Свържи се с нас

Новини

„Янтра“ отстъпи на елитния „Ботев“ (Враца) в първата контрола (Видео)

Published

on

При резултат 2:5 завърши първата лятна проверка на „Янтра“. На терена в Правец габровският тим срещна участника в Първа лига Ботев (Враца), в състава на който бяха десетима чуждестранни играчи. Първи мач с екипа на габровския отбор изиграха новите попълнения Християн Василев, Добромир Бонев, Ивайло Михайлов и Иван Василев. В игра влязоха и няколко момчета, които са на проби в отбора.

Първата третина на мача премина при равностойна игра без положения и пред двете врати. Ботев поведе в 36-ата минута. След нарушение срещу Костадин Гаджалов, подминато от съдията, Сантяго Монтоя бе намерен в наказателното поле и реализира. В последната минута на полувремето падна и второ попадение в габровската врата.  Аюб Тазути изведе Джонатан Бентеке, който прехвърли Василев за 2:0.

В началните минути на втората част „Янтра“ натисна и създаде две добри положения. Удар на Петър Казаков от пряк свободен беше избит с мъка от стража на Ботев, а Ивайло Иванов от воле стреля на сантиметри покрай вратата. След това Ботев“в рамките на две минути вкара още две попадения, реализирани от Стефан Гаврилов и Даниел Генов. Янтра намали изоставането си, като получи правото да изпълни две дузпи в рамките на 6 минути. Петър Казаков и Иван Василев в бяха точни за 4:2. В 75-ата минута намиращият се на проби при врачани Жан-Пиер Да Силва също изработи дузпа за Ботев, Даниел Генов стреля от бялата точка в десния стълб, но Пламен Спасов направи добавка и фиксира крайното 2:5.

Тази седмица „Янтра“ ще изиграе нови две контроли – срещу „Етър“ във Велико Търново в сряда и срещу „Литекс“ на стадион „Христо Ботев“ в събота.

Янтра: Християн  Василев, Йордан Тодоров, Костадин Гаджалов, Мартин Ангелов, Георги Николов, Петър Казаков (к), Даниел Гаджев, Ивайло Михайлов, Емил Колев, Добромир Бонев, Ивайло Иванов/Петър Иванов, Николай Мънчев, Иван Василев, Иван Петков, Любомир Вачев, Симеон Турлаков, Георги Денков, Георги Божилов, Георги Недков, Ивайло Тодоров.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица