Свържи се с нас

Икономика

Истина ли е това? Премахват пазара на Шиваров мост

*Право на отговор.

Published

on

Кметът на Габрово Таня Христова вчера, 9 юни, проведе среща с търговците, работещи на пазара до Шиваров мост. След нея стана ясно,че Община Габрово няма намерение да затваря пазара, а търговците получиха уверение, че няма никаква достоверност в слуховете за изграждане на масивни постройки или голям търговски обект на неговото място. Теренът е отреден за градски пазар и ще продължи да бъде такъв. Освен на официалния сайт на Община Габрово, новината бе отразена и на страниците на Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“, цитирайки коректно първоизточника. Днес, 10 юни, на редакционния телефон получихме обаждане от г-н Станимир Николов, представител на търговците, работещи на пазара в района Шиваров мост. Той пожела да бъде представена и тяхната гледна точка. Във връзка изявеното желание предоставяме трибуната на „Габрово Нюз“ за право на отговор, получен на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg.

Изразената позиция, изпратена до нас, публикуваме без редакторска намеса. Тя гласи:

Истина ли е това? Премахват пазара на Шиваров мост

Пазарът на Шиваров мост е под заплаха от премахване.
Търговци и граждани са решени да го спасят

Община Габрово е издала заповед за премахване на пазар „Шиваров мост“, която не е отменена към днешна дата и шансът за спасението му остава в съдебната власт и в обективното отразяване на казуса от страна на медиите. Под претекст, че собственикът на конструкцията не заплаща наем към Община Габрово за вече преименуваното като „слънцезащитно“ съоръжение, се издава заповед за премахването на пазара, въпреки че 20 годни не е търсен наем от страна на Общината, което според тях е законосъобразно до 2020 г., но към днешна дата не е. Подобно твърдение е напълно неоснователно, тъй като за дейността на пазарите има определена тарифа и всеки, извършващ търговия на територията, заплаща такса по нея за ползваната площ. Може би, когато това не е „нашият“ човек или „нашата“ фирма, понятието законосъобразност може да се промени. С издадената заповед сякаш казват на спортния клуб „Ние ще съборим стадиона, но вие продължавайте да тренирате! Ние мислим за вас и ще помагаме на футбола!“.

Вместо Общината да съдейства за неговото развитие, тя предпочита да унищожи пазара – неизменна част от историята и бита на Габрово. С така издадената заповед преустановяват внезапно дейността на търговците на пазара. Без предупреждение! Без дължимото уважение за труда им години наред. Труд, който те полагат, както в смразяващия студ през зимата, така и в изгарящата жега през лятото. Тези хора и техните семейства са притиснати до стената. КОВИД не успя да ги унищожи, макар че ги постави пред много тежки изпитания, но Общината е на път да го направи.

Без конструкция няма пазар. Може ли това да се предотврати?

След срещата с кмета на Габрово, търговците не си тръгват спокойни, а с още по-голям хъс започват да събират подписи в подкрепа на исканията си и търсят подкрепа от местни и национални медии, които да отразят събитията обективно. Бяха събрани над 1000 подписа в защита на пазара само за ден. Търговците и габровци, както и всички жители на околните населени места, които посещават пазара, открито заявиха с подписите си, че желаят той да бъде запазен. Този пазар е работно място за много хора, осигурява препитанието на десетки семейства, той е средище за общуване, мястото, на което можеш да закупиш пресни ягоди, череши, зеле, чушки, грозде и други в малки и по-големи количества, и да бъдеш сигурен в произхода им.

Затова нека не рушим, а да запазим пазара на „Шиваров мост“!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Фирма „Подемкран“ АД набира служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

  1. Борвергист
  2. Фрезист
  3. Монтажник
  4. Оператори на ЦПУ машини
  5. Стругар универсален струг
  6. Сервизен техник
  7. Механик
  8. Складов работник ел. табла
  9. Заварчик

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: +359 888 866 032.

Зареди още

Икономика

„Булкарто“ ЕООД търси работник, който да пакетира

Published

on

„Булкарто“ ЕООД е българска компания, чиято основна дейност е внос и износ, дистрибуция и логистика на замразени храни. Ексклузивен представител на няколко белгийски завода.

Фирмата търси сериозни и отговорни служители, с желание за работа, в чиито качества и професионално развитие да инвестира.

Позицията, която предлага е „Работник на пакетаж“.

Описание на длъжността:
Работник за сортиране и подготовка за пакетаж на хранителни продукти.
Работи се на смени.

Изисквания:
Опит в складовата и хранителна индустрия;
Отговорност и дисциплинираност;
Умения за работа в екип;
Сръчност.

Предлагаме:
Добри условия на труд;
Перспективи за професионално развитие;
Заплащане от 1 200 до 1 500 лв;
Трудов договор.

За да кандидатствате за обявената позиция изпратете автобиография, снимка и телефон за обратна връзка на адрес: гр. Габрово, ул. „Индустриална“ 18 или на електронна поща: bobi.hristov@bulkarto.com.

За компанията:
„Булкарто“ е българска компания, с офиси и хладилни бази в Габрово и София, чиято основна дейност е внос и износ, дистрибуция и логистика на замразени храни. Фирмата е ексклузивен представител на няколко белгийски завода. Дългосрочните взаимоотношения с партньорите, лоялността и доверието през годините, са сред основните причини днес „Булкарто“ да е маркет лидер в сферата на своя бранш.

Зареди още

Икономика

„Теспом”АД търси да назначи работници

Published

on

Фирма „Теспом”АД-Габрово извършва производствена дейност и експорт в страната и чужбина с: телфери, подемно-транспортни съоръжения и машини, кранове, комплектация и резервни части за същите.

За своето производствено предприятие търсим:
1. Организатор производство ( машинен инженер);
2. Заварчик;
3. Стругар универсален струг;
4. Шлосер, за работа на гилотина и абкант;
5. Ферзист универсална фреза;
6. Шлосер-монтьор;
7. Оператор на машини с ЦПУ;
8. Борвергерист.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на e-mail: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в Дружеството: гр.Габрово, ул.”Бодра смяна” 1.

За допълнителна информация, тел. за връзка: 0879 / 123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица