, което всички най-много искахме – да посетим Лисабон, защото не само е столицата на Португалия, а е и един страхотен град, пълен с много история и забележителности. Фатима, пък, ни очарова със своята чиста енергия.

Нашето приключение беше нещо уникално, преживяване, което не може да се опише с няколко думи и което винаги ще помним. Имахме толкова готини моменти там, които не можем да опишем с малко думи. Празнувахме рожден ден, пътувахме много, ходихме на шопинг, разхождахме се из нашия град Брага, направихме си едно запомнящо се нощно ядене, поглезихме се един вид… Нашето приключение е приключение за милиони“, споделят Цветомира Костадинова и Габриела Минчева.

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Новини

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Габрово

Published

on

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври. Това стана ясно днес, 19 август, по време на пресконференция, на която ръководството на политическата партия представи водачите на листите си в страната.

Пред медии председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с Цончо Ганев – зам. – председател на „Възраждане“, Александър Арангелов – председател на
„Възраждане“ София, Маргарите Генчева – член на „Възраждане“ и адв. Петър Петров – зам.председател на „Възраждане“ обявиха имената на кандидатите.

Даниел Петров е познат на местния избирател. Той беше народен представител в предходното 47-мо Народно събрание. По образование е икономист, завършва икономика – „Управление и финанси“, а днес е успешен предприемач в сферата на индустрията.

Средна възраст на водачите на листите е 42.3 г. Най-млад е водачът на листата в 21 МИР Сливен –  Климент Шопов, който е на 29 години, а най – възрастен е колегата му във Видин Валери Сираков, който е 66-годишен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Алекс Павлов постави тазгодишния рекорд по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата

Published

on

Тазгодишният рекорд за скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата е 246 секунди!

Той е притежание на Алекс Павлов, възпитаник на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново, който стана победител при момчетата, във възрастовата група от IX до XII клас.

Другите победители са: Ясемин Занкова от ИСО „Узана“ с резултат 5,25 минути (втора възрастова група), както и двама ученици от Габрово: Борислав Савев (5,37 минути) и Полин Пасева (6,03 минути) – първа възрастова група.

От името на „Сиела Норма“ наградите в традиционното състезание по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея връчи Пламен Иларионов.

Победителите в трите призови места получиха книги на издателство „Сиела“ и грамоти.

Състезанието е една от проявите по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 2012 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вицепрезидентът ще участва в честването на Шипченската епопея

Published

on

В събота, 20 август, от 11.30 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще участва на връх Шипка в честването на 145 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Тържествата се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

По-късно вицепрезидентът ще бъде в местността Петрова нива, община Малко Търново, където ще се включи в поклонението по повод 119-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание.

От 20.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, от 20.30 часа е възпоменателната церемония.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица