Свържи се с нас

Новини

Блестящо представяне за Яна Петкова на „Талант Къп“

Published

on

Блестящо представяне за габровката Яна Петкова, състезаваща се за СК „Викинг 2008 – Севлиево“, на Деветия международен турнир по плуване „Talant Cup“ (Талант Къп), провел се от 29 април до 1 май на покрития плувен басейн „Диана“ в София, организиран от СКПС ВИТОША, със съдействието на БФПС. Надпреварата гостоприемно посрещна 420 състезатели от 37 плувни клуба на България, Украйна, Румъния и Молдова.

Много силно бе присъствието на румънските отбори, които се намесиха в разпределението на медалите и при двата пола. Състезателите бяха разпределени в четири възрастови групи. Регламентът на състезанието предвиждаше подборни серии в сутрешните стартове и финални плувания за разпределение на медалите следобед.

За радост 6 от общо 8 състезатели на СК „Викинг 2008 – Севлиево“ плуваха във финалите. При най-малките плувци в група D (род.2012-2013 г.) отлично се представиха Никол Иванова и Хелена Йонкова. Никол се окичи със сребърен медал в дисциплината 100 м бътерфлай и стартира във финалните серии на 50 и 100 м гръб и 50 м бътерфлай. Хелена заслужи 8-мо място във финала на 200 м гръб.

В група С ( род.2010 – 2011 г.) блестящо се представи габровката Яна Петкова. При силна конкуренция и изключителни резултати във финалите на 50 и 100 м бътерфлай тя спечели златен медал в спринта и сребърно отличие на 100-метровата дистанция.

Големият ѝ успех бе затвърден с още 1 сребърен медал на 200 м бътерфлай и престижното 5-то място на 200 м съчетано плуване.

Съотборникът ѝ също от Габрово Момчил Баев плува във финалите на 50, 100 и 200 м бруст, като на 100 и 200 метра се класира на 7-мо място.

Третият габровец, състезаващ се за севлиевския клуб, Анна Христова – род.2011 г., плува най-добре в дисциплината 200 м свободен стил и бе на крачка от покриване на норматив за участие в Държавното първенство на 50 м басейн през тази година.

В група В ( род. 2008 – 2009 г.) представителките на СК „Викинг 2008 – Севлиево“ Лилия Криндова и Ивайла Йонкова (род.2009 г.) също зарадваха с много успешни стартове. Ивайла плува във финалите на 50, 100 и 200 м гръб, като на 200-метровата дистанция се класира на престижното 4-то място и само стотни я разделиха от почетната стълбичка. Отличното ѝ представяне в конкуренцията и на по-големите плувкини в групата бе подплатено с още две 5-ти места на 50 и 100 м гръб. С отлично плуване Лилия успя да се класира във финалните плувания на 50, 100 и 200 м свободен стил с най-добри лични постижения. На финала заслужено се класира 4-та на 100 метра, а 5-то и 6-то място съответно на 200 и 50 м св. стил затвърдиха отличното ѝ представяне.

В същата група четвъртият габровец Георги Пенчев се класира най-добре в дисциплината 50 м гръб, заемайки 9-то време, а в дисциплината 50 м свободен стил покри норматив за участие в Държавното първенство през 2022 г.

Според треньорите СК „Викинг 2008 – Севлиево“ Боян Ботев и Павлина Станчева с представянето си на турнира състезателите доказват, че в клуб силно мотивираните деца реализират успешно труда си и успяват да поемат в правилната посока за бъдещото си развитие като състезатели по плуване.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Кирил Петков и Христо Иванов ще разговарят с граждани в Габрово

Published

on

„Продължаваме Промяната – Демократична България“ слагат началото на европейска гора в Трявна.

Кирил Петков и Христо Иванов и кандидатите за народни представители на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще сложат началото на Европейска гора в Трявна. Лидерите на коалицията ще бъдат в Габровска област през целия ден в четвъртък, 23-и март.

В 10.30 часа те ще засядат 12 дървета в района на комплекс „Бръшляна“ в Трявна. Фиданките ще бъдат дарени на Туристическо дружество „Планинец“. Видовете на дърветата са специално подбрани, за да символизират градовете, които оглавяват класацията на най-добрите места за живеене в Европа.

По-късно Кирил Петков, Христо Иванов и кандидатите за народни представители от „ПП-ДБ“ ще разговарят с граждани в пешеходната зона на Трявна.

В 13.00 часа лидерите на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще са в Габрово и всеки може да разговаря с тях в центъра на града на ул.“Радецка“.

В 17.00 часа Кирил Петков ще се срещне с гражданите на Севлиево в залата на Парти зона „Кулинар“. Към разговора му с тях ще се присъединят Владислав Величков от „Правосъдие за всички“, водачът на листата на „ПП-ДБ“ в Габровска област Явор Божанков и представителят на Севлиево в листата Богомил Петков.

Цените на газа, водният проблем на Севлиево и проектът за завод за боклука във Върбовка са сред основните теми на срещата. Всички граждани на областта са поканени.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Продължаваме промяната“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Продължаваме промяната“ е под номер 12 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Среща с Драгомир Стойнев в Габрово на 25 март

Published

on

Икономика, социална политика, мерки за излизане от кризата и подкрепата за българските предприемачи и инвеститори ще са част от темите на срещата-дискусия, която габровските социалисти организират на 25 март. В нея ще участва Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ в региона и министър на икономиката и енергетиката в периода 2013-2014 г.

Стойнев, който е едно от най-разпознаваемите лица на БСП и основен вносител на социалното и икономическото законодателство на левицата оглави листата в Габровско за изборите на 2 април 2023 г.

Срещата с него и с колегите му кандидати за народни представители ще се състои на 25 март от 10.00 ч в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово.

Ден преди това – на 24 март, Стойнев ще бъде на среща в Севлиево. Тя ще се състои в Народно читалище „Развитие 1870“ – Севлиево от 18.00 ч.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „БСП за България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „БСП за България“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Икономика

Фирма „Подемкран“ АД набира служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

  1. Борвергист
  2. Фрезист
  3. Монтажник
  4. Оператори на ЦПУ машини
  5. Стругар универсален струг
  6. Сервизен техник
  7. Механик
  8. Складов работник ел. табла
  9. Заварчик

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: +359 888 866 032.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица