Свържи се с нас

Новини

ДГ „Калина“ в Трявна преминава на отопление с пелети

Published

on

Сградата на Детска градина “Калина” в Трявна ще бъде отоплявана с пелети. Това стана ясно в началото на миналия месец, когато Община Трявна спечели проект на стойност 29 982.20 лв. без ДДС, с които ще бъдат закупени и монтирани два броя котли за целта. В момента детското заведение се отоплява само на нафта и преминаването към подобен вид екологично отопление ще намали значително разхода и отделянето на вредните емисии въглероден диоксид в природата.

“На 7 април подписах административния договор с Държавен Фонд Земеделие по спечелен проект  BG06RDNP001-19.117-0004 “Изграждане на нова система за отопление на ДГ “Калина”, гр. Трявна чрез доставка на нов котел за отопление” и съм изключително радостна, че и сградата на детската градина вече ще премине към този вид отопление след тази на детската ясла към ДГ “Калина”. Със сигурност ще се намали разхода и ще бъде по-уютно и комфортно за децата, които я посещават!”, коментира кметът на Община Трявна.

Проектът е спечелен по процедура BG06RDNP001-19.117 МИГ Дряново – Трявна Мярка 7.2. “Подкрепа за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” 2018 от “Програма за развитие на селските райони 2014-2020г.”

Предвижда се да бъдат монтирани два броя котли по 80kW, които ще се свържат към съществуващата система с хидравличен разпределител. Ще се изградят също така два броя външни комини от хром никел за всеки един от котлите.

Срокът за изпълнение на проекта е 7 април 2023 год.

Новини

Ралица Манолова е кандидатът за кмет на Габрово, издигнат от ПП – ДБ

Published

on

Ралица Манолова е кандидатът за кмет на община Габрово, издигнат от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“, на предстоящите местни избори в края на октомври.

Това стана ясно вчера, 26 септември, след като тя получи регистрация в Общинската избирателна комисия. Манолова е и водач на листата от общо 27 кандидати за общински съветници.

„Някои решения се вземат трудно. Особено, когато има предубеденост за процеса, страх от независещи от нас фактори, обремененост от статуквото. Но всъщност осъзнах, че местните избори би трябвало да са надпартийни по същността си и да се търси личността – визионер, която да създава добро за всички и да води напред. Всеки кмет до момента е постигнал нещо и оставил следа.

И трябва да бъде уважен за това. Но да си кмет не е просто работа, позиция, желан пост… Това е мисия. И много време, посветено на общността. Вяра, че всеки гражданин трябва да има право и възможност да сподели своето виждане без да се страхува. Вяра, че заедно можем да вървим успешно напред. Нека тези предстоящи местни избори дадат на габровци шанса да избират по свое мнение, а не по задължение.

Нека да донесат вяра и надежда, че можем да сме спокойни не само днес, но и за бъдещето на всички!“, сподели на профила си в социалната мрежа фейсбук Ралица Манолова.

Зареди още

Новини

Безплатни тренировки по футбол за момичета по програмата UEFA Playmakers

Published

on

ФК „Чардафон 1919“ – Габрово за поредна година организира под егидата на БФС, UEFA и Disney безплатни тренировки за момичета, от 5 до 8-годишни възраст.

Заниманията ще започнат от 2 октомври и ще продължат до края на месеца.

Футболните тренировки ще се проведат в салона на Национална Априловска гимназия от 18.00 часа. Те ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, и помощника му Преслава Василева.

Всички желаещи да се включат в тренировъчния процес трябва да се регистрират и заявят своето участие оттук.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

UEFA Playmakers е забавен и безопасен начин за момичета между 5 и 8 години да започнат да играят футбол. Програмата включва движения, игри и разказване на истории от Дисни, за да се забавляват и да научат да играят във футбола.

Зареди още

Крими

Конфискуваха колата на дрогиран, хванат зад волана

Published

on

Полицията в Трявна установи напушен местен водач, а след като престъплението бе разкрито конфискува и автомобила му.

Нарушителят бил засечен на пътя вчера, 26 септември, около 17.20 часа, в Трявна при проверка лек автомобил “Опел Корса“.

Водачът –30-годишен местен жител, бил тестван за употреба на наркотици, като техническото средство отчело положителен резултат за канабис.

Мъжът отказал кръвна проба, а автомобилът му бил иззет. По случая е образувано бързо производство.

Още едно престъпление, свързано с наркотици бе разкрито вчера, но в Габрово. Около 22.20 часа, била извършена проверка на 25-годишен местен жител.

Установено било, че мъжът придобил и държи в себе си бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица