Свържи се с нас

Икономика

Създават енергийни кооперативи в Габрово

Published

on

Два енергийни кооперативи ще бъдат създадени в община Габрово. Това предвижда участието в международен проект за енергийни общности, по който местната общинска администрация партнира. В рамките на инициативата, освен в Габрово, два такива кооперативи ще бъдат изградени и в Бургас.

Идеята е двете общини да принесат в България добрия опит на Белгия и Нидерландия по отношение възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност, информира Миглена Въгленова, гл. експерт „Публичност и визуализация“ в Община Габрово.

Чрез създаването на енергийните кооперативи се цели да се демонстрира как партньорствата между общините и гражданите могат да допринесат за реализирането на проекти както при обновяването на жилищни сгради, така и при споделеното производство и потреблението на енергия.

Общата стойност на проекта е 1 749 177.91 евро. Бюджетът за Габрово е 61 371.18 евро, представляваща 100% безвъзмездна финансова помощ. Участие ще вземат 11 организации от 4 европейски държави. Дейностите ще стартират през есента, а тяхната продължителност ще бъде 36 месеца. Финансирането е по програмата на ЕС за околната среда и климата „Лайф“ – „Разработване на механизми за подкрепа на енергийни общности и други граждански инициативи в областта на устойчивата енергия“.

Създаването на правна рамка за енергийните общности в България все още обаче е незавършена процедура, която трябва да бъде съгласувана с Директивата за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници (RED II). Необходимо е да се повиши техническият и финансовият капацитет, а местните власти могат да имат водеща роля не само с информационна и административна помощ, но и с директни инвестиции в съвместни проекти с местните общности.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица