Свържи се с нас

Новини

Предстои мащабно учение за реакция при пътен инцидент в тунел

Published

on

През следващата седмица институциите ще проверят реакцията, готовността и взаимодействието помежду си за инцидент в тунелно съоръжение, информират от Областна администрация – Габрово.

В учението „Тунел Габрово 2022“ ще вземат участие представители на Областна администрация – Габрово, пожарна, полиция, Центъра за спешна медицинска помощ, Български червен кръст – Габрово, отдел „Автомобилна администрация“ и Община Габрово.

Проверката е свързана с осигуряване на ефективно и адекватно реагиране на компетентните органи при получаване на сигнал за пътнотранспортно произшествие, с пострадали и пожар в автомобилен тунел.

Целта на практическото занятие е подобряване и проиграване на координацията и взаимодействието между съставните части на Единната спасителна система в Габровска област за повишаване готовността за реагиране при произшествия в пътни тунели.

Очаква се при възникване на учебната ситуация силите на Единната спасителна система да проведат действия по гасене на пожара и спасяване на хората от катастрофа в тунел „Габрово“.

На пострадалите да бъде оказана първа медицинска помощ и психологическа подкрепа на място, след което ще бъдат тежко пострадалите ще бъдат транспортирани до болнично заведение. Ще бъде създадена временна организация за регулиране на движението в района на произшествието. Ще се отработят действия по ръчно управление на системите за безопасност в тунела – помпена група за противопожарно водоснабдяване и принудителна механична вентилация.

Във връзка с провеждането на учението „Тунел Габрово 2022“ ще бъде преустановено движението по път III – 5004 в участъка от пътен възел „Чехлевци“ до пътен възел „Дядо Дянков“, като трафикът ще бъде пренасочен по обходни маршрути. Допълнително ще бъде обявена заповедта за въведената организация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Кирил Петков и Христо Иванов ще разговарят с граждани в Габрово

Published

on

„Продължаваме Промяната – Демократична България“ слагат началото на европейска гора в Трявна.

Кирил Петков и Христо Иванов и кандидатите за народни представители на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще сложат началото на Европейска гора в Трявна. Лидерите на коалицията ще бъдат в Габровска област през целия ден в четвъртък, 23-и март.

В 10.30 часа те ще засядат 12 дървета в района на комплекс „Бръшляна“ в Трявна. Фиданките ще бъдат дарени на Туристическо дружество „Планинец“. Видовете на дърветата са специално подбрани, за да символизират градовете, които оглавяват класацията на най-добрите места за живеене в Европа.

По-късно Кирил Петков, Христо Иванов и кандидатите за народни представители от „ПП-ДБ“ ще разговарят с граждани в пешеходната зона на Трявна.

В 13.00 часа лидерите на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще са в Габрово и всеки може да разговаря с тях в центъра на града на ул.“Радецка“.

В 17.00 часа Кирил Петков ще се срещне с гражданите на Севлиево в залата на Парти зона „Кулинар“. Към разговора му с тях ще се присъединят Владислав Величков от „Правосъдие за всички“, водачът на листата на „ПП-ДБ“ в Габровска област Явор Божанков и представителят на Севлиево в листата Богомил Петков.

Цените на газа, водният проблем на Севлиево и проектът за завод за боклука във Върбовка са сред основните теми на срещата. Всички граждани на областта са поканени.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Продължаваме промяната“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Продължаваме промяната“ е под номер 12 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Среща с Драгомир Стойнев в Габрово на 25 март

Published

on

Икономика, социална политика, мерки за излизане от кризата и подкрепата за българските предприемачи и инвеститори ще са част от темите на срещата-дискусия, която габровските социалисти организират на 25 март. В нея ще участва Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ в региона и министър на икономиката и енергетиката в периода 2013-2014 г.

Стойнев, който е едно от най-разпознаваемите лица на БСП и основен вносител на социалното и икономическото законодателство на левицата оглави листата в Габровско за изборите на 2 април 2023 г.

Срещата с него и с колегите му кандидати за народни представители ще се състои на 25 март от 10.00 ч в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово.

Ден преди това – на 24 март, Стойнев ще бъде на среща в Севлиево. Тя ще се състои в Народно читалище „Развитие 1870“ – Севлиево от 18.00 ч.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „БСП за България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „БСП за България“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Икономика

Фирма „Подемкран“ АД набира служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

  1. Борвергист
  2. Фрезист
  3. Монтажник
  4. Оператори на ЦПУ машини
  5. Стругар универсален струг
  6. Сервизен техник
  7. Механик
  8. Складов работник ел. табла
  9. Заварчик

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: +359 888 866 032.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица