Свържи се с нас

Новини

Глобяват общински служители, позирали за календар

Published

on

Служители на общинското предприятие „Гробищни паркове“ в Габрово ще бъдат глобени заради календар, който със своята скандалност възмути и потресе местната общественост.

По случая тече проверка, а идеята за календара била лична. За кадрите, служителите позирали с порцеланов пепелник, с формата на човешки череп, както и други инвентари на дружеството, за които работниците предстои да дадат обяснения.

Снимките и коментар към тях, описващи календара за 2022 г. на общинското предприятие, бяха публикувани вчера, 26 юни, от потребител на социалната мрежа в местна група, свързана с осъществяването на граждански контрол.

Реакцията по случая от ръководството на ОП „Гробищни паркове“ не закъсня и директорът на общинската фирма Александър Дичовски днес, 27 юни, излезе с позиция, която бе огласена от Община Габрово.

Той поднася своите най-искрените извинения на всички габровци за причинения емоционален дискомфорт от публикацията, свързана с Общинско предприятие „Гробищни паркове“, показваща календар на служителите на предприятието, изобразяващ сцени с непристойно поведение на територията на Централен гробищен парк.

„Бих желал най-отговорно да заявя, че в качеството ми на директор на ОП „Гробищни паркове“ и в лично качество никога не съм възлагал, заплащал и разпространявал календари от какъвто и да е вид с логото на предприятието.

Въпросният календар на служителите е лична приумица, за която те ще дадат писмени обяснения.

Започната е проверка по случая и ще поискам конкретни обяснения за мотивите за тази нелепа, грозна и отвратително низка в човешки план постъпка.

Бих искал да уточня, че всички атрибути на снимката са част от работния инвертар, а черепът на една от снимките е порцеланов пепелник.

Всички участвали в този фарс ще бъдат строго санкционирани, съгласно разпоредбите на закона и вътрешните правила за определяне на работната заплата в ОП „Гробищни паркове“.

Още веднъж поднасям най-искрените си извинения на габровци и моля за разбиране до окончателното изясняване на случая“, заявява в своята позиция Александър Дичовски, цитиран от местната общинска администрация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Новини

Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града (снимки)

Published

on

Кметът Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града. Днес, 17 май, нашият град навършва 164 години.

Точно в 10.00 часа, на площад „Възраждане“, под музикалния съпровод на Оркестър „Габрово“ и пред строя на Ученическия гвардейски отряд към ПТГ „Д-р Никола Василиади“, на пилоните пред сградата на Общината габровският кмет тържествено издигна знамето на града.

Ритуалът бе уважен от председателя на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, областния управител на Габрово Мария Башева и заместника ѝ Иван Любомиров, зам.-кметовете на Габрово инж. Николай Меразчиев, Невена Минева и Мария Йозова, общински съветници, секретаря на Общината Полина Тихова, ръководители на културни институции, учебни заведения и граждани.

По традиция инициативите по случай Деня на Габрово продължават през целия ден. Празничната програма за Деня на Габрово започна в 9.30 ч. в Храма Успение на Св. Богородица”, където архиерейският наместник Руслан и габровски свещеници отслужиха Молебен за здраве и благополучие.

Церемонията по издигане знамето на града на площад „Възраждане“ бе последвана от инициативата  „Нарисувай Габрово“, в която се включиха ученици от габровските училища.

През целия ден в изложбената зала на Старо школо в МАИР Боженци ще се проведе изложба и ателие „Боженци – сградите разказват“, където посетителите ще могат да пишат с паче перо и мастило, а в Музея на хумора и сатирата се провеждат ателиета за изработване на карнавални маски на всеки кръгъл час.

Художествена галерия „Христо Цокев“ ще организира детско арт ателие на тема „Моят карнавал“, а в Детския отдел на РБ „Априлов-Палаузов“ се организира ателие за изработване на карнавални маски.

През деня, в 11.00, 14.00 и 18.00 часа, ще се проведат специализирани обиколки на театър ДТ „Рачо Стоянов“. Публиката ще има възможност да разгледа театъра, да се запознае с актьорите и да се качи на сцената.

И още, в близост до църквата „Успение Богородично“, ще се проведе традиционен благотворителен кулинарен базар, организиран от Женско благотворително дружество „Майчина грижа“, като събраните от него средства ще се използват за връчване на еднократна парична награда на зрелостници с отличен успех и в затруднено финансово положение.

В обедните часове градинката на Глинени гърнета ще бъде домакин на концерт от популярна и джазова музика, с участието на „ОРКЕСТЪР ГАБРОВО“.

Празничният за Габрово 17 май, ще продължи с церемонията „Дарования и постижения“, която ще се проведе в 16.00 часа в зала „Възраждане“.

След това, в 17.00 часа, Регионален исторически музей – Габрово и НЧ „Христо Ботев 1929 г.” – с. Донино ще организират Празник на щирника в Дечкова къща.

В 17.30 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“ ще се открие изложба „Живопис, графика, скулптура“, посветена на празника на Габрово.

Празничната вечер ще продължи с концерт „The best of Vassil Petrov“, който ще започне в 19.00 часа на пл. „Възраждане“. В програмата ще участват Васил Петров (вокалист), Живко Петров (пиано), Радослав Славчев – Riverman (бас), и Димитър Семов (барабани).

В 19:30 часа Ротари клуб – Габрово ще организира благотворителен маскен бал в ресторанта на хотел „Мак“. Събраните средства ще подпомогнат детски културни и спортни дейности в града. По традиция карнавалните костюми са задължителни, като немаскираните плащат двойно, а маскираните – едва 100 лв.

Празничният ден ще завърши с концерт на група RDMK в 20.30 часа на пл. „Възраждане“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица