Свържи се с нас

Новини

„Янтра“ постигна ценна победа над „Марица“, донесе я Ивайло Иванов

Published

on

Гол в края на двубоя срещу „Марица“ осигури важни три точки на „Янтра“ в битката за запазване на мястото във Втора лига. В среща от 34 кръг на първенството съставът ни се наложи на стадион „Христо Ботев“ с 1:0, а победното попадение реализира Ивайло Иванов в 84-та минута. Играч на мача за габровския тим обаче беше Богомил Цинцарски, който спаси дузпа в добавеното време на първата част и имаше още няколко чудесни намеси, с които остави отбора ни в битката за победата.

„Янтра“ беше по-активният отбор, но по-чистите голови положения през първата част бяха пред вратата на Цинцарски. Стражът се справи великолепно в 25-та минута, останал очи в очи с Милен Танчев. В 39-та и Мариян Тонев не успя да го преодолее от добра позиция в малкото наказателно поле. Съставът ни отправи няколко шута от далечна дистанция, единият от които, на Петър Казаков, беше доста силен и плътен, но точно в центъра и Илия Николов изби. Опасни удари покрай вратата на „Марица“ отправиха още Ивайло Иванов и Георги Недков. В даденото двуминутно продължение на първата част Преслав Петров игра с ръка при едно центриране в наказателното поле и столичният рефер Петър Григоров отсъди 11-метров наказателен удар в полза на гостите. Цинцарски обаче отрази изстрела на Мариян Тонев от бялата точка и запази нулевото равенство.

През втората част „Янтра“ продължи да диктува събитията и да търси победата. Пловдивчани пък бяха ангажирани основно с това да бавят играта. Настойчивостта, която показа на състава ни, се отплати шест минути преди края. Удар на влезлия като резерва Ростислав Данчев се отби в напречната греда, но Ивайло Иванов дебнеше, пребори се с вратаря Илия Николов и реализира победното попадение за „Янтра“.

С актив от 36 точки габровският тим е на 14-та позиция в класирането, на три над опасната зона, в която са „Септември“ (Симитли) с 30 точки и „Марек“ с 33 точки, но и мач повече.

С 33 точки е и дублиращият отбор на „Ботев“ (Пловдив), а с по 36 са още „Добруджа“ и „Созопол“.

В 35 кръг „Янтра“ ще гостува на „Литекс“ в Ловеч. Мачът е в сряда, 4 май, от 20.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица